kurumsal kimlik çalışmama bi göz atarmısınız

Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
533
Tepki
6
logon biraz bulanık yani çözünürlüğü biraz daha iyi olursa güzeL görünür.YazıLarını sorarsan onLar baştan sağma gibi puntolarını düşürüp belki azcık efekt ile işi bitirebilirsin, eLine sağLık
 

pkoknar

Üye
Kayıt
23 Haziran 2008
Mesaj
3
Tepki
0
bence olmamıs arkadasım gerek font secimi olsun gerek logo kalitesi olsun,ayrıca logo vektorel çizim olsa,bence daha iyi olurdu ama sanırsam resim uzerinden magic tool yardımıyla almalar yapmıssın..ayrıca o logoyu kendin yapmayı başabilseydin emin olki ortaya şahane bir kurusal kimlik cıkardı..(oyuzden el emeği logo cizdim deme.)biraz font sitesi gezmenin yararı olucaktır.bu benm nacizane fikrim saygılar
 

akifkama

Üye
Kayıt
18 Mart 2008
Mesaj
74
Tepki
20
slm ben çalışmayı yeni gördüm. yanılmıyorsam çizimleri photoshopta yaptın. Kurumsal kimlik çalışmalarında logotype oluştururken vector çizimini oluşturmanı bu çizimin en boy oranlarını renk değerlerini oluşrurmalısın. firma için uygun renkleri oluşturman gerekir. Biraz da estetik katmalısın. Dostum beni yanlış anlama bir emek vermişsin. Ama şunu söylemeliyim. İlk bakışda anlaşılan tasarımcılık değil kasapçılık yapmışsın. (Kasapçılık grafiker arkadaşlarımız arasında düz özensiz hemen yapayımda bitsin şeklinde yapılan tasarımcılığa deriz.) Adresleri Logo ve Firma Adını büyük yazmak estetiğe aykırı gelir bana ki A4 çalışmanı fazla abartmışsın. iyi çalışmalar diler saygılar sunarım.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Önüne bilgisayarı koyanın grafikerim demesinin sonucu, işte tam karşımızda, sadece yazık diyorum, bir meslek bu kadar mı ayağa düşer ki ...
 

mikaji

Üye
Kayıt
21 Haziran 2008
Mesaj
3
Tepki
0
@danisman

Evet danisman bu konuda haklı oldugunu düşünüyorum.Fakat yapan kişinin bunu ne amaçla ve ne için yaptığınında önemi var.Öğrenme içgüdüsüyle ve arzusuyla grafiker olmaya çalışan bir kişiye bu şekilde çok fazla yardımcı olamayız diye düşünüyorum.Belki yaptığı tamamen hata.Belki o haz duygusu ile grafikerim diyor yada diyecek.Ben forumlarda gördüğüm birçok arkadaşa gerek ücretli gerek ücretsiz ,bazen msn üzerinden eğitim verdim.Hem MEB onaylı , lisanslı olarak eğitim verebiliyorum , hemde serbest olarak.Yalnız söylemek ve irdelemek istediğim şey şudur ki ; Evet şu altına yazdığımız tasarım gerçekten ileri düzey kötü , hatalar dizboyu , kendini geliştirmek için yanlış ele alınmış bir proje.Yinede bize neyin yanlış olduğu ile ilgili bilgi vermek düşer.Bu arkadaşta yeri geldiğinde ben grafikerim arkadaşım diyebilsin diye.Belki 5 sene sonra belki 10...belkide 2..

Gelelim tasarıma ;

Renk senkronizasyonun çok boğuk ve Toyota markasındaki sınırla yaptığın işte bir güzel taraf bekleyemezsin.Ne açıdan bekleyemezsin.Seni geliştirmekte pek faydası olmaz.Tarz nizamiyetiyle keskin bir marka ve basit olmak zorundadır.Birçok Toyota satan firmaya gidip kartvizit alabilirsin.Toyota'nın bayiliklerini yapan firmaların yada Toyota Merkez'in katalog , antetli kağıt veya kartvizitlerine bakabilirsin.Zaten hepsi bir logo ve anlatılması istenen bilgiden ibaret basit bir yapıya sahiptir.Burda söylemek istediğim şeylerden birkaçı bu idi marka ile ilgili.

Logoyu deformasyona uğratarak veya opacity vererek heryerde kullanmak zorunda olmadığın bir başka tasarım mantık konusudur.İlla ki logonun bir yerlerde görünmesi şart değil.Logonun yarısınıda bir tipografiye sokarak uygulayabilirsin.(Ama bunu TOYOTA için söylemiyorum:)

Fontlardaki en önemli marka darbesi minmalistlikten çok kaçmamaktır.Yine bu markaya göre değişir.Belki çocuklara yönelik , daha grunge veya pop bir markada puntolar farklı veya büyük kullanılabilir.Ama TOYOTA yine buna göre bir marka değil.

SONKAR ismine opacity vererek arkada kullanman güzel olabilir ama opascity miktarının az olması nedeniyle ACCESS DENIED tarzı bir tip oluşturmuşsun.Devlet dairesi belgesi gibi olmuş.

Aslında burda çalışma yapman gereken uydurduğun SONKAR firmasıdır.SONKAR için bir logo yapıp ondan sonra sattığı markayı vurgulasan daha iyi olabilirdi.Bu yaptığın Photoshopta totalde 2 dakikada yapılabilecek bir çalışma..

Bu arada ne olursa olsun vektörel herhangi bir programda çalışman senin ve geleceğin için en iyisi olacaktır.Vektörel ve CMYK , ama sergileme amaçlı bu çalışmayı tekrar RGB olarak çalışabilirsin yada baskıdan sonraki halleri fotoğraflayabilirsin.Photoshopta RGB renk modunda çalıştığın bi çalışmayla en fazla yükselebileceğin yer mahalle arası bir dijital baskı merkezi olur.Her ne olursa olsun işi amacına uygun yapmakta fayda var diyorum..

Saygularımla

Çağlar Candan

Marka & Reklam Tasarımcısı
Brand & Adv Designer

Mikaji Studios
 
Yukarı Alt