Yansıma

yaprak

Üye
Kayıt
18 Ekim 2007
Mesaj
22
Tepki
0
Konu: Herhangi bir metal eşyanın yanına başka bir obje koyup, yansıma görüntüsü oluşturma


Yansıma benim için çok anlamlı bir yarışma oldu.displace filtresini hiç kullanmamıştım.onu öğrenmemi sağladı :)) Yarışma öncesi arşivden 3 tane resim buldum.Kedi ,tencere,ve masa. Onları yeni bir sayfa açıp onun üzerine copy ,paste yöntemi ile taşıdım ve bir kompozisyon oluşturdum.
Kedinin yansıması için ,orijinal resimden tekrar copy paste yaparak yeni bir sayfa üzerine kediyi taşıdım.tencerelere bakıp yansıma için edindiğim izlenime göre görüntünün uzaması gerekiyordu.Bunu yapmak için distord filtrede displace ile çalışmam gerekiyordu çünkü istediğim efektin sırrı ondaydı :)) Kedinin yansımasını oluşturacağım sayfayı photoshopun doğal formatında kaydettim.
Şimdi aynı ebatta başka bir sayfa açıp içini siyaha boyadım (bu sayfa dağılma haritası olarak kullanacağım sayfa)şimdi sayfanın ortasında siyahtan beyaza giden bir radial gradient ile bir daire yaptım ve bunu da save ettim.
Kedi yansıması için açtığım sayfaya geri dönelim. filtrelerden-->distord--->displace komutu verdim. displace kutusunda horizontal scale alanına 0,vertical scale alanına da 50 yazdım. stretch to fit ve repeatedge pixels seçeneklerinin ikisini de tıkladım ve ok ledim.
şimdi open iletişim kutusu açıldı ve dağılım haritası olarak kaydettiğim dosyayı tıkladım.Bu işlemi yaptığımda dağıtma haritasının en koyu bölgelerine karşılık gelen pixellerin aşağıya kaymış olduklarını gördüm.kedinin görüntüsü uzadı böylece.Bu görüntüyü ilk açtığım ve kompozisyon oluşturdum dediğim sayfada tencerenin üstüne taşıdım ve free transform ile tencere boyutlarına indirgedim.bu görüntünün layerı üzerindeyken opacity değerini 70 e düşürdüm. yaptığım işlemler sanırım bu kadardı :)))


Önce uygun bir insan resmi ve metal demlik resmi bulmam gerekti. Bu iki nesneyi normal orantılarda kullanırsam ortaya çıkabilecek bir çok sorun olduğunu üşündüm. Özellikle yansımanın aynı resimden türetilmesi gerektiğinden objelerin yerleşimi çok önemli. Yani bir yansıma genelde cismin farklı bir açıdan görüntüsünü verir. Bakış açısına göre simetrik bir resim seçilir ve doğru yere konursa ancak gerçekçi bir sonuç elde edilebilir. Bunun el vs. gibi uzuvlarla sağlanamayacağını düşünerek gerçeklerden (insan ve demliğin birbirine göre oranı) biraz uzaklaştım. Ama bunun konumuza bir zarar vereceğini zannetmiyorum.
Önce insanı uygun bir yere yerleştirdim. Böylece yansıması için de aynı resmi kullanabildim. Sonra bu layerin bir kopyasını çıkardım. Kopya layeri demliğin dış bükey ayna yüzeyi tarafından çarpıtılacak kısımlarını buna uygun olarak ayrı ayrı seçip free transform ile inceltip, kalınlaştırarak ve perspektif (daha doğrusu distort) vererek dış bükey aynadan yansıyormuiş izlenimini verdim. Demliğin üst kısmına bunu tersi olarak iç bükey ayna etkisi var. Birkaç denemeden sonra istediğim etkiyi elde edince, yanlamasına daralttım.
Sonra demliğin üzerindeki yerine getirip "distort/shear" ile demliğin kenarına uygun olarak eğilmesini sağladım. Bunu başarabilmek için birkaç deneme yapıp undo ile geri almam gerekti. Shear komutu eski yaptığınızı hafızasında saklar ve bir sonraki denemede değişiklik yapmanızı sağlar. Genel hatları bitmiş yansımanın bazı bölgelerini smudge tool ile düzeltmem gerekti. Sonra biraz blur verdim ve brightness/contrast ile oynadım.
Büyük çaydanlıktaki yansıma bitince küçük çaydanlıktakini yaptım. Bunda görünüş açının pek önemi yok çünkü deyatlar gözükmüyor. Sadece bükülme ve distort ayarı yapılması yeterli. Son olarak denliklerin ağız kısımlarındaki yansımaları da yapınca resim tamamlanmış oluyor.


Kardeşim, iki dene gül'ü aldım, sorna oricinal resmin üserine yapıştırdım. çaydanlik içinde bir SELECTION yarattım ve gülleri onların içine PASTE INTO (CTRL + SHIFT + V ) yaptıktan sorna opacity'sini düşürdüm. Sorna da biras BLUR verdim. Bu kadar... :( :confused: :p :)







 
Yukarı Alt