işte komedi :)

Durum
Konu kapatılmıştır.

Ömer Ayar

Üye
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
168
Tepki
15
bu resimde gördüğünüz ne bir siteden indirme nede komedi olsun diye yapılan bir şey bu gördüğünüz flim çıkışı için gelen bir iş imsakiyede gördüğünüz resimler kırahathane sahibi ve ailesinin resmi biz burda kırıldık birazda siz gülün :)

 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Batılılaşıyor muyuz, Amerikanlaşıyor muyuz derdik eskiden.

Şimdi şunu mu sormalı; Müslümanlaşıyor muyuz? Yoksa Araplaşıyor muyuz?

selamun aleykum.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
@farukcagla

ve leyküm selam.
bu cevabınızı yadırgadım açıkçası.
müslümanlaşmak yanlış mıdır?
yukarıda "Batılılaşıyor muyuz, Amerikanlaşıyor muyuz" ile birlikte kullanmanız konuyu başka anlamlara taşımış.
bu dört kavramın birlikte kullanılması hiçte uygun düşmemiştir.
evet, elhamdülillah müslümanız ama arap hiç değil,
medeniyeti dünyaya öğreten biziz ama batılı hiç değil.
saygılar...
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@eminecik
xxxx

1-müslümanlaşmak yanlış mıdır?
Yanlış değildir. Müslümanlaşırken ARAPLAŞMAK yanlıştır.
2-İmsakiyede yer alan fotoğraftaki kişilerin giysileri ARAP giysileridir.
3-YUH çekiliyor yadırgamıyorsunuz, Araplaşıyoruz diyorum yadırgıyorsunuz. Bana özel bir antipati mi duyuyorsunuz? Öyleyse özelden yazınız.
4-Hz. Muhammed veda hutbesinde Arabın Arap olmayana üstünlüğü yoktur,der. Bunu biliyorsanız, Müslümanlaşma ile Araplaşmanın aynı şey olmadığını bilmeniz gerekir.
5-Bunu bilmiyorsanız ben de sizi yadırgadım.
6-Batılılaşmak; batının çağdaş ve iyi olan unsurlarını almaktır. İnsan hakları, bilim özgürlüğü, bireyin devlete karşı üstün olması vs. gibi.(batı da vaktiyle bir çok bilimsel gelişmeyi doğudan almıştır, ama doğuyu taklit etmemiştir). Amerikanlaşmak ise tabelalarda Türkçe kelime bırakmamaktır. Bunları bildiğinizi ümid ediyorum. Bilmiyorsanız, yadırgarım.
7-Müslümanlaşmak; batının hristiyan propagandasına karşı, İslamın zulme karşı gelme, kul hakkı yememe, bu dünyayı düşünmek kadar öteki dünyayı da düşünmek gibi değerlerine daha kuvvetli sahip çıkmaktır. Yoksa başına Suudi Arabistanlı Arabın çemberlerini geçirip, onun entarisini giyerek poz vermek, bütün dükkanların adını Arapça yapmak değildir. Batılılaşmak maskesiyle Amerikanlaşmak ne ise Müslümanlaşmak adına Araplaşmaktan kastımız budur. Demişsiniz ki; bu dört kavramın birlikte kullanılması hiçte uygun düşmemiştir. Bence çok da uygun düşmüştür ama bunu siz anlayamamışsınız.Yadırganması gerekenin ben olmadığımı düşünüyorum.
8-BU forum siyasi tartışma platformu değildir.Kişisel sürtüşme yeri hiç değildir. Ben BAHİS konusu resmin görsel mesaj açısından İMSAKİYE VE İSLAM konusunu değil, TÜMÜYLE ARAP PROPAGANDASInı yansıttığını savundum. O kişilerin giysileri hergün sokakta gördüğümüz Müslüman ve Türk vatandaşlarımmızın kılık kıyafetine benziyor mu? Benin bu görüşlerimi yadırgamış olmanızı da doğrusu ben yadırgadım. Müslümanlığı vurgularken Araplığı propaganda ettiğini bildirdim.Grafik mesaj olarak ele aldım. Siz ya siyasi yöne çekiyorsunuz,ya beni yadırgamak için bahane arıyorsunuz. Daha tutarlı gerekçeler ileri sürmenizi rica ederim...Bazı karanlıklar içindesiniz, özelime yazınız, sizi aydınlatayım.
9-İlim Çin'deyse bile gidip alınız. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Emaneti ehline veriniz. Yaşadığım her saniye bunları hiç unutmam, siz de unutmayınız.
10-Grafiker kültürlü olmalıdır. Bunu da hiç unutmuyorum.

Size ve size hak veren kardeşlerime saygılar sunarım.
F.ÇAĞLA
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
faruk bey sizinde kendinize göre doğrularınız vardır. buna bir şey diyemem ama, doğru tektir ve kişiye göre değişmez.

imsakiyedeki kişilerin giysilerine takmışsınız. sadece olayın görselliğinden ve şekilcilikten maalesef çıkamamışsınız. tabi, bu şekilde giyinmeninde manevi atmosforini ve tasavvuf boyutunu anlayacağınızı da hiç sanmıyorum. siz insanların bu şekilde giyinmelerine araplara benziyor diyorsunuz, peki takım elbise giyen biride avrupalı yada amerikalı birine benzemiş olmuyor mu? tabiiki resimdeki aile takım elbiseli olsa idi bu şekilde tartışıyor olmayacaktık değil mi?

birincisi, resimdeki kişiler hacda oldukları için bu şekilde giyinmişler. ikinciside peygamberimizin ve arapların bölgesel şartlardan dolayı bu şekilde giyinmeleri son derece doğaldır ve o bölgede bulunan birininde böyle giyinmesi yadırganamaz. manevi boyut olarakta kişi peygamber efendimizi taklit yöntemi ile bu şekildede giyinmiş olabilir. bundada bir yanlışlık yoktur. hatta en doğrusunu yapmışlardır. sanırım iki mesaj sonrada bana gidin iranda yaşayın dersiniz.

anlamış değilim nasıl oluyorda islamdan bahsetmek siyasi oluyor. bunu bu şekilde değerlendirmeniz sizin konuyu siyasi platforma çekmenize neden olmaktadır. siyasetle bu meselenin uzaktan yakından bir bağlantısı olamaz. zaten sizin mantığınızda düşünen insanların bir zulmüdür bu.

bunca laf ebeliği yuklarıdaki kişilerin giyimlerini savunmak değil, fikrinize ve şekilde kalmışlığınıza itirazdır.

çokta fazla detaya inmeye luzum yoktur. siz bana buradan cevap verirken banada özelden yazın demeniz çok garip. iddia ediyorum ki bu konudaki bilgim kafidir.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@Emine Şahin

Emine hanım malesefki artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki, İnsanlar ramazanda oruç tuttuğumuzu bile bile gelin içki içelim, ya da içkinizi alın gelin kafaları çekelim demekten çekinmiyor. İnanmayabilirsiniz, fakat saygı duymak başka bir erdemdir. Böyle olduğuna göre sizede gidin iranda yaşayın diyenler olacaktır mutlaka...

Ve yine malesefki ben artık bu tür söylemleri yadırgamıyorum. Öyle bir hale geldik... Bence sizde sakın ruhen bu konuya takılmayın... Fakat alaycı tavırlara herzaman fiilen itiraz edeceğiz tabiki... Yoksa her koyun kendi bacağından asılır.

ÖNEMLİ OLAN HER İNANCA VE HER FİKRE SAYGI DUYMAKTIR... Bunu becerebildiğimiz müddetçe İNSANIZ...
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt