Sıfırdan Bir Site Kuralım (Resimli Ders)

Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar.

Uzunca bir zamandır forumu pek ziyaret edemiyorum açıkçası o yüzden sorularınızı görmedim. Şimdi geç olsa da sırasıyla cevaplamaya çalışacağım.

@fifa

Evet. bu local'de yani sadece kendi bilgisayarımızda yaptığımız bir tasarım. Bir domain ve hosting alıp aynı işlemi www.siteadi.com üzerinde de yapabilirsin o zaman tüm dünya görebilir.

@idmr

Bu anlatımda HTML ile en basitinden dinamik olmayan bir kurumlum gösterdim sadece. Kontrol paneli olan dinamik yapıda siteler kurabilmek (yani sıfırdan) benim de boyumu aşar. Bu konuda size tavsiyem wordpress kullanmanız şahsen ben öyle yapıyorum :)

@OkayMezi

Evet gördüğünüz her sayfa ayrı bir dosya fakat haber siteleri gibi sistemlerde bu html değil asp yada php dilene dayanır. Yeni bir haberi kontrol panelinden eklediğiniz zaman script o haber için bir sayfa oluşturur ve linkini verir.

Yukarıdaki cevap sizin için de geçerli aslında. Bu gibi siteleri sıfırdan kurmak ciddi bir programlama bilgisi gerektirir.

@PriveT

Joomla, Wordpress yada başka birşey kurulu olsun farketmez örneğin wordpress'in kurulu olduğu dizine deneme diye bir dizin oluşturur ve www.siteadı.com/deneme adresine girerseniz kendi yaptığınız siteyi burada kullanabilirsiniz. Bu wordpress yada herhangi başka bir GNU scripte zarar vermez. Tabiki açığa atıp script dosyaları ile karıştırmadığınız sürece. Temel olarak kendi siten için ayrı bir klasör açıp tüm dosyalarını oraya atarsan sorun olmaz diyebilirim.

Evet. Joomla, Wordpress gibi scriptlerde kontrol paneli vardır ve kurulumdan sonra tüm değişiklikler eklemeler düzenlemeler buradan yapılır. Yani elle sayfa atmanıza gerek yoktur.

Şahsen ben linux server kullanıyorum. Bu daha çok kullandığın programlama dili ile alakalı bir seçin çoğunlukla windows serverlar asp ile çalışır ve pleks panel kullanırlar tabi php ile çalışanlarda yok değil. Fakat linux serverlar cpanel kullanır ve php ile çalışırlar.


@Cceronimo

Background oluşturma konusunda

http://www.youtube.com/watch?v=Fl0CvsPOMWA

yukarıdaki videodan yararlanabilirsin youtube ta daha yüzlercesi var.

resim uzantısına gelince webte mümkün olduğunca hafif resimler kullanmaya dikkat edilir en yaygın kullanılan formatlar jpg, png ve gif tir. Duruma ve resimin ne kadar kaliteli olmasını istediğine göre seçim değişebilir. Örneğin küçük ve tek renk bir resimi jpg değil gif kaydetmek daha doğru iken üzerinde efektler olan büyük bir çalışmayı save for web ile jpg olarak kaydetmek daha doğru olacaktır.
 
Yukarı Alt