farukcagla

Duvar Haber kaynağı Gönderiler Hakkında

  • Hocam Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur? yazınızı okudum evet doğrudur grafık tasarlamak ole her yiğidin harcı değildir size sormak ıstedığim sey şu suan bilgisayar Programcılığı okuyorum ve mezun olduğumda da programcı değilde web programlamaya devam etmeyı dusunuyorum fakat bu bolumde tasarım adına hıcbırsey yok yanı kodları cok ıyı bılsenız bıle gorsel acıdan hep eksik kalıcak bugüne kadar baska tema veya resimlerı edıtlemek zorunda kalıyorum bu emek hırsızlığına gırıyor gerçi para alımıyorum bu işlerden ama olmuyor grafik tasarım kursunu düşünüyordum aslında yazınıza bakarak bununda gerçekten bir işe yaramayacağını anladım ne yapmamı önerirsiniz yani evet profesyonel olmaz belkı ama hanı bı başlangıç nasıl yapayım fikir verebilirmisiniz ...
    Değerli hocam,

    tasarımla, özellikle de tasarımda bütünlükle ilgili zihnimi uçuracak dökümanlara ihtiyacım var. değerli bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    sevgiler, saygılar...
    Sn Alptekinenes,
    Bu sorunuz programla ilgili teknik bir sorudur.Lütfen bu sorunuzu forumda herkese açık bir biçimde sorunuz, indesign uzmanlarından birisi size kesinlikle cevap verecektir.
    Merhabalar Hocam Size Bir Sorum Olacak Bana Yardımcı Olabilirmisiniz?
    Sorum: İndesign de baskı da dikkat etmem gereken, ayar yapmam gereken noktaları bana rica etsem söylermisiniz.. Forumdan baktım fakat kafamda tam olarak sonuçlayamadığım için size danışmak istedim..
    İyi Akşamlar Diliyorum ...
    Sayın Mod,
    İlk önce şuraya giriniz:
    M. Fuat AVCI - Yazarlar - Freelance çalışan grafiker nasıl vergilendirilir?

    Tatmin olmazsanız tekrar bana yazınız.
    Kolay gelsin.
    Faruk bey iyi akşamlar,

    Size bir sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Ben kurumsal büyük bir firmada Grafik Tasarım Sorumluyum ve bu firmaya taşeron iş yapıyorum kendi şahıs firmam var, tasarım bedeli olarak her ay fatura kesiyorum, benden önce iş yapan bey ayrılmış, onunla yapılan sözleşmenin aynısını bana imzalattırdılar, bu da günlük 230 TL brüt hafta 5 gün hizmet vermekteyim, ama inanın beni kurtarmıyor vergi KDV v.s. derken astarı yüzünden pahalıya patlıyor bana, tasarımlarımda ayrı ayrı Freehand Photoshop ve Codesoft adında bir etiket programı kullanıyorum ürünleri hazırlayabilmek için bu programlar kullanılıyor, her yaptığım iş için her 3 programıda kullanıyorum. sizce yeni sözleşme döneminde nasıl bir teklif sunmalıyım kendilerine? çünkü inanın benim aylık kirama ve faturalarıma yetiyor elime geçen para.
    Yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim
    Teşekkürler
    Grafikerlik açık liselerde yok. Devam zorunluluğu olan meslek liselerinde grafik bölümü var. Etilerde Rüştü Akın melek lisesinde grafik bölümü var. Oraya git, geniş bilgiyi oradan alırsın.
    merhaba abi ben bilgisayarcıda çalışıyorumm yaşım 16 lise okumadım açıkdan lise okucam bana grafikerlik içeren tasarım içeren bi lise biliyormsunuz yada meslek liselerinde varmı böle bi dal
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
  • Yüklüyor…
Yukarı Alt