Yeni 3d's max organik modelleme eğitimimiz hazır. sizler için!

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Bazen bazı komik mesajlar görürsünüz, cevap vermeye gerek bile yoktur ama bu rastlantı defalarca tekrarlanınca artık patlarsınız, aşağıdaki mesajım da böyle bir cinsten.

Az önce eğitimin Facebook bağlantısını kontrol ettim, çok bilmiş arkadaşın biri altına şöyle bir yorum yazmış.
"Blender Tokatlar"
Şimdi o arkadaşa cevabım, umarım okur bunu:

1: Öncelikle bu, dediğim gibi ülkemizde türkçe kaynağı hiç olmayan bir eğitim, amacımız ülkemiz insanlarına faydalı olabilmek, bizim ülkemizin insanları da organik öğrensin, batıdan geri kalmasın, başka amacımız var mı?
2: Benim Vray olarak eklediğim render bunu çok ciddi yazıyorum, hızlı ayarlar ile aldığım bir render ve fazla özenmediğim bir model. Blender'in Max'i tokatlayacağını düşünüyorsanız bu sizin Max'i ve Blender'i çok iyi biliyor olduğunuz, böylece Blender'in Maxi tokatlayabileceği kanısına vardığınız sonucunu çıkarır.
Sağcı nedir bilmeden Solcu olunmaz. Max'i Advanced hatta Expert bilmeden Blenderin üstün olduğunu iddia ediyorsanız zaten haliniz gülünçtür.

3: Siz piyasadaki bütün 3D yazılımları incelediniz mi hiç? Modo,Houdini,Zbrush,Poser,Lightwave,Mudbox...
Burada gerçekliğe istinaden söz konusu program değildir, sizin bilginizdir. Programın sadece sunduğu yöntem bakımından zenginliği tartışılabilir. İsterseniz siz Blender'de ben de Max'te yeniden modelleyelim bu iki nesneyi, sonra burada gerçeklik testi yapalım, buyrun hodri meydan.

4: Piyasadaki bütün programları tokatlayabilecek bir program var ise o da MAYA'dan başka bir program değildir.
Bunu ben söylemiyorum, 3D ile kulaktan dolma bilgilerle ilgilenmiyor, dünya CG sanatçılarının röportajlarını takip ediyorsanız onların bu iddialarını defalarca duymuş olmanız kaçınılmazdır.

Ben bu eğitimleri konuya cevap yazan arkadaşlarımız haricinde birçok cevap yazmayan arkadaşımın da takip ettiğine inanıyorum, bu sebeple devam edeceğiz.

Final: Blender'in tokatlayabileceği aynı eğitimi öncelikle ben sizden Türkçe olarak bekliyorum. Bizi bu eğitimden mahrum bırakmazsanız bütün arkadaşalarımızla memnun olacağız.
 
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
2
Tepki
0
Ben dedim beah tokatlar diye. Sakin ol. :) Alet işler el övünür. C4d Max Maya Blender vs kim neyi kullanıyorsa onu över. Bende kullanıcılara sataşmak için öyle yazdım. Bakalım kim ne yazıyor görelim diye :D

Not: Pratikliği, hızı ve birçok programın işlevini neredeyse tekbaşına tıkanmadan yerine getirmesi ile Blender tokatlar...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Bakın başlıkta belirttim. Normalde gülüp geçilecek bir mesaj sizinki ancak artık kızıyorum, hiçbir faydası olmadığı halde gelip bilmişlik taslayanlara.
Sakin ol yazmışsınız, siz sanırım beni 3D programları yeni öğrenen, genç, heyecanlı bir programsever falan sandınız :)
Ben bir açıklama yaptım okuduysanız.

Bu arada notunuza istinaden:

Blender'in Maya'dan üstün olduğunu iddia etmişsiniz, güldüm :)
Blender'in çıkış tarihi ile Maya'nın çıkış tarihi ortada, kaldı ki fayton ile yazılmış Open Source bir program ile Maya gibi modellemenin Şahı bir programı bir tutmak komediden öte bir şey değildir.
 
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
2
Tepki
0
Arkadaşım bence bunu kendine yapmamalısın. Normalde gülüp geçilecek mesaj diyorsun ama bunu yapamıyorsun :D Kendi kurduklarına inanıp bana cevap veriyorsun.. Ben latife olsun diye onu yazdım. Altı üstü program önemli olan yaratıcılık program sadece bir araç. Bir programa farklı anlamlar yüklemene gerek yok. :D Program yani. O yüzden arada bi çık gez hava al alışveriş falan yap, kitap oku...
 
Yukarı Alt