yaprak

yaprak

Üye
Kayıt
18 Ekim 2007
Mesaj
22
Tepki
0
Photoshop / Corel / PSP
Ceviz Çiçeği:)
MaviKush arkadaşıma özenip abstract bir çalışma yapmak geldi içimden, hazır yapmışkende Ceviz çiçeği photoshopta nasıl olur bir deneyelim istedim. Aşağıdaki gibi oluyormuş.

Adım 1:
300x300 bir dosya açıp içine Arial, Verdana, Tahoma fontlarından birisiyle 36 pixellik CEVİZ yazımızı yazıyoruz.



Adım 2:Yazı layerine sağ tıklayı rasterize type ile yazıyı raster hale getirdikten sonra Edit»Transform»Rotate 90º CW ile yazıyı 90 derece çeviriyoruz.


Adım 3:
Şimdi Filter»Stylize»wind filtersini from the right seçeneğini seçerek 3 kere uyguluyoruz. Tekrar from the left seçeneğini seçerek 3 kere daha uyguluyoruz.




Adım 4:
Daha sonra Filter»Distort»polar coordinates filtresini polar to rectangular seçili iken uyguluyoruz. Aşağıdakine yakın bir görüntü elde etmiş olmalıyız.




Adım 5:
Şimdi layerımızın üzerine sağ tıklayarak Duplicate Layer seçeneğine tıklıyoruz. Elde ettiğimiz ikinci layerı Edit»Transform»Flip Vertical seçeneğine tıklayarak ters çeviriyor ve aşağı doğru indiriyoruz. Daha sonra bu iki layerı birleştiriyoruz ve birleştirdiğimiz layerı duplicate layer seçeneği ile yine yeni bir layer elde edip bunuda Edit»Transform»Rotate 90º CW ile 90º döndürüyoruz.


Adım 6:
Bu adımda yine Filter»Distort»polar coordinates filtresini bu sefer rectangular to polar olacak şekilde kullanıyoruz. Sonuç aşağıdakine benzer bir şey olacaktır.



Adım 7:
Son olarak bu layerın üstüne bir layer ekleyip istediğimiz renk ile doldurduktan sonra layer blending modeları ile oynayarak ve Ctrl-U ile açacağımız Hue/Saturation penceresinden renklerle oynayarak aşağıdakine benzer bir sonuç elde edebiliriz.


Ya da kenarlardaki siyah alanları seçme aracı ile seiç sildikten sonra aynı adımları uygulayarak Ceviz çiçeğini elde edebiliriz

:)




 
Yukarı Alt