Müşteriye göre yapılan bir işe tasarım diyebilir misiniz?

U

User

Misafir
türkiyede sanat müşteridir. müşteri her zaman haklıdır. müşteri bizden bu işi daha iyi bilir. anlatabildim heralde. :}
 

duygujum

Üye
Kayıt
6 Ekim 2007
Mesaj
278
Tepki
2
Müşterilerin istekleri hiç bitmiyor ki... Mantığı olmayan tasarımımı mafeden bi dolu şey istiyolar. Neyse ki kendi istediğimi yaptırıyorum sonuçta ama ya yaptıramayanlar
:( grafikzede oluyolar malesef
 

merteral

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2007
Mesaj
815
Tepki
27
arkadaşım o işe ben 'tasarım' demem neden mi?

işte tdk'daki anlamı:

tasarım
isim
1 . Zihinde canlandırılan biçim.
2 . Bir sanat eserinin, yapının veya teknik ürünün ilk taslağı, desen, tasar çizim, dizayn:
"Kentsel tasarım. Çevre tasarımı."- .
3 . Bir araştırma sürecinin çeşitli dönemlerinde izlenecek yol ve işlemleri tasarlayan çerçeve, tasar çizim, dizayn.
4 . felsefe Daha önce algılanmış olan bir nesne veya olayın bilinçte sonradan ortaya çıkan kopyası.

müşterinin zihninde birçok şey canlandırmaz aklında tek birşey vardır ama bu sefer de onu tarif edemez o tasarım ben yazarım ben bilirim olur işler karışır ama yönlendirmesi gereken yine de onlardır çünkü sonuçta müşteri memnuniyeti her zaman ön planda olmalı sonuçta parayı veren o!! :D neyse çok konuştum ben :p
 

duygujum

Üye
Kayıt
6 Ekim 2007
Mesaj
278
Tepki
2
Ne biliyim bana ters geliyor müşteri dediğin ben ne yapıyorsam onu beğenicek beğenmesi gerekiyor :D Tabi ufak tefek müdahale edebilir ama komple tasarımı onun eline bırakamam açıkçası :)
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
yazayım....

tasarım denir tabiki..... ??????

neden denmesin ki. sadece biz mesleğimizin gereği kendimizce yaptığımız araştırmalarla veya edindiğimiz tecrübelerle tasarımları yaparız.

bir makarna etiketi için, bir otomobil kataloğu içi veya bir eğitim kurumu için gereken materyellari bizler çok iyi takip eder tahlil eder ve bunları yorumlarız.

ama müşteriler nedense grafikerlerin yaptığı işi beceremeyecek ya da bu yapılan işte beni temsil edemez yaklaşımı, tabi birde parasını veriyorum benim dediğimi yapacak egosu yuzunden ne grafik yapanlar çalışmalarından memnun kalır ne de yapılan iş amacına uygun olur.

bu özellikle benim yaşadığım şehirde had safhada.

neden buraya bir admin olarak işlerimi koymadığımı düşünüyorsunuz????

vallahi utancımdaaaann... inanın bana utanıyorum bunca zamandır bu işi yapıyorum, hasbel kader bişeyler biliyorum ama cidden benim hayal ettiğim işler çok az.

gelelim asıl konuya.

Bu Yapılan İş Tasarım Olur Mu?

kesinlikle olmaz... bu dizgicilikten öte birşey değildir.

müsterinin para kazanma, o kazancını artırmakla meşgul olan beyninde yer veremediği tasarım konusunda; hayal ettiği ya da kültür seviyesinin el verdiğince en iyisini düşündüğünü sanarak grafikeri, bu hayallerini aktaracak ve bilgisayarı komutları ile çalıştıracak bir robot olarak görmektedir.

biraz karışık oldu galiba.... :)

evet sadece dizgi olur. müşteri oturur yanınıza cok bilir miş gibi az logyu büyüt.... az daha..... yok olmadı az daha.... hah oldu.... (bu arada A4 büyüklüğünde bir tasarımın yarısı hemen hemen logo ile dolar)

şimdi onu kırmızı yap
az aşagı al
bi tık da sola


bu tık nasıl bir ölçü birimidir hala anlamış değilim.

yani o "tık" tıklanmasa logo orda dursa kıyamet kopacak


grafiker ise profesyonel ve işi bilen biri ise mecbur ekmek hatırına buna katlanmak gibi bir işkence altında parasının derdindedir.

diğer bi grub grafiker ise sanki bu işi biliyormuş gibi hepsini yapar ve iş basılır gelir ben yaptım bunu der ortalıkta gezer.


tasarım felan değildir arkaşlar.

biz grafiker olarak; tesil ettiğimiz kişiyi veya firmayı yaptığımız işlerle yüceltmeyi hedefleriz.

ama müşteri ne yazık ki bunu anlamamakta direnmektedir. Ne yazık!...
 

hasann

Üye
Kayıt
19 Ekim 2007
Mesaj
42
Tepki
0
bence gercek profesyonellikte müşteri tanıtım yaptıracagı ürün neyse getirir ve ne istediğini tasarım yapacak kişiye anlatır daha sonada tasarım yapacak kişi hunerini gösterir .eger musteri o kadar biliyorsa ajansını kursun oturup kendi yapsın. haklısın duygujum, üç kurus para veren kişi ajansı satın aldıını dusunuyo buna izin verilerek piysanın böle olmasına sebep veriyorlar bazı arkadaslarımızda.sahsen ben grafiker degilim ama kendi işimi kendi işimi yaparken böle yapıyorum cunku emek veri meslegimi icra edeceksem görselliği benden iyi bilemez karsımdaki müşteri.
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
ben doktora gittigim zaman nerem agriyosa onu soylerim o ilaci orama surme burama sur demem.ben bu iste zemine attigim rengin nasil cikacagini siyaha verilen golgeyi solvent baskiyla ic mekan baskidaki rengin farkini benden iyi nasil bilecek.bana isini soylesin yeterli gerisi bana kalsin.yok bizim oglan italik dedi.yok evde cizdik geldik v.s Tamam cok tasarim gucu yuksek musterimde oldu.Benimde isi kendim yaptigim halde vasat olan islerde oldu.Ancak onemli olan ortak noktayi yakalamak.O begenmesse ben ona 3 degil 10 ornek yaparim ama bana isimi anlatmasin
 
Yukarı Alt