Adobe cs6 after effects Element 3D sorunu

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
O dediğin yani txt dosyasında normalde olmayan kart modelini yazmak işe yarıyor. Tabi harici ve nvidiaya ait bir kart olması suretiyle. Ama bildiğim kadarıyla elementten ziyade ray traced 3D için işe yarıyor. Benim kartımda listede olmadığı için elle ekliyorum ve çalışıyor. (aynı olay premierede GPU render yapmak için de kullanılıyor)
 

ERCAN BAL

Üye
Kayıt
15 Ocak 2014
Mesaj
6
Tepki
0
@GürhanErkal

raytracer_supported_cards.txt dosyasını harici ekran kartını yazınca gpu aktifleşmiş oluyor.benim derdim opengl ayarında.opengl inteli tanıyor.bende intel_ogl_supported_cards.txt dosyası mevcut içinede Intel(R) HD Graphics 3000 bunu yazdım opengl aktif oluyor.ama ben bunu istemiyorum.GeForce GT 540M i tanıtacam txt dosyasının adı ne olmalı içine ne şekilde yazmalıyım?
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
intel_ogl_supported_cards.txt dosyasının oraya diğer kartların modellerinin yazımını göreceksin, alfabetik sıralama mantığıyla kartın olması gereken araya aynı diğer kartların yazım şekliyle kartını ekle öyle dene. Ve inteli iptal etmek için intel_ogl_supported_cards txt dosyasından kartın adını silmeyi deneyebilirsin. Ha normalde bu ayar prefrencesden de yapılıyor. Ama aktif olmuyorsa dediğin yöntem denenebilinir. Ezberden yazıyorum render aldığım için programa bakamıyorum bilahare görüşürüz
 

ERCAN BAL

Üye
Kayıt
15 Ocak 2014
Mesaj
6
Tepki
0
söylediklerinide deneyecem yanlız benim sornumu daha iyi anlaman adına resimler gonderecem.ilgilenirsen sevinirim.
 
Yukarı Alt