Kurumsal Kimlik Çalışmam

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Hoş çalışma elinize sağlık.
 

ismail koc

Üye
Kayıt
17 Ekim 2007
Mesaj
403
Tepki
0
çok güzel bir çalışma bencede sabit kalmalı bu konu (örnek açısından). elinize, emeğinize sağlık yeni başlayanlar için çok faydalı olacağına inanıyorum...
 
Kayıt
11 Temmuz 2010
Mesaj
44
Tepki
0
bu işi ne kadara aldınığını öğrenmemiz mümkün mü acaba ? çalışmalar da süper ayrıca :)
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@Muammer Ekmekçi

Bence işin fantazi boyutunda kalan sizsiniz... Sanırım grafiker değilsiniz eğer olsaydınız böyle bir cümle kullanmanız mümkün olmazdı.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Bir logoya sadece bir defaya mahsus olmak üzere net algılanabilir büyüklükte bir boyut verilerek ölçülendirme yani oranlama yapılır. Bu oranlar sabit kalarak diğer ortamlar üzerinde uygulanır. Her çalışmada tek tek ölçü vermeye gerek yoktur. Sadece kaplayacağı alan belirlenir ve ana çalışma o boyutta büyür veya küçülür. Ölçü sadece ilk çalışmada oranları sabitlemek için kullanılır.
Ayrıca kurumsal çalışma logo, kartvizit, antetli kağıt, tabela, araç giydirme vs yapmak değildir sadece. kurumsal çalışma demek, bir kurumun faaliyeti devam ettiği sürece varolan bir süreçtir.
Tanıtım reklamları, kampanyalar, gelişim vs. Bir şirket bu çalışmaları sizinle yapmayı kestiği zaman kurumsal çalışma bitmiş demektir. Coca Cola, adidas, nike vs bunların tüm logoları, basılı unsurları mevcuttur. fakat bu firma ile yapılan anlaşma sonucu yapılan baskı, broşür, tanıtım, kampanya çalışmaları da bu süreçte bir kurumsal çalışmadır.
Kurumsal çalışmanın tam anlamı budur.
İyi çalışmalar dilerim.
 
Kayıt
12 Mayıs 2008
Mesaj
16
Tepki
3
sanırım yanlış anlaşıldı. ön çalışma olarak yapılan işlerde böyle mm lik iş yapmamak gerek. Kabul edilmeyince o kadar emek boşa gidiyor.
 

mutti

Üye
Kayıt
26 Temmuz 2010
Mesaj
8
Tepki
1
Öncelikle Kurumsal Kimlik Çalışması gerçekten çok geniş kapsamlı ve en ince detayına kadar düşünülmüş milim milim çalışılmış bir proje çok begendiğimi dile getirmek istiyorum.

Birde merak ettiğim bir şey var sürekli Kurumsal çalışmaları incelerim küçük çaplı benimde ufak firmalara kurumsal adı altına belli başlı kimlik çalışmalarım oldu ama bu denli ince detaylı milimetrik bir çalışmam olmadı açıkcası merak ettiğim konu ise bu denli milimetrik ve en ince detayı düşünülmüş Kurumsal Çalışmalarının tek başına yapılabildiği veyahutta ekip çalışması ilemi ortaya çıktığıdır şimdiden teşekkürler emeğinize sağlık
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
@mutti

firmalar vardır; kurumsal olma heveslisidir
önce hadi kurumsal olalım derler bir fiyat araştırmasına girişirler
sonra bakarlarki evdeki hesap çarşıya uymadı kurumsallıktan vazgeçerler
eee bari bir logomuz olsun derler birkaç girişimde bulunurlar onun sonucu da fiyasko olur
tabi bu esnada zaten fikir üretmeye başlamışlardır
gel gelelim en son kendi logolarını kendileri çizerler
giderler bir matbaaya bir kart siparişi verirler logomuz bu derler
kartı teslim alırken bir de CD şeklinde logonun vektörünü isterler
sözüm ona kurumsallaşırlar :D

güzel bir logo kurumsalın %90 ının bitmesi demektir zaten
bunu bir bireyde rahatlıkla yapabilir ama ekip işi her zaman daha güzel sonuçlar doğurur
'bir elin nesi var iki elin sesi var' misali...

saygılarımla...
 
Kayıt
12 Mayıs 2008
Mesaj
16
Tepki
3
sayın mutti öncelikle teşekkür ederim.

Bu çalışma tamamen bana aitir yani tek bir kişiden çıkmıştır. Bu taslak bir çalışmadır ve kabul edilmemiştir. Daha öncede söylediğim gibi bu abartılmış bir çalışmadır bence mm hebabın her satıra yazılması doğru değil bence. sonuçta insanlar kağıt üzerinden alıp çizmeyecek bilgisayar ortamında teslim edileceği ve işi yapacak kişiye orjinal halini verdikten sonra bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

İyi günler...

@Hasan Güner

niyeyse birden gözüme müşterilerim geldi :D harika bir anlatımdı. ama ben kesinlikle kartvizite veya diğer basılı ürünlere logomuz bu deyip kağıt üzerinden bişiyler alıp çizmedim ve çizmeyeceğim. Çünkü insanların bu işin bu kadar basit olmadığının farkına varmaları lazım. Ben bir logoyu 1 haftada ancak teslim edebiliyorum. Hı belki sürekli o işle uğraşmıyorum ama içime sinene kadar kesinlikle teslim etmiyorum. e tabiki bu işin bir fiyatı olacaktır.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Sayın senapvd lütfen mesajınızı uygun başlık altında konu olarak açınız ve forum içi mesaj yazım kurallarını okuyunuz.
İyi forumlar dilerim.
 
Yukarı Alt