Nasıl Grafiker Oldunuz ?

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
Evet Sedat Bey matbaa da kağıt taşırken şimdi pc başındayım çok garip ama kolay gelmedik hepimizde
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Grafikerlik benim icin bir meslek olmaktan öte tutku ayrica...Ben aslında muhendisim..Istanbula ilk geldigimde Yas 21 bir arkadasimla organizasyon firmasi kurmustuk fakat deneyimsizlik ve cocuklukla yurutemedik devrettik..kalan borclar onlar bunlar derken tam toparlandim tamam artik devam dedigim an evlendim :) simdi sagolsun eşim sevdigim meslekte basarili olmam icin elinden gelen destegi veriyor..Bende tabi cok calisiyorum. Sabah fabrikada muhendislik yaparken gunduz her firsatta ve aksamlari kendimi gelistirmek icin calisiyorum bir yandan ufak tefek tasarim isleri yapiyorum...Insallah birgun bende gercek bir grafiker olup buraya "boyle grafiker oldum" diye yazarim :) Ki kariyer planimda ciddi degisiklikler dusunuyorum...hayirlisi
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
Evet Aslı Hanım yaptığın işi sevme çok önemlidir bence başarı burdan geliyor
bu konuda benim katı bir lafım vardır; Yaptığını işi sevmiyorsan bırak başkası yapsın :))
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
@Sedat Gül

Kesinlikle katılıyorum Sedat, söyleminiz katı değil bizzat gerçeği yansıtmakta olduğundan belki katı gibi duruyor.. Bu durumu en iyi yaşayanlardanımdır belki ..
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
evet arkadaşlar devam ediyoruz ! nasıl grafiker oldunuz (kısaca)
 
Kayıt
3 Ağustos 2012
Mesaj
191
Tepki
1
Ben lise1de sınıfta kalınca okulu bıraktım. Hem sınıfta kaldım, bi de üstüne evden sürekli harçlık isteyecek halim yoktu. Sonra restaurantlarda çalıştım, en son simit satıyordum otogarda :) Amcam simit sattığımı duyunca hemen müdahele etti ve kursa göndermeye karar verdiler. Birbirine zıt iki meslek sundular ya bayan kuaförü ya da web tasarımcı. Onlar daha çok para için bu meslekleri sundu, bu mesleklerde iyi para varmış. Ben de web tasarımı seçtim. Web ve grafik tasarım'da kampanya olduğu için iki derside aldım. Ne yalan söyleyeyim, o zaman 'grafik tasarım' dediklerinde ne olduğunu bile bilmiyordum. Eğitimlerimi aldım ve staj gördüm. Gittiğim iş görüşmelerinde yaşım ufak olduğu için olumlu bakmadılar ve tekrardan restaurantta çalışmaya başladım. Hayatımı başkalarına servis açarak ve bardaklarını doldurarak geçiremem diyerek yeni bi kursa daha yazıldım. Bu kursta yabancı dil ve bilişim teknolojileri alanındaki eğitimi alıyorum ve şuan grafik tasarım ajansında staja başladım. Ve açıköğretimde bilişim teknolojileri okuyorum. Henüz tam anlamıyla grafik tasarımcı değilim ama olmak için mücadele ediyorum :) bu da benim anım :)
 
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
598
Tepki
17
09.09.09... Bu özel tarih benim hayatımı değiştirdi. Olumsuz hava şartları nedeniyle Ayamama Deresi taşınca, Basın Ekspres Yolu'nun hemen dibinde olan staj yerim sele teslim oldu. Lise stajıma başlamama 2 hafta kala eteklerim tutuştu. Oradan buradan tanıdık vs. ile Milliyet Gazetesi'nde staj ayarladım. Burada bana işleri öğreten ve çok sevdiğim bir ablam sayesinde grafik tasarımı sevdim, matbaacılık okudum ve sonrasında yine gelip Milliyet Gazetesi'nde çalışmaya başladım. 09.09.09 bana gerçekten uğurlu geldi :)
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Grafiker oldum mu? Vallahi çok net evet diyemiyorum.. Sanırım öz güven meselesine gidiyor işin ucu.. Şarkıcılar, ses sanatkarları hep derler ya ''evde ki tarakları kalemleri alır şarkı söylerdim'' diye küçükken ne alaka bilmiyorum fotoğraf albümlerinin boş olan ön ve arka bölümlerine (yaşı küçük olanlar bilmez) -ya bu cümleyi kullanmak istemiyorum hiç- :) ki neyse ne alaka bilmiyorum ama 'tren' çizerek başlamış oldum sanırım.. Sanırım Vagonları fln böyle hoşuma giden bir obje ya da bende biraz öküzlük var insan neden tren çizer ki.. Hemen liseye atlıyorum; bir gün edebiyat dersinde öğretmenimiz ders anlatımı yaparken -kendisi bu konuda çok titizdi- kimseden çıt çıkamsını istemezdi bende dersi dinlememeyi kafaya koymuşum asiyiz, agresif bir ergeniz Türkçe yardımcı kitapları olurdu bir sürü beyaz boşluk vardı.. Galiba beyaz boşluk görünce duramıyorum ben bir otomobil tasarımı yapmıştım imgesel olarak öğretmen sınıf içerisinde gezinip kitap okurken durdu ben fark etmedim ama 15-20 sn. kadar beni izlemiş kafamı kaldırdım kitabı elimden aldı bu yeteneğini mutlaka değerlendir dedi.. Bu yönlendirmenin edebiyat öğretmenin gelmesi de beni şaşırtmıştı 1997 de bir otomobil dergisine bazı amatör çizimlerimi gönderdim ve yayınlandı ama bölümü yanlış seçtim sanırım endüstriyel tasarım okumalıydım belkide.. Daha sonra kurs kursu kovaladı şurası burası derken Mimar Sinan Üniversitesi sınavlarına girdim kazandım son aşama mülakattı ama Bolu'lu olmamız sebebiyle ailem Bolu'da okumamı istiyordu daha doğrusu öncelik orada olmalıydı mantığı ile yaklaştılar bu yüzden Mimar Sinan'ın son aşamasına giremedim Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Ana Bilim Dalı Grafik Tasarım bölümüne 10. olarak giriş yaptım (Üniversite içi zamanları ders ve teknik yaklaşımları S geçiyorum) - bölümün ismine bak sanki stanford üniversitesi :D - Üniversite 7 senede bitti salla sallana okudum bu arada öğretmenlik olduğundan takım elbise olayı stajlarda sıkmaya başlamıştı beni dedim bu böyle zor olacak kpss mpss kasamam artık yaş oldu 29 şimdi bağlı olarak çalıştığım bir yer yok bir denizcilik dergisi var onun çizimlerini yapıyorum (dergi çizmek neyse öyle bir tabir yok sizde kullanmayın derim) Ara sıra logo yarışmalarına katılıp ödül alıyorum daha da öte bir işe yaradığım yok yani.. Kapasiteyi zorlamak her zaman bana zor gelmiştir çok üşengeç ve eringen bir tipim kendime kurumsal bir kimlik bile hazırlayamadım daha doğrusu isim bulamadım 1 senedir yatıyorum diyebilirim :) Hoş bir durum değil ama bu ülke yapısı bana göre değil (yumurtadan çıkar kabuğunu beğenmez) Geleceğe yönelik olgunlaşmış planlarımda yok herkesin ellerinden gözlerinden öperim çok daha uzun yazarsam kimse okumaz okumayı sevmediğimiz aşikar.. Saygı ve selamet ile..
 

Günay YUNUS

Grafikerler.Org
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
419
Tepki
26
13 yaşımda annem ilk fotoğraf makinemi almıştı (Pentax K1000,ilk göz ağrım). Sonra iletişim meslek lisesi okuduğum esnada fotoğraf ve sinemaya aşırı ilgimin ve yapmak istediğim mesleğin bununla alakalı olduğuna karar verdim. 2002 de Digiturk'e başvurmamla birlikte kurgu ve animasyon ile ilgili eğitimi aldım stajerliğim boyunca. Çalışma ve gayretlerimin sonucu şu an bu noktadayım.
 
Yukarı Alt