indesign hakkında sorularınız için

Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
@mercan

her sayfada metin karesi var diyelim. Ilk sayfaya metni paste yapin daha sonra ikinci sayfaya surukleyin. ortada baglac cikacaktir zaten kolay gelsin
 

mercan

Üye
Kayıt
14 Haziran 2008
Mesaj
8
Tepki
0
Merhaba.
İndesign'da yeniyim. CS3 kullanıyorum. Bir kitap hazırladım. Karşılaştığım bir çok sorunun üstesinden kendim gelmeyi başardım. Ancak dizin oluşturma işinde takıldım.
Bilirsiniz Word'de dizin oluştururken "Girdileri otomatik işaretle" seçeneği var. Bu seçenek sayesinde başka bir dosyadaki kelimeleri esas alarak çalıştığınız belgedeki benzer tüm kelimeleri otomatik olarak işaretliyor.
İndesign'da çok uğraştım, çok araştırdım ama böyle bir özellik bulamadım. "import topics" var ama o da konu olarak import ediyor. Referans'ları import edemiyor.
Topicleri import ettiğimde ise -nedense- dizin oluşmuyor sadece İNDEX başlığı çıkıyor.

İndesign'da Word'deki gibi otomatik işaretleme yapamıyor muyum?

Yardımarınız için teşekkürler...
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
hoca tam olarak ne yapmak istedigini anlamadim ayni dizindeki kelimelerimi secili hale getirmek istiyorsun yoksa butun kitaptaki ayni kelimelerimi ?
 

Batuhi

Üye
Kayıt
21 Haziran 2008
Mesaj
66
Tepki
0
Benım bu program hakkında hıcbır bılgım yok. Bana kısa bı tanımlama yapar mısınız acaba ? tesekkurler .. :)
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
@Batuhi

cok sayfali islerde dergi tasarimlarini bu programla rahatca yapabilirsin. Bir metini sadece ilk sayfaya atman yeterli sablona gore diger sayfalari otomatik olarak yapiyor.Sen sadece on sayfayi yap ayni sablonu butun sayflara ayarlayabilirsin. Tam bir tipografi programi. Gazete tasarimlarinida yapabilirsin. Basli basina ayri bir dal.illustratorle muhtesem ikili oluyorlar. Ayrica ps deki bircok efekti hem vektorel olarak hemde hic kasmadan kullanabilirsin
 

Batuhi

Üye
Kayıt
21 Haziran 2008
Mesaj
66
Tepki
0
@st_anger_turk


tesekkurler hocam saolasın , kafamdaki soru ısaretlerı kalktı artık.:)
 

mercan

Üye
Kayıt
14 Haziran 2008
Mesaj
8
Tepki
0
@st_anger_turk

Bir örnekle anlatmaya çalışayım:
Diyelim ki elimde 200 sayfalık bir kitap metni var. Ben bu metne dizin hazırlamak istiyorum. Dizinini hazırlamak istediğim kelimeler de "kalem", "kağıt" "defter" ve "kitap" olsun. Metinde bu kelimelerin her birinden 50'şer tane olduğunu varsayalım. Elle yapmaya kalkarsam iş uzun sürer; ayrıca gözümden kaçan bir çok kelime olur. Ben istiyorum ki program bu dört kelimeyi kendisi bulup işaretlesin.
Bu kelimelerin dizinini Word'de yapmak istesem: bu dört kelimeyi yeni bir belgeye yazıp kaydediyorum (dosya adı "kaynak" olsun), sonra dizin hazırlamak istediğim metni açıyorum, "dizin ve tablolar" bölümünde "otomatik işaretle"yi seçiyorum açılan pencerede "kaynak" dosyasını seçip "aç" diyorum. Böylece metindeki tüm "kalem", "kağıt", "defter" ve "kitap" kelimelerini otomatik olarak işaretliyor.

İndesign'da aradığım böyle bir özellik...

Fazla uzatmadan anlatmaya çalıştım. İnşaallah yeterince anlaşılır olmuştur.
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
@mercan


simdi anladim hoca. Bir sayfada bir kelime arayacaksan ctrl+f ye basiyorsun acilan pencerede gerekli aramayi yapabilirsin arama yapacagin kelimeyi yazarsin indesign senin icin buluyor. ayrica efek veya ozellikte arayabiliyorsun kolay gelsin
 

mercan

Üye
Kayıt
14 Haziran 2008
Mesaj
8
Tepki
0
@st_anger_turk

arkadaşım ben kelime aramaktan bahsetmiyorum. Dizin hazırlamaktan bahsediyorum. Hani bazı kitapların sonlarında kelime listesi olur ya... yanlarında da hangi sayfada oldukları falan yazar ya... ondan bahsediyorum.
dizin hazırlamak... index diyenler de var...
 
Yukarı Alt