Melek

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba!
Geçmişte sizi birkaç konuda eleştirmiştim, aynılarını diğeri bütün çalışmalarınızda yine görüyorum,demek ki eleştrileri pek de dikate almıyorsunuz,tabiki bu sizin bileceğiniz bir mesele.

Her neyse ben yine de bu çalışma için birşeyler yazmak istedim:
Bence meleğimizin kanatlarını bembeyaz yapıp,aralarına ise hafif mavi gölgeler atarak kanatlarımızı tamamlayabiliriz ,zemine gelince, melek olduğu için arka plana bir gökyüzü birkaç da gölgelendirmeleri yine hafif mavi tonda olan bulutlar ekler ve bu meleği de bir bulutun üzerine konumlandırırsak çalışma akla ve mantığa daha uygun düşer,çalışmamızda şuan varolan "algıda kavram eksikliği" durumu ortadan kalkar böylece biz de parçaları tek tek bulup, birleştirerek ana temaya ulaşmak yerine, tüm parçaların bir bütün oluşturduğu çalışmaya direkt tek parça üzerinden ulaşırız.Buna da "Kompozisyon" diyoruz biliyorsunuz.

Kompozisyon üzerine bol bol etüdler yapmanızı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Peki şimdi beni kırmamak için 1. çalışmanızda:
1 Yukarıdaki gerçek bulutu siler oraya da bulutu ve gökyüzünü siz çizer boyar mısınız?
2 Oradaki kuşları kaldırır mısınız?
3 Meleği biraz sağa iter sonra meleğin soluna yüzüne yakın bir yere bir peri çizer misiniz?
4 Perinin ayaklarından dökülen kısa ,abartmadan az bir ışıklı (glow) sim çizer misiniz?
5 Comic Sans stilinde "Melek ve Perinin Serüvenleri" yazar mısınız?
6 "Melek Ve Perinin Serüvenleri" ni içi beyaz dışı(Stroke) hafif açık mavi tonda olacak şekilde renklendirir sonra bu fontları sırasıyla birini yukarıda birini aşağıda yapa yapa çalışmayı bitirebilir misiniz?
7 Sonra bu çalışmanızı bizimle paylaşır mısınız?

ekinoks76

Üye
Tepki
4
Sizimi kıracağım hakan bey :))) çizmeye başladım bile ama sabırsızlandım yayınlıyorum bulutları gökyüzünü glow ışık parlaklık (meleği)vs hepsini kendim çizdim diğer dediklerinizide uygulamaya çalışacağım
NO: Bu ara da bulut çizmekte epey uğraştırıcıymış:)))

şimdi çalışmam bu ,devamı arkası yarın:))

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Şimdi beni kırmamak için:

Mankeni biraz sola alır mısınız?
O 2 parlamayı kaldırır mısınız?
Mankeni ,yukarıya bahsettiğim yazı sığacak kadar küçültür aşağıya alır mısınız?
Yoruldunuz mu?
Beni Kırmamak okadar kolay değildir.
Her neyse.
Perimizi bahsettiğim konuma minik bir şekilde çizerseniz daha uygun olur.

Neticenizi forumda herkes bekliyor emin olun, kolay gelsin.

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@Hakan Dağdeviren

Tabiki yaparım sorun değil asla yılmam fakat bunları neden yapıyorum???:))
dip not: ps me virüsler saldırdı çıldırdı acayip şeyler oluyor kendi kendine cd kapağı açılıyor donuyor programlar açılıp kapanıyor hayaletler basmış gibi bu teknik arızayı umarım çözdükten sonra çalışmalarımı yapıp yayınlıcam umarım ( nazarmı değdi ne):))

ekinoks76

Üye
Tepki
4
"Melek Ve peri'nin Serüvenleri"

AY Peri Ve Gül Meleğin Hikayesi :))
Masal Buya; Ay Peri Ve Gül Melek bulutlar arasında Şimal Gezeninde mutlu mesut yaşarlarmış.Ay Perinin küçücük miniminnacık bir sorunu varmış Gül meleğin öğrettiği gibi sihirli değneğini bir türlü kontrollü kullanamıyormuş.Sihirli değneğin en büyük özelliği bütün konsantrasyonunu toplayıp aklından geçenleri 3kere tekrarladığın taktirde oluverirmiş istediğin;Fakat biizm küçük ay Pericik bu sihirli değneği ne zaman kullansa aklından bir sürü şeyler geçermiş biranda hepsi olamayacağı için;abuk sabuk karmakarışık olaylar meydana gelirmiş ve periler arasında komik duruma düşermiş ve alay ederlermiş kendisiyle:)) Minik pericik bu olaya çok üzülürmüş ve bir gün başarıcağım demiş demiş ama nasıl? Ve aklına Gül melek gelmiş; güzelliği ile gözleri kamaştıran,iyiliği ve saflığı ile ruhları okşuyan Gül meleğe gitmiş bizim şaşkın minik ay peri ve derdini uzun uzun anlatmış. Gül melek hafiif gülümsemiş:) Gökyüzü aydınlamış sanki. Sakın üzülme Ay peri herşeyin bir çaresi var demiş ve eklemiş Bu sorunun Büyük Melekler tarafından gündeme getirildiğini ve Büyük meleğinde biraz ceza, biraz öğrenmek, birazda geliştirmek, için kendisini Dünyaya gönderiliceğini ve kimsenin kendisini göremeyeceğini sadece aynı anda aynı şeyleri düşündükleri ve kalp bağı oluştuğu taktirde görülebileceğini bildirmiş.Heyecanla iri iri açmış gözlerini minik Ay Pericik Pekiya ben yalnız başıma nasıl başaracağım hiç gitmedimki o dediğin yere demiş titrek sesiyle Gül peri sakın heycanlanma yanında bende geliceğim sana yardımcı olucağım demiş.Ohhhhhh diye derin bir nefes almış ay peri

Masal buya Ay Peri Ve Gül Melek Heyecanla yola koyulmuşlar :)))

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tabiki yaparım sorun değil asla yılmam fakat bunları neden yapıyorum???
Tabii ki beni kırmamak için değil, kompozisyon alışkanlığı kazanmanız için yardımcı olmaya çalıştım.
Evet artık baktığım şu final çalışmanız bana bir anlam ifade ediyor.Böyle devam etmenizi dilerim.
Aklınıza Sağlık.

Önce:

Sonra:

AY Peri Ve Gül Meleğin Hikayesi :))
Masal Buya; Ay Peri Ve Gül Melek bulutlar arasında Şimal Gezeninde mutlu mesut yaşarlarmış.Ay Perinin küçücük miniminnacık bir sorunu varmış Gül meleğin öğrettiği gibi sihirli değneğini bir türlü kontrollü kullanamıyormuş.Sihirli değneğin en büyük özelliği bütün konsantrasyonunu toplayıp aklından geçenleri 3kere tekrarladığın taktirde oluverirmiş istediğin;Fakat biizm küçük ay Pericik bu sihirli değneği ne zaman kullansa aklından bir sürü şeyler geçermiş biranda hepsi olamayacağı için;abuk sabuk karmakarışık olaylar meydana gelirmiş ve periler arasında komik duruma düşermiş ve alay ederlermiş kendisiyle:)) Minik pericik bu olaya çok üzülürmüş ve bir gün başarıcağım demiş demiş ama nasıl? Ve aklına Gül melek gelmiş; güzelliği ile gözleri kamaştıran,iyiliği ve saflığı ile ruhları okşuyan Gül meleğe gitmiş bizim şaşkın minik ay peri ve derdini uzun uzun anlatmış. Gül melek hafiif gülümsemiş:) Gökyüzü aydınlamış sanki. Sakın üzülme Ay peri herşeyin bir çaresi var demiş ve eklemiş Bu sorunun Büyük Melekler tarafından gündeme getirildiğini ve Büyük meleğinde biraz ceza, biraz öğrenmek, birazda geliştirmek, için kendisini Dünyaya gönderiliceğini ve kimsenin kendisini göremeyeceğini sadece aynı anda aynı şeyleri düşündükleri ve kalp bağı oluştuğu taktirde görülebileceğini bildirmiş.Heyecanla iri iri açmış gözlerini minik Ay Pericik Pekiya ben yalnız başıma nasıl başaracağım hiç gitmedimki o dediğin yere demiş titrek sesiyle Gül peri sakın heycanlanma yanında bende geliceğim sana yardımcı olucağım demiş.Ohhhhhh diye derin bir nefes almış ay peri

Masal buya Ay Peri Ve Gül Melek Heyecanla yola koyulmuşlar :)))

Yukarı Alt