Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası “TL Simge Yarışması”

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@danisman


Sevgili Ozan Bey..

Bir önceki mesajımda fikirlerimi daha geniş yazdım.. Simgeyi beğenip beğenmemekte herkes özgürdür.. Hatta büyük çoğunluk beğenmediyse kötüdür.. Ama ortada bir grafik unusuru var..

Grafik kadar masum bir konunun içine de siyasi unsurlar karışırsa eleştiri bir grafiğin değil bunu yapanı, yaptıranı eleştirmeye döner.. Oysa ortada eleştirilmesi gereken sadece bir simge var...

Eleştiriler o kadar yanlı ki kimse simgeye bakmıyor bile.. Bir simge aynı anda bu kadar özelliği(iddiayı) içerir mi.. ? zaten içeriyorsa gerçekten ustalıkla hazırlanmış demektir..


hem euroya benziyor hem ermeni parasının simgesine.. bu tutmaz sa içinde rte var.. olmadı ikiye katlarız göz yaparız.. yada çapa... bu nasıl eleştiri.. gerçekten tarafsızmı..? üstelik bu iddaların hepsini aynı anda bir kişi yapabiliyorsa bunda samimet olurmu.. ?

Zeki insansınız ve beni anladığınızı düşünüyorum.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Haklı olduğunuz bir çok nokta var bu konuda hemfikiriz Ahmet Bey, fakat cidden kötü ama yani, üstelik olmayan bir çok özellik de varmış gibi bir şekilde piyasaya pompalanıyor, benim canımı sıkan da bu zaten. Tamam iyi kötü bir şey seçtiniz buna bu kadar özellik varmış havası büründürmek neyin nesidir?

Reklam şirketimde bir çok grafikerim vardı, bir firma için logo tasarımı hazırlanacak ve hepsi çalışıyor. Önüme tasarımlar geldiğinde birisi dikkatimi çekti. Logo hakkında öyle bir hikaye yazmış ki aslında en kötü olan çalışma olmasına rağmen, müşteri evet budur dedi. Sonra bir ara müşterinin yanına gittiğimde, ballandıra ballandıra anlattı müşteri logosunu bana ve masada oturan herkese. Oysa altı üstü sıradan bir aşçı figürüydü, anlatılan hiç bir özelliği de taşımıyordu. İşin en kötü yanı bu figür bir çizim değil, hazır bir clipart çalışmasından bozmaydı. Diğer grafikerlerimin çizdikleri ise tamamen özgün çalışmalardı ve ben bunu adama anlatamadım :) Şimdilerde ege bölgesinde 20'den fazla şubesi olan bir çorba, pide salonu oldu ama hala o aşçıyı kullanmakta.

Demem o ki, bunlar, yani bu sembolü seçenler, öyle bir inanmışlar ki,bu sembolde yer alan saklı özelliklere herkesin inanmasını bekliyorlar. Yok çapa, yok çıpa, yok bilmem ne!

Ben inanmıyorum ve inanmayacağım. Alalade bir çalışmadır, sıradandır, elle çizimi son derece zordur.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
İpi göğüsleyen ve amacına ulaşan arkadaşı tebrik ederim.
 
Yukarı Alt