logo calışmam için yorumunuzu bekliyorum

mue

Üye
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
4
Tepki
0
akber deki harflerin curve lerinde büük hatalar problemler war.
şemsiyeleri kelimesindeki font seçimi oldukça yanlış.
akber ve şemsiyeleri kelimelerinin ikiside çift ve daha fasla ağırlıklı harflerden oluşturmuşsun.bölece okunurluğu nerdeyse tamamen kaybetmiş.
akber in harfleriyle oynarken daha dikkatli olmalıydın.harflerin anatomik yapısını bozduun takdirde mono wea duo ağırlıklarına dikkat etmelisin.inceden kalına gidişler war ama konseptin bir parçası olarak deil hata olarak göze çarpıo.
akber küt bi görsele sahip bu durumda şemsiyeleri kelimesindeki fontu daha soft daha yuvarlak seçmelisin ancak seninkinde sadece curveler yuvarlak,yazı küt.böylece markayla ürünü ayırmış olucaksın.
son eleştirim,yukarda da defalarca söylendiği gibi,renk seçimin yanlış.birbiriyle kontrast ve parlak renkleri seçmen hata.eer parlak bi renk kullanmak istersen dierlerini
renk açısından yani tinti yakın olan renklerden yada gözü yormayacak pastel kontrastlıklardan yararlanabilirsin.
çalşmalarının dewamını bekliorm,ii gözlem yap,kolay gelsin..
 

İsmail Ev

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
84
Tepki
1
Yeni başladıysan, eleştirmek yerine tavsiyelerde bulunmak en doğrusu.
1. Font, yapı itibarı ile ya tek ağırlıklı(Harfin her tarafının kalınlığı aynı), ya da çift ağırlıklı(sola eğimli ve yatay çizgilar ince, sağa eğimli ve dikey çizgiler kalın)dır. Logo içerisinde kullandığın harflerin ağırlıkları birbirinden farklı olmamalı. Bir harf içinde birbirine paralel çizgilerin kalınlıkları da ya aynı olmalı ya da tüm harflerle dengeli olmalı.
Renk olayına gelince; yeni başladıysan öncelikle logolarını tek renk çalışmalısın. Logoyu şekil itibarıyle netleştirdikten sonra renk denemen daha kolay olacaktır. Renkleri kullanırkan birbirine aşırı zıt renkeler içiçe kullanma. RGB renkleri de ekranda hoş görünebilir ama çoğunlukla baskı renkleri ile karşılaştırıldığında sonuç hayal kırıklığı olduğundan CMYK formunda çalışıp daha sonra sunum içir gerekiyorsa RGB'ye çevirebilirsin.
Yeni çalışmalarını bekliyoruz.
 

_ekom_

Üye
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
60
Tepki
0
uğraşılmamış gibi duruyor, bence bi logo için daha çok uğraşılması lazım en azından başka logolardan esinlenebilirsin (ne kadar doğru olur bilemem ama ?) uğraşarak çalışıp daha iyisini çıkaracağınıza eminim :) kolay gelsin...
 

0510

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2008
Mesaj
11
Tepki
0
fontları iyi incelemeni ve profesyonel logolardaki fontların uyumuna dikkat etmeni öneriyorum
 
Yukarı Alt