Tasarım yaparken takıldığınız her konuda sorularınızı buradan yanıtlayalım...

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Bu işe yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyen üyelerimiz... Tasarım yaparken, Renkler, tipografi, görsel yerleşimi, ve teknik olarak sormak istediğiniz bütün soruları burada toplayalım... Elimizden geldiğince size yardımcı olalım... Hem siz kendinizi geliştirin, daha güzel tasarımlar yaratın, hemde bu konuyu okuyan ve bu işe yeni başlamış diğer üyelerimiz için aydınlatıcı bilgiler biraraya toparlanmış olsun...
 
Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
184
Tepki
1
meraba. tasarım yaparken nelere dikkat etmem lazım. İşe nereden başlamam lazım. Öncelikle yoğunlaşmam gereken şeyler neler. Örneğin bir broşür yapmak istesek. Har bakımdan bilgi edinmek istsyorum. Şimdiden teşekkürler.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Örneğin broşür yapmak istiyorsunuz : İlk önce bütün donelerimizi toplayalım, kullanılacak görseller, logolar, yazılar v.s... Sonra ekrana geçmeden evvel alıp kalemimizi kağıdımızı başlayalım karalamaya... Neyi nereye yerleştireceğiz, Bunu yaparken, firmanın varsa kurumsal kimliğini inceleyelim, kurumsal renkleri, fontları v.s. Firmanın ne iş yaptığı ve hangi kesime hitap ettiğide çok önemli, Bir yapı market broşürüyle, Kozmetik broşüründe kullanacağınız renkler çok farklıdır mesela, kozmetikte daha naif daha soft renkler, daha yumuşak geçişler kullanırken, yapı market broşüründe daha sert, sağlamlığı ifade eden renkler ve geçişler kullanırız... Broşürde kullanacağımız metinlerin puntoları ve fontları mümkünse aynı olmalı (yapılacak tasarıma göre değişir ama... ) hizalamalar ve boşluklar çok önemlidir. Bunlara dikkat ederseniz, düzenli ve göze hitap eden bir çalışma hazırlamış olursunuz... Bütün bunları kağıt üzerinde taslakladıktan sonra işimizi ekrana dökebiliriz artık... Çok genel bir soru sorduğunuz için aklıma gelenleri yazmaya çalıştım... Takıldığınız bir konu olursa tekrar yardımcı olmaya çalışırım.. Kolay gelsin...
 
Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
184
Tepki
1
teşekkür ederim. en kısa zamanda bi çalışma yapıp göndericem. sizden yardım bekliyorum.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
küçük bir katkıda bulunmak maksadı ile ilave yapmak istiyorum.

tasarımda herseyden evvel amaca hizmet etmek önemlidir ve grafiktasarım gücünü görsellikten alır.
çok kelimelerle ifade edemediğimiz konuları belki bir çizgi belki bir obje ile ifade etmek daha kolay ve etkindir.
aşağıdaki iki resimle size özetlemiş olayim.
Aşağıdaki görsellerin hangisi daha anlaşılır ve hedefe (izleyiciye) “nokta atışı” denilebilecek şekilde bir etki bırakacaktır.

 
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
29
Tepki
1
Aslında araba bence daha anlaşılır. Yani gözün önüne gelen bir örnek sonuçta arabanın o hali. Bu benim görüşüm tabi
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
tasarım yaparken en çok renklere takılırım bir türlü karar veremem. İşe göre renk seçerim ama seçtiğim renkler arasında kararsız kalırım. Bunun için bende COLOR HARMONY adlı bir kitap var imdadıma yetişiyor.
Tasarım işi gerçekten zor çünkü üretmek, meydana getirmek demek ve işin en zor yanı da müşteriye beğendirmek.
Bunun için de bir yol var müşteriye yaptığın işi anlatmak neyi nerede niçin kullandığını iyi anlatmak yani iyi pazarlamak. Müşteriye bırakırsan işi uğraşırsın günlerce.
Saygılar
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@suleymankoklu


Haklısın, benim herzaman savunduğum şey şudur; Yaptığınız işte koyduğunuz her noktanın mantıklı bir açıklaması olsun, hiçbirşey rasgele olmasın... O zaman müşteriye pazarlamaya çalışmaya gerek yok, Bir kere açıkladığınızda anlayacaktır.
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
Tasarımını yapmayı düşündüğünüz, (örneğin) broşürün, baskı makinasına girerken nasıl montajlanacağı konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekir. Bir işe başlarken önünüzde boş bir kağıt olacak; ama o boş kağıdın ölçülerini belirlemeniz gerekir...
 
Kayıt
18 Haziran 2008
Mesaj
67
Tepki
1
Amaca yönelik tasarım, bana bu konuda yardım edermisiniz.

Mesela ben hem bilgisayar hem cep telefonuna yönelik bir bilişim şirketinde çalışıyorum. Ve 4 m. - 3 m. (4x3) bir outdoor çalışması istiyorlar. Tabi kısa süre önce başlayan grafik hayatımda bu tarz büyük çalışmalar hazırlamadım. Önemli sorunlarımın başında;

1- bu kadar büyük imajları nerden bulabilirim.
2- bu tasarımlarda brush kullanmak istesem bu ölçülerde brush bulabilirmiyim.
3- bu tarz tasarımlarda hangi program işimi kolaylaştırır
4- ben tasarımlarımda hani 2 bilgisayar 2 cep telefonu koymak ve 2 tane süslü yazı yazmak yerine, hem espirili hemde anlamlı bir tasarım önerisinde bulunmanızı istiyorum.

Örnek çalışmalarda gösterirseniz fikir edinme açısından çok sevinirim.
 
Yukarı Alt