Sıfırdan Bir Site Kuralım (Resimli Ders)

fifa

Üye
Kayıt
28 Ekim 2011
Mesaj
71
Tepki
17
bu siteye sadece biz girebiliyoruz dimi ? yani başka bi bilgisayardan girmeyi deneyince açılmaz doğru mu ?
 

idmr

Üye
Kayıt
10 Kasım 2011
Mesaj
1
Tepki
0
Öncelikle, çok ama çok teşekkür ediyorum bu güzel anlatıma.
Siteyi kurdum. Sayfaları hazırladım ve bağlantıları da verdim. Fakat, sorunum şimdi başladı benim. Bu siteyi günceleyebilmem için yönetim panelini nasıl kurabilirim.
Umarım, buna da açık ve anlaşılır bir çözüm öneriniz olacaktır.
Selamlarımla...
 

OkayMezi

Üye
Kayıt
8 Kasım 2011
Mesaj
2
Tepki
0
İyi akşamlar, dersinizi izledim. çok teşekkürler.
Sormak istediğim bir soru var, özellikle derslere baktığımda herkes anasayfa bölümünü yapımını anlatıyor.
Örneğin bir haber sitesi kuracağız, haber slayt, içeriğin sağa ve sola bölünmesini geçerek, her sayfa için bir index mi oluşturacağız.
Hakkımızda, İletişim vs. için elbet ki başka sayfa oluşturacağız fakat Örneğin, kişi devamını oku butonuna basıktan sonra yeni bir sayfa açılacak. Bunun içinde mi index oluşturacağız. Eğer bu şekilde yaparsak, haber sitesini dreamweaverde kurmak inanılmaz zor, devamını getirmek ise çok daha zor gibi gözüküyor :)

ikinci soru olarak, ben photoshopu az çok iyi kullanabildiğimden çok farklı tasarımlar oluşturuyorum örneğin. Bunları tamamiyle gif olarak yüklediğimizde sitenin açılışında sorun olmaz mı?

şimdiden teşekkürler :)
 

PriveT

Üye
Kayıt
17 Şubat 2011
Mesaj
3
Tepki
0
Harika bir anlatim olmus.
Ben cok yeniyim bu konuda, website x5 ile bir site temeli hazirladim. Pek istedigim gibi olmadi.
Biraz dreamweaver ogrenip ilk denememi yapacagim zaman bu anlatimdan yararlanacagim kesin.
Fakat birsey sormak istiyorum mumkunse. Mesela benim yaptigim gibi website x5 ile veya dreamweaver ile siteyi hazirladik, bir hosting bir de domain aldik. Bu tasarimimizi joomla, wordpress veya baska bir uygulama kurulu hostingde kullanabiliyor muyuz? Sorma sebebim ben hazirladigim siteyi bos bir hostinge attim, ama anladigim kadariyla her sayfa duzenlemesinde sayfalari tekrar bu programla duzenleyip tekrar hostinge atmam gerekiyor. Ama joomla kullanan bir sitede bildigim kadariyla sayfalara direk yonetim konsolundan mudahale ediliyor. Bir de Windows mu yoksa linux mu secmeliyiz? Tesekkurler...
 

Cceronimo

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
1
Tepki
0
herkese merhaba nasılsınız ?
ben yeni üyeyim ve web tasarımına gerçekten sıfırdan başlıyorum. Paylaşım için teşekkürederim hakikaten güzel olmuş ama affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum çünkü işin sadece tasarım kısmını halledebildim şimdilik ve web ile ilgili daha yeniyim.
dersin başlarında Dreamweaver in kodlama sekmesinden hemen önceki bölümde arka plan resmini nasıl ayarladınız rica etsem anlatır mısınız. Photoshop'tan mı tasarlayacağım tasarlayacaksam nasıl kaydetmem gerek. veya hangi uzantılı resmi almalıyım kısaca anlatabilir misiniz.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt