Otel üniformalarım...

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
Executive Chef ( Baş aşçı ) Bir otelin nerdeyse en önemli adamıdır ve tasarım beyendirmekte çok zordur :)

ve garsonlar...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tasarimlar cok şık Yasemin Hanim, sanirim erkek manken once garsonmus daha sonra cok calisip bas asci olmus dermisim, bu arada garsonlarin kiyafetini daha cok begendim.
Tebrik ederim.

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
:D haklısınız Hakan bey garsonluktan baş aşçılığa terfi var gibi....
ama her modelime ayrı bi figür çizersem 2 günlük iş 5 günde biter :)

yorum için teşekkürler

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
9
Ben sevdim çalışmalarını bu sadelikte şıklığı yakalamak zordur başarılı olmuş. Ve dediğin gibi bir Executive tasarım beğendirmek zordur.

Şöyle bir şeyler karaladım işine yararsa ama çizimin kötülüğüne bakma fikre bak çünkü bir kaç dakikada ancak bu kadar oluyor, bir de ekolinim kalmamış kuru kalemle renklendirdim ilkokul talebeleri gibi:kiskis: kötü oldu haliyle. Ama yinede fikir olarak biraz o müşkülpesentlerin hoşlanacağı bir fikir gibi ne dersin:)

Koldaki ter bezi cebi şu aralar Executive tasarımda gündemde dene derim.

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
9
Belki bunlar da ilgini çekebilir.

Yazıların olduğu yere ne yazılması gerekiyorsa o yazılır ben şimdilik örnek olsun diye Yıldız Tasarım dedim.

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
19
Serpil Hanım bunlar ne böyle hayran kaldım :)
Yasemin hanım çalışmalar çok güzel ama chief mi chef mi doğrusu ?

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
@Kerim Öksüz

Doğrusu Chef Kerim bey :)

chef: ahçıbaşı, ahçı, şef

chief: baş, ana, en üst rütbeli, belli başlı

Executive: yürütme, yönetim, yetkili, uygulama ile ilgili, icra

Serpil bunlar harika bayıldım ama patronuma o sivri cep kapağını gösterdiğimde vereceği tepki kim dikecek bunu nasıl olucak bu :D çizim ve kırım kalıbından haberi olmadığı için yaptığım herşeye verdiği genel tepki bu oluyor :kiskis:

teşekkür ederim

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
9
Yalnız oradaki kapak değil sevgili Yasemin, bak orada ne yazıyor -Peto cep "aplikasyon"- yani oraya kahverengi kumaştan aplik edilecek bir form sadece, cep girişi üstten ama kapak formu aplikasyon. O da şart değil baskı da olabilir.. iş ki aklımızdaki uygulamak istediğimiz formlara en kolay tekniği seçelim. Diğer yandan da bunlar zaten iki dakikada çıkmış şeyler yani öyle üzerine oturup çalışılmış ya da kompoze edilmiş birşey değil ama kafamdaki ana tema "asker" idi. Fikir olabilir kaynak olabilir diye gönderdim, size katkısı olursa tabi. Bir doz da olsa günümüz anlayışından form olarak çizgi dışına çıkmakta fayda vardır.

Formların uygulamasına gelince; dikiş ve kalıplandırma tekniğinde en kolay yöntemler seçilebilir. Mesela dikimde zor formlar nakış veya baskı ya da aplikasyon işlemi ile kolay üretilebilir hale getirilir. O zaman da aklınızdaki formları uygulama konusunda "zor" sadece bir algı olarak kalır. Faydalı olamadığım için üzgünüm:(

Kerim Bey teşekkürler ama bir şey değil onlar zira bir kompozisyon ve bir ciddi çalışma ürünü değiller, o an aklıma gelen bir kaç bir şey sadece. Hatta çizim konusunda çok kötü bile oldular gördüğünüz gibi amatör bir renklendirme bile bundan daha başarılıdır:) Sadece o an anlatmak istediklerimi özetlemeye çalışmıştım.

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
@Serpil Yüzak-Şenol

hiç yardımcı olmaz olurmusun bayıldım hem çizim olarak hemde düşünce olarak. senin fikrinden yola çıkıp bütün departmanlarla ilgili çizimler hazırlamaya başladım bile:) zaten benim aslında anlatmak istediğim patronlarımın ne kadar zor olduğu ben ister peto cebi ister cep kapağı ister nakış yapayım verebilecekleri cevabı aynen yazıyorum :D

peto cep için ' böle cep olurmu hiç mi bilmiyorsun bu işi '

cep kapağı için ' bizim atölye bunu dikemez '

nakış için ' zaten az adetli iş yapıyoruz nakışçıyla kavgamı edicez senin yüzünden '

şu durum 1 yılı aşkın süredir devam ettiği için dün canıma tak etmiş olup bugün öğlenden sonra istifamı veriyorum :)

teşşekkür ederim Serpil düşüncen ve paylaşımın için yeteri kadar karşılığını veremedim mazur gör dünden beri baya bir karman çorman oldum:(

Mira Gabo

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
9
Neyi mazur göreceğim sevgili Yasemin, bir karşılığı yok bunun!... Sözlerimden ne anladın? Ortaya atılmış fikirler sadece, müsterih ol! Şu ara telaşını bildiğim için katkıda bulunmak istedim ama dediğin sebeplerden dolayı yardımcı olamadım!

Ki o sebeplerini çok iyi biliyorum; hakikaten tekstil sektöründe işverenler çok sığ çerçevede işlerini yürütüyorlar, o kadar cahilane yöntemlerle tasarımcıyı baltalıyorlar ki çoğu zaman tasarımcı diye dünya paralar verip işe aldıkları tasarımcıların eline fotoğraf makinesi tutuşturup fuarlara yolluyorlar.. bu cahilane kısır döngü içerisinde tüketici alanda oluşmuş taleplerin farkına varamıyorlar, sonra da soruyorlar "biz neden başarılı olamıyoruz?" diye.

Olamazlar, çünkü hem tasarımcı alıyorlar hem de onların önüne geçiyorlar, belki doğru ürünle az adetle daha çok para kazanmalarını sağlayacakken basma kalıp yaptıkları şeylerin tekrarlarıyla ve benzerleriyle, hem çok sayıda benzer ürün üretip piyasanın değerini düşürüyorlar hem de başarısız oluyorlar. Ve de bu başarısızlık için asla özgürce tasarlamalarına izin vermedikleri tasarımcıları suçluyorlar. Bizler de tabi -asıl büyük handikap olan ekonomik şartlar yüzünden mesleki bilgimizi ve ağırlığımızı ortaya koyamıyoruz. Aslında hiç taviz vermemek gerekiyor, ki öğrensinler artık bu işe aldıkları tasarımcıları ne amaçla işe aldıklarını. Ama ne yazık ki alışkanlıklar böyle tutsaklık yaratıyor.

Hele şimdiki son moda çok komik; iş başvuruna gittiğinde adam tasarımcıya soruyor "kalıp çıkarıyor musun?" höööö:msn_disappointed:

Yahu ne alaka? Kel alaka ama adam senin suyunu çıkarmak istiyor, aslında bir tasarımcıya ihtiyacı yok o her şeyi biliyor (!) ve sadece egosunu tatmin ediyor.. biri sanatçı diğeri teknik eleman ama sanatçının eline fotoğraf makinesi verip sonra resmini çektiği modellerin kalıbını tasarımcıya çıkartmaya çalışan bir zihniyet elbette senin yapacağın ilginç bir petonun tüketicinin nezrindeki değeri ve bunun getirisini hesaplayamıyor. O zaman da bütün kaynaklar bir tasarımcı için sadece beğendiği fonksiyonsuz formlar olarak kalıyor.

Faydalı olamadım derken seni realitendeki handikaplarınla anladığım boyutta bunu ifade etmek istemiştim, müsterih ol sen çok başarılısın ve çalışmaların harika. ve eğer sınırlanmasan daha da neler yapabileceğini tahmin ediyorum. Yani seni anlıyorum anlamın da bir "faydalı olamadım" cümlesi idi o:)

Yukarı Alt