Samantha Buxton !!!! Photoshop çalışmam (Nasıl Yaptım?) :)

merteral

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2007
Mesaj
815
Tepki
27
1-Öncelikle resmimizi açıyoruz özellikle yeni başlayan kullanıcıların daha fazla efekt çalışması için alttaki gibi soluk bir resim üzerinde çalışmalarını tavsiye ederim.




2-Daha sonra yapılacak işlere karar veriyoruz ve böyle bir resimde en göz alıcı noktaları tespit ediyoruz:

a-tırnaklar
b-gözler
c-saçlar
d-dudaklar
e-burun
f-kaşlar
g-benler
h-vücut rengi
i-ışık oyunları
j-kırışıklıklar

3-Tespit ettiğimiz her bölge için ayrı birer layer açıyoruz ve açılacak layerların özellikle ışık oyunları ve vücut rengi layerlarının layer -->New adjustment layer---> Channel Mixer , Hue/saturation , Brightness/Contrast bölümlerinden ayarlayabilirsiniz.

4-gözler ve dudaklar için kesinlikle 'overlay' seçeneğini kullanmalısınız. Bu sayede boya gibi görünmez ve kendiliğinden oluşur.

5-gözler için 'elliptical tool' ile elips şekli çiziyoruz taşan yerleri silgimizle siliyoruz ve uygun olan bir renkle boyuyoruz. (Overlay seçeneğini unutma) Daha sonra yeterli Brightness(Parlaklık) ayarını verip 'tamam' diyoruz.

6-Dudaklar için fırçamızı kullanacağız öncelikle layer alanını 'Overlay' seçeneğinde boyayın böylelikle Arkaplanı daha net görebilirsiniz. Ayrıca bu işlemi yaparken çok fazla kırmızılık vermeyin Daha sonra tüm resme kırmızı tonu vericez orada kötü görünmesin. Oldu ki beceremediniz 'Burn tool' ile bu bölgeyi hafif yakarsınız.

7-Saçlar geldik işin en meşgul edici kısmına. Önce 'Mask modunda' çalışmamız gerekiyor bu seçim işlemimize yarayacak! Mask modunda Brush(Fırça) Aletimizi seçip uygun piksel boyutunda en kenarları bir boyuyoruz daha sonra pikselini büyütüp içleri boyuyoruz (Daha kaliteli işlem için zoom(Büyütme) yapmanız daha iyidir ;) . Daha sonra seçilmiş alanın Renk ayarları için ( buraya dikkat ! ! ! ! ) New Fill layer--> Solid color deyip renginizi ayarlıyorsunuz

8- Benleri smudge tool ve Blur tool ile yumuşatıp siliyorsunuz.

9-Tırnakları solid color ya da overlay ayarında kırmızı ile boyuyoruz.

10-Kırışıklıkları Blur tool ile çok az yumuşatın daha sonra yapacağınız Tüm resme gaussian blur uygulayınca daha etkili görünecektir.

11-Son olarak ışık oyunları: Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ayarlarınız için daha önceden bir yedek almanızdır. Bunu yaptıktan sonra Brightness ve Channel mixer deyip arkaplan beyaza dönünceye kadar ayarlıyorsunuz. En son olarak ta Photo filter'dan Warming (Isıtma) seçeneği ile işleminizi tamamlamış oluyorsunuz.

12-Son olarak Silginizle gereksiz gördüğünüz yerleri silmeyi unutmayın..

İyi çalışmalar ... Kolay gelsin... (Bu arada anlamadığınız bölümlerin fotolarını gönderebilirim siz söyleyin yeter...)

Photoshop uygulanmış hali: :eek: :D :rolleyes:

 

xx1gokhan

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2007
Mesaj
1
Tepki
0
Kardeş benim burda anlamadığım konu yüz rengi parlaklığı onu nasıl ayarlıyoruz istersen msn de görüşelim yardımcı olursan sevınırım
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
@xx1gokhan


İmage -- > adjustments --> Brightness/Contrast, Hue/saturation bölümlerinden yüz rengi parlaklığını değiştirebilirsin.
 
Kayıt
27 Mayıs 2010
Mesaj
420
Tepki
29
Anlatım İçin Teşkkürler Bu yapılanı kayıt haline getirseydiniz daha güzel olurdu..
 
Yukarı Alt