Neyi mazur göreceğim sevgili Yasemin, bir karşılığı yok bunun!... Sözlerimden ne anladın? Ortaya atılmış fikirler sadece, müsterih ol! Şu ara telaşını bildiğim için katkıda bulunmak istedim ama
dediğin sebeplerden dolayı yardımcı olamadım!
Ki o sebeplerini çok iyi biliyorum; hakikaten tekstil sektöründe işverenler çok sığ çerçevede işlerini yürütüyorlar, o kadar cahilane yöntemlerle tasarımcıyı baltalıyorlar ki çoğu zaman tasarımcı diye dünya paralar verip işe aldıkları tasarımcıların eline fotoğraf makinesi tutuşturup fuarlara yolluyorlar.. bu cahilane kısır döngü içerisinde tüketici alanda oluşmuş taleplerin farkına varamıyorlar, sonra da soruyorlar "biz neden başarılı olamıyoruz?" diye.
Olamazlar, çünkü hem tasarımcı alıyorlar hem de onların önüne geçiyorlar, belki doğru ürünle az adetle daha çok para kazanmalarını sağlayacakken basma kalıp yaptıkları şeylerin tekrarlarıyla ve benzerleriyle, hem çok sayıda benzer ürün üretip piyasanın değerini düşürüyorlar hem de başarısız oluyorlar. Ve de bu başarısızlık için asla özgürce tasarlamalarına izin vermedikleri tasarımcıları suçluyorlar. Bizler de tabi -asıl büyük handikap olan ekonomik şartlar yüzünden mesleki bilgimizi ve ağırlığımızı ortaya koyamıyoruz. Aslında hiç taviz vermemek gerekiyor, ki öğrensinler artık bu işe aldıkları tasarımcıları ne amaçla işe aldıklarını. Ama ne yazık ki alışkanlıklar böyle tutsaklık yaratıyor.
Hele şimdiki son moda
çok komik; iş başvuruna gittiğinde adam tasarımcıya soruyor "kalıp çıkarıyor musun?" höööö:msn_disappointed:
Yahu ne alaka? Kel alaka ama adam senin suyunu çıkarmak istiyor, aslında bir tasarımcıya ihtiyacı yok o her şeyi biliyor (!) ve sadece egosunu tatmin ediyor.. biri sanatçı diğeri teknik eleman ama sanatçının eline fotoğraf makinesi verip sonra resmini çektiği modellerin kalıbını tasarımcıya çıkartmaya çalışan bir zihniyet elbette senin yapacağın ilginç bir petonun tüketicinin nezrindeki değeri ve bunun getirisini hesaplayamıyor. O zaman da bütün kaynaklar bir tasarımcı için sadece beğendiği fonksiyonsuz formlar olarak kalıyor.
Faydalı olamadım derken seni realitendeki handikaplarınla anladığım boyutta bunu ifade etmek istemiştim, müsterih ol sen çok başarılısın ve çalışmaların harika. ve eğer sınırlanmasan daha da neler yapabileceğini tahmin ediyorum. Yani seni anlıyorum anlamın da bir "faydalı olamadım" cümlesi idi o