Yarışma: Küresel Isınma

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
''Küresel Isınma'' Konulu Afiş ve Slogan Yarışması


Küresel Isınma nedir : İnsanlar tarafından atmosfere salınan gazların sera etkisi yaratması sonucunda dünya yüzeyinde sıcaklığın artmasına küresel ısınma denir. Bu olay son 50 yıldır iyice saptanabilir duruma gelmiş ve önem kazanmıştır. Dünya’nın atmosfere yakın yüzeyinin ortalama sıcaklığı 20. yüzyılda 0.6 (± 0.2)°C artmıştır. İklim değişimi üzerindeki yaygın bilimsel görüş, “son 50 yılda sıcaklık artışının insan hayatı üzerinde farkedilebilir etkiler oluşturduğu” yönündedir. Karbondioksit, su buharı, metan gibi bazı gazların, güneşten gelen radyasyonun bir yandan dış uzaya yansımasını önleyerek ve diğer yandan da bu radyasyondaki ısıyı soğurarak yerkürenin fazlaca ısınmasına yol açmaktadır.

Amaç: İnsanlar hayatlarını kolaylaştırmak için var oldukları andan itibaren sürekli olarak teknolojilerinde geliştirmeler yaptılar, teknolojiyi kullanırken çevreye verdikleri zararları görmemezlikten geldiler. Milyarlarca yılda oluşmuş yer altı enerji kaynaklarını son iki yüzyılda tükenme noktasına getirdiler.
Doğamız yok olmaktadır. Bilim adamlarının geleceğimize yönelik tahminleri ürkütücüdür. Bu konuda sürekli uyarılarda bulunmalarına rağmen insanlar bilgisiz, hükümetler duyarsız hareket etmektedir.

Aşağıdaki internet sitelerinde küresel ısınma konusunda çok daha fazla detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
http://www.kuresel-isinma.org/
http://www.kureselisinmaveetkileri.com/

Biz insanların doğaya verdiğimiz zararları düzeltmemiz için henüz geç kalmış değiliz. Ama şimdiden tedbir alıp çareler üretmemiz gerekiyor. İnsanların bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi gerekir.

İşte bu sebeple ; www.grafikerler.org forumu olarak, meslekte ve beceride kendimizi geliştirme amaçlı, her ay düzenlediğimiz forum içi yarışmalarda 2010 Ekim ayı yarışma konusunu ''küresel ısınma slogan ve afiş'' çalışması olarak belirledik.

Sunum açıklama ve şartları:

Amaç; afiş çalışması ile gerekli mesajın verilebilmesidir. Afiş tanımı kısaca aşağıda anlatılmıştır. Ebat konusunda bir kısıtlama yoktur. Afiş üzerinde sponsorun logo ve ismi mutlaka belirgin olacaktır. Sponsor www.grafikerler.org 'dur.
Çalışmalar özgün olmalı, daha önce yayınlanmamış olmalı, alıntı, benzer olmamalıdır. Çalışmalarda kullanılacak fotoğraf, vektör ve benzeri materyallerin telif hakkı ve kullanımı konusunda muhtemel problemin sorumluluğu çalışmayı sunan kişiye aittir.


Afiş Nedir?

Afiş bir haber, bir olayı, bir ürünü yada bir fikri sanatsal ve kültürel açıdan topluma duyurmak amacıyla, değişik yüzeyler üzerine yapılan ve belirli boyutlarda hedef kitlenin görebileceği yerlere asılan duyurulardır. Fransızca’da hem duvar ilanı, hem de sanat değeri taşıyan grafik çalışması anlamına gelen “affiche” kelimesinden dilimize aktarılmıştır.
Afişler farklı boyutlarda tasarlanabilirler. Büyük boyutlu dış mekan afişleri, duvar yüzeylerine ve ilan panolarına asılır. Billboardlar yada otobüs duraklarındaki afişleri dış mekan afişlerine örnek olarak verebiliriz. Dış mekan afişlerinin izlenme süresi kısadır. İzleyici tarafından çok kısa sürede algılanması gerektiği için sade basit ve etkili olmalıdırlar.
İç mekan afişleri ise mekan içlerinde kullanılmak üzere tasarlanan daha küçük boyutlu afişlerdir. Genelde 50×70cm, 45×64cm gibi küçük boyutlarda tasarlanırlar. İç mekan afişleri daha uzun süre izlenebilir.

Afiş tasarımı hakkında daha detaylı bilgi ve örnekler için aşağıdaki forum konumuza başvurabilirsiniz.
https://www.grafikerler.org/afis-tasarimlari/

Yarışmaya Katılım şartları için; Buraya
Çalışmanızı buraya açarak sunabilirsiniz.

Foruma resim yüklemek için bu konuya bakınız.
www.grafikerler.org logosunu vektörel formda indirmek için ; buraya tıklayabilirsiniz.

Son teslim tarihi: 31Ekim 2010

Ödül: ilk 3'e girenlere Plaket ve Altın Üyelik verilecektir.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Bu çok hassas konuyu seçip düşündüğünüz için teşekkürler. Herkesin kendi çapında duyarlı olması gerekiyor.

Bu yarışmada dereceye giren çalışmaları çalışmayı yapan katılımcının da izni ile bu konuda duyarlı kuruluşlara karşılıksız olarak gönderip yayınlamalarını isteyeceğim.

Yarışmaya katılacak herkese şimdiden başarılar dilerim.

:)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@TornadoDizayn


Haklısınız, Bu gecikmeden dolayı özür diliyoruz. Değerlendirme sürecine bayram tatilinin girmesi nedeniyle jüri üyeleri ile irtibatta sıkıntı olmuştur. En geç 22 veya 23 kasım da sonuçlar ilan edilecektir.
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
@Fairytale

Merhaba,
Yarışma kategorisinde biraz arama yaparak Jüri Üyelerinin kimlerden oluştuğunu göreceksiniz.
 
Yukarı Alt