Tasarım yaparken takıldığınız her konuda sorularınızı buradan yanıtlayalım...

Kayıt
20 Mayıs 2010
Mesaj
2
Tepki
0
selamlar ben yeni üyelerden biriyim şu anda reklam firmasında çalışıyorum eski bir fırça sanatım var ama tasarım da zorlanıyorum bana yardımcı olurmusunuz ha birde bana eps formatında başak buğday resimleri lazım teş.
 

kaya63

Üye
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
19
Tepki
0
grafik tasarımcılığı ile ilgili bildiğiniz kitap varmı a dan z ye grafik tasarımcılığı örneğin bence bir çalışmada herşeyden önce fontlar çok önemli ikincisi görsel üçüncüsü akış şeması cevap yazarsanız sevinirim.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@kaya63

Sorunun yeri burası değil ama başlıkta sorulan soruları inceledim de artık kendine tasarımcı diyen insanlar bile tasarımın ne anlama geldiğini bilmiyor hala fotoşop, corel gidiyor muhabbet.:)

O yüzden burda sorunu cevaplamamın sakıncası yok sanırım.
Dostum konu ile bir çok alakalı kitap var en yararlı gördüklerimi yazayım sana "görsel iletişimde tipografi ve sayfa düzeni - ragıp istek" "iletişim ve grafik tasarım -emre becer" "çağdaş tipografinin temelleri - namık kemal sarıkavak" bunlar başucu kitapları ama benzer daha bir çok kitap var. Ve tasarı kültürünü arttırmak adına grafik tasarım ve fotoşop magazin dergilerini öneriyorum. Bunlar dışında sanat tarihi, mimari, sosyoloji, psikoloji, sinema ve müzikle ilgilenmek insanı mesleki açıdan çok kuvvetlendiriyor.
 

ozdemir

Üye
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1
Tepki
0
Slm halı tasarımı yapıyorum o kadar çok yaptımkı şimdi tıkandım bana kaynak lazım çiçekli ve geometrik yardımcı olursanız sevinirim.. Site isimleride olur...tşk....
 

By_ShaDoW2

Üye
Kayıt
30 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
merhabalar...ben bi duvar takvimi tasarımı üzerinde çalışıyorum, herşey çok güzel oldu ama tasarımın bi bölümünü yazı yazmak için boş bıraktım...oraya 3 - 4 kelimelik bi yazı yazmak istiyorum ama bu yazının hem grafikerliği, hem emeği... kısaca her şeyi anlatmasını istiyorum....1 haftadır bulamadım oraya oturacak bi söz...bi de size sormak istedim, ne de olsa tecrübe önemlidir...şimdiden teşekkürler... :)
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@By_ShaDoW2

Bu şekilde size yardımcı olmamız imkansız, çünkü duvar takvimini hangi firmaya yapıyorsunuz, üzerinde ne gibi görseller kullandınız vs.. bu konu ile alakalı hiçbirşey yazmamış ve eklememişsiniz. Belki çalışmayı eklerseniz size yardımcı olabiliriz.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Sayın By_ShaDoW2,

Aradığınız sözler için benden öneri:

Habet homo rationem et manum.
(İnsanın aklı ve eli vardır)
Aquinon Thomas

Tuncer ÖZKAN
 

By_ShaDoW2

Üye
Kayıt
30 Mart 2011
Mesaj
18
Tepki
0
@Arzu ULUIRMAK

Tasarımı herhangi bi firmaya yapmıyorum...kendi çalışma odama asmak için yapıyorum...yine de teşekkür ederim... ;)

@Tuncer Özkan

çok çok çok teşekkür ederim.. :) tasarımı bitirmeden önce buraya son kez bakmam gerekiyordu, çok şey kaçırmışım ama artık çıktısını aldım ve odama astım takvimi.. :) bu söz gerçekten güzel..çok şey anlatıyo...tem istediğim gibi... tekrar teşekkürler kardeşim.... Takvime yazdığım yazı aşağıda(imzam)... ;)
 

züliş123

Üye
Kayıt
5 Mayıs 2011
Mesaj
2
Tepki
0
Perde tasarımı yapmak istiyorum ama raport cetveli bulamıyorum, Lasser raport cetvelleri var, nereden satın alabilirim. Birde Em Studio perde programını kullanmayı öğrenebileceğim bir eğitim videosu falan varmıdır acaba. cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Yukarı Alt