Virtual PC 2007 Kurulumu - İşletim sistemi üzerine sorunsuz birden fazla sistem kurm

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Virtual PC 2007 Kurulumu - Sanal PC Kurulumu

Virtual Pc programı v
ar olan ve kullanmış olduğumuz işletim sistemimiz üzerinde ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü işletim sistemini kurmaktır.Yani pc içinde pc diyebiliriz. Virtual PC bilgisayarında aynı anda birden fazla işletim sistemi kullanmak isteyenler için harika bir çözüm. Düşünün ki Windows XP kullanıyorsunuz fakat Windows Vista'yı da bir denemek istiyorsunuz ya da Vista kullanıyorsunuz fakat çok ihtiyacınız olan bir program sadece Windows XP üzerinde çalışıyor, örnekler çoğaltılabilir fakat aslolan kendi işletim sisteminizde hiçbir değişiklik yapmadan ikinci ve farklı bir işletim sistemini bilgisayarınızı hiç kapatmadan başka bir pencereden kullanabilmek. Eğer siz de bu tarz bir programa ihtiyaç duyuyorsanız kaçırmayın derim.

Programı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Download
Alternatif Link

Virtual Pc 2007 Kurulum

1)İndirmiş olduğumuz Virtual Pc 2007 içerisindeki setup dosyasını çalıştırıyoruz. Karşılama ekranı olan Welcome bölümünü next diyerek geçelim.



2)Lisans anlaşmasını kabul ediyoruz.



3)Görüldüğü üzere Product Key yazılı olarak gelmektedir. Ayrıca bu ekranda hangi kullanıcı hesapları için kurulumu yapabileceğimizi de seçebiliriz.



4)Bu ekranda kurulumun nereye yapılacağını görüyoruz. İstersek farklı bir sürücüye’de kurabiliriz.



5)Ve kurulum başladı.



Ve kurulum bitti.



6)Kısa bir kurulum işleminden sonra karşımıza Virtual Pc konsolumuz geliyor.Sizde ilk kurulumda burası boş gelecektir. Bende daha önce yüklü olan sanal makineler olduğu için dolu geliyor. Sağ taraftaki "New" butonuna basarak artık sanal işletim sistemimizin kurulumuna başlayabiliriz.



7- Next diyerek işleme devam ediyoruz.



8-Options penceresinde oluşturacağımız sanal makinanın oluşturulma şekli hakkında seçenekler sunulmustur. Biz ilk seçeneği seçiyoruz.


-Create a virtual machine :Yükleyeceğimiz işletim sisteminin seçimini ve ayarlarını yaparak bir sanal makine oluşturur.​
-Use default settings:: Herhangi bir işletim sistemi yüklemesi ve ayarlaması yapmadan boş bir sanal makina olusturur.​
-Add an existing : Daha önceden olusturulmus bir sanal makine (.vhd) dosyasını kullanarak sanal makina olusturur.​
Create a virtual machine seçeneğini aktif ederek yeni bir sanal makina olusturmak için next diyerek bir sonraki adıma geçelim.​



9-Oluşturacağımız sanal makinenin konumunu ve adını belirteceğimiz adımdır.



10-İsmini verdiğimiz sanal makine için yükleyeceğimiz işletim sistemini seçtiğimiz adımdır. Listede olmayan bir işletim sistemi kuracaksanız other seçeneğini seçerek sanal makine kurulumuna next ile devam ediyoruz.



11-Sanal makinenin kullanacağı bellek miktarını ayarladığımız adımdır.



-Using the recommendted RAM : Önerilen RAM miktarını kullan​
-Adjusting the RAM : Kullanılacak RAM miktarını ayarlama.

Ram ayarlama işlemini daha sonrada yapmamız mümkündür.



12-Sanal makine (.vhd(Virrual Hard Disk)) dosyasının nasıl oluşturulacağı ve kullanılacağının belirtildiği adımdır . Biz ikinci seçeneği seçiyoruz.



An existing virtual hard disk : Eğer elimizde mevcut bir .vhd dosyası varsa onu kullanarak daha önceden oluşturulmuş bir sanal makineyi bilgisayarımız üzerine açabiliriz.​
A new virtual hard disk: Yeni bir sanal makine (.vhd dosyası) oluşturacağımızı belirtir.Bu seçeneği aktif ederek next ile kuruluma devam ediyoruz.​

13- Sanal makinenin sabit diskimizde nekadar alan tutacağını ayarladığımız ve .vhd dosyasının konumunu belirlediğimiz adımdır.



14-Sanal makine ayarlarını tamamladığımız adımdır finish diyerek işlemi bitiririz. İşte sanal bilgisayarımız biosuyla harddiskiyle herşeyiyle başlamaya hazır artık.



15- Virtual Pc Console da sanal makinemiz “not running” olarak görünüyor.Sanal makinemizi seçip start diyerek kurulum işlemine başlarız. Sanal makine mevcut pc ekranımız arasındaki geçişi sağ AltGr tuşuyla sağlarız. Sanal PC mizin özelliklerine bakmak için seçip sağ taraftaki "Settings" butonuna bastığınızda aşağıdaki ekran gelecektir.





16-İşletim sistemini yüklemeye başladığımız adımdır.



Menü seçeneklerinden CD ->Use Physical Drive ile cd den boot işlemini başlatırız.

12- Yüklemenin devam etmesi için sanal makinenin yeniden başlatıldığı adımdır.



Menü seçeneğinden Action-reset adımlarını izleyerek sanal makinemizi yeniden başlatırız.Karşımıza çıkan onay penceresine reset diyerek diyerek işlemimize devam ederiz.

13- Yeniden başlatma işleminin ardından sanal makinemiz kurulum dosyalarını yüklemeye başlayıp normal bir işletim sistemi gibi yüklemeye devam edecektir. Resimde görüldüğü gibi bir işletim sistemi içerisinde ikinci bir pencere olarak diğer işletim sistemlerimizi açabiliyoruz istersek tam ekran yapabiliyoruz. Kapatırken normal windows kapatır gibi kapatabiliriz. Save State seçeneği seçersek oyunlarda olduğu gibi ekranda o an ne varsa o haliyle kayıt eder.







 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Abdullah Bey, tek kelimeyLe harikasınız! :)

Şimdi Buna +rep veriLmez mi, veriLir!
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Allah Razı olsun Abdullah bey vistaya geçeyim mi geçmeyimmi düşünme derdine son yani
 

vista2007

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Evet konuyu inceledim guzel bir calisma ben epey zamandir kulaniyorum. Fakat konun siteye ekleme tarihi yeni oldugu icin yukleme lingindeki program eskisi, yeni ve SP1 lisi 2008 yilinda cikti onu kurun tavsiye ederim.

Bu yeni versiyonun kurulumuda arkadasin resimlerde ekledigi sekildedir degisen bir sey yoktur. Bir ozelligi SP1 in eklenmesidir.

Ayrica işletim XP kulaniyorsaniz ve xp uzerine virtual kuracaksaniz ram en az 2 GB ve tabiki tavsiyem 3 GB olmasidir xp 4 GB kaldirmadigi icin 3 GB Ram kulanir iseniz daha rahat calisirsiniz. Fakat isletim sistemi vista kulaniyor ve virtual programi vista yuklu bir makineye kuracaksaniz ozaman visita zaten 4 GB rami rahat kaldirdigi icin 4 GB ram makinenizde olsun virtual bu kere vista isletim sistemine kurulursa daha rahat calisir ve daha guzel verim alirsiniz.

Kolay gelsin.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=28C97D22-6EB8-4A09-A7F7-F6C7A1F000B5&displaylang=en
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Evet arkadaşında dediği gibi ücretsiz sanal bilgisayar oluşturma yazılımı, Microsoft'un işletim sistemlerinin son sürümleriyle uyumlu çalışacak şekilde hazırlanarak Virtual PC 2007 SP1 olarak yayınlandı. Artık Windows Vista SP1 ve Windows XP SP3 işletim sistemlerine sahip makinelerde hem Virtual PC 2007'yi sorunsuz çalıştırabilecek, hem de yazılım ile bu işletim sistemlerini sanal olarak kullanabileceksiniz.

Resmi olarak Windows XP Home Edition, Vista Home Premium ve Vista Home Basic desteği bulunmayan Virtual PC 2007 SP1, bu işletim sistemlerinde de çoğunlukla sorunsuz çalışıyor. Yalnızca yazılımı yüklerken desteklenmeyen bir işletim sistemi kullandığınıza dair bir uyarı mesajı alıyorsunuz. 32 bit ve 64 bit seçeneği bulunan Virtual PC 2007 SP1'i indirmek için tıklayın.
 

makroeko

Üye
Kayıt
20 Ağustos 2009
Mesaj
3
Tepki
0
abdullah bey benim pc de 32 bit windows 7 kurulu virtual pc ile xp prof. kuruyorum ama 13 dakika gibi bir süre kalınca orda donup kalıyor ve hiç ilerlemiyor. pc imde 1gb ram var bunun etkisi olurmu acaba
 

makroeko

Üye
Kayıt
20 Ağustos 2009
Mesaj
3
Tepki
0
Abdullah bey valla doğrusu bilemeycem.bilgisayarcıdan aldım sata destekleyen ve sp3 lü bir cd ymiş.aslında xp yi kurmamın nedeni de windows 7 webcamera(premier-model.pc 198) ve yazıcının (hp deskjet f2180) driverlerini tanımadığından dolayı kuruyorum.eğer bunları tanıtabilirsem xp yi kurmayacağım.aksi halde alternatif yollar hakkında bilgi verirseniz çok minnettar olurum.saygılar.Erkan
 
Kayıt
19 Ağustos 2009
Mesaj
54
Tepki
0
@makroeko

Abdullah beyde size mantıklı cevaplar verecektir..
:)

Eğer elinizde bahsettiğiniz donanımların xp driver leri varsa Windows 7 xp driverlerini de tanıyor.
Ben bir sorun yaşamadım...

Eğer xp kuracaksanız ve anladığım kadarıyla kuracağınız xp modifiyeli ve 13. dakikasında beklemesi çok normal...
Siz sanal makinada biraz daha sabırlı olun 13. dakikayı geçicektir..
 

makroeko

Üye
Kayıt
20 Ağustos 2009
Mesaj
3
Tepki
0
cevabınız için teşekkür ederim.kamera ve yazıcıyı driverlerini yükleyemiyorum.ozaman 13.dak.da biraz daha beklemeye devam edeyim.sağlıcakla kalın
 
Yukarı Alt