Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Durum
Konu kapatılmıştır.

oneandtwo

Üye
Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
6
Tepki
0
Illustratordeki clipping mask komutunun benzerini freehand de..
 

alig3lu

Üye
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
1
Tepki
0
slm arkadaşlar aslında photoshop kullanıcısıyım ama işim gereği illustrator kullanmaya başladım.öncelikle illustrator da çeşitli vektörel çimler yapmanın yollarını anlatırmısınız birde insan yüzü çizmek istiyorum 2 boyutlu yada 3 boyutlu yardımcı olursanız sevinirim illustratorda kendimi geliştirmem gerek işim icabı
şimdiden teşekkürler
 

walex06

Üye
Kayıt
4 Nisan 2011
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba

illustrator'u yeni kullanmaya başladım ancak bende şöyle bir takıntı oldu


resimde de görüldüğü üzere siyah ve kırmızı renklerin kesiştiği yerlerde sarı çizgi gözüküyor bunu ortadan kaldırmanın ya da azaltmanın bir yolu varmı ?

teşekkürler...
 

mustafa006

Üye
Kayıt
26 Kasım 2010
Mesaj
6
Tepki
0
merhabalar bir soruda ben sorum.ıllustratorde yapmış olduğum sayfa çalışmama yeni bir resim eklemek istedim ama bellek yetersiz gibi bir şey yazdı.daha sonrta bir hata daha verdi kayıt yapmıyor.neden yapar bunları.cs3 windows 7 de düzgün çalışmıyormu?
 

lyras

Üye
Kayıt
19 Nisan 2011
Mesaj
1
Tepki
0
merhaba illustrator de live paint bucket kullanımıyla ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz? uçları açık alanlarda bi türlü boyama yapamıyorum
şimdiden teşekkürler..
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Lyras,

Illustrator'de dolgu verilmemiş açık uclu nesnelerin detaylarını live paint ile boyama yapamıyoruz.

Ancak, açık uclu nesnelere eğer dolgu verdikten sonra edit>live paint>make komutu uyguladığınızda live paint yapabileceğinizi göreceksiniz.

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Mustafa006,

Illustrator'de fotoğrafları File>place komutu ile fotoğrafları getirirken, eğer bilgisayarınız yeterince ram olarak güçlü değilse, fotoğrafları linkli olarak getirmek yararlı olacaktır. Böylece fotoğraflar dosya üzerinde fazla yer kaplamayacağı için daha rahat çalışacaktır.

Ayrıca, Edit>preference>Plug ins&Scratch disks komutuyla hard diskinizde boş bir bölümü de (partition) tanıtarak biraz daha rahat çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ama Adobe'nin bu son CS serisi programlar maalesef güçlü makine istiyor. Bu durumun Windows ile bir ilgisi yoktur.

Kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN
 

enes

Üye
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
13
Tepki
0
rkadaşlar imajdaki dizaynin nasıl sonuçlandığını birtürlü çözemedim,hangi işlemlerden geçerek bu hale aldığını anlıyamadım,Sizin bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz?
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt