İndesign PDF yaratma

Arsenal

Üye
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
155
Tepki
0
Arkadaşlar Bildiğiniz üzere İndesignde PDF export ederken seçenekler vardır

Small size yani en düşük kalite sadece mail yoluyla müşteriye göndermeye yarıyor.
Press Quality
High Quality
PDF 3 XA2 gibi...

Peki bunlardan hangisi en yüksek kaliteyi sağlar baskı için yardım ederseniz
teşekkür ederim en sağlıklı ve en yüksek kalite PDF bunlardan hangisini seçersek
elde ederiz...Mesela ben PDF 3XA 2 yollamışdım güzel çıkmışdı baskıdan fakat sanki renkler biraz soluk gibiydi HİGH quality hiç denemedim hangsini tavsiye edersiniz ?
 

webnet

Üye
Kayıt
3 Haziran 2011
Mesaj
12
Tepki
0
bunu burda sormak yerine google translate de anlamlarını öğrenebilirdin. anlamlarına göre hangisinin yüksek kaliteyi sağladığınıda bilmiş olurdun ayrıca tek tek hepsini çıkararakta sonucu görebilirsin ama ben herzaman high quality yapıyorum gayet iyi.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
@webnet

Şimdi ben sizin dediğiniz gibi PDF 3 XA2 satırını Google'da arattırdım. Hiç de sizin dediğiniz gibi bir açıklama gelmedi!

Demek ki insanlara yol gösterirken biraz dikkatli olmak gerekiyor. Salladım, ya tutarsa mantığını Nasrettin Hoca uygular. Üstelik tek tek çıkarım da bulun diye de öğüt veriyorsunuz. Bunu yapmak için arkadaşımızın zaten öğüte ihtiyacı yoktu ki.

Laf olsun, torba dolsun.
Tuncer ÖZKAN
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@Arsenal

Ofset baskı için kullanacaksanız Press Quality seçeneği işinizi görecektir. Dijital baskı yapılacaksa High Quality yeterli olacaktır. Bunun dışında kalan PDF/X türevi seçenekler ise kullandığınız profillerin belgenin içine gömülmesi ve bu profiller kullanılarak basılması amacını taşır yani eğer işinizi renk yönetim sistemi kullanan bir matbaada bastıracaksanız o zaman bu tip profilleri kullanmanız önerilir ama tabi bu durumda ekran+baskı makinesi eşgüdüm kalibrasyonu gibi etkenlerin devrede olması gerek.
 

Arsenal

Üye
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
155
Tepki
0
@Threebudha

Teşekkürler ya'ni high quality işimi görür diyorsunuz matbaada bile olsa :clap2::clap2::clap2:
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@Arsenal

Yanlış anlaşılma olmasın, high quality dijital baskı yaptıracaksanız yeterlidir ama yaptıracağınız baskı ofset baskı ise o zaman kesinlikle press quality seçeneği tercih edilmelidir.
 

aybekdes

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2011
Mesaj
27
Tepki
0
Baskıya verilecek işe ve renklere bağlı...
High quality ve Press Quality arasındaki farklar:
1. High quality: Color conversion: No Color CONVERSION, Destination: N/A, Profile inclusion policy: Include Tagged Source profiles.
2. Press Quality: Color conversion: Convert to destination (PreserveNumbers), Destination: Document CMYK US WEB...falan filan, Profile inclusion policy: Don't include profiles.

1. High quality Diyor ki: hiç bişeye dokunmam, yüksek kalitede veririm, profillere dokunmam
2. Press quality diyor ki: herşeyi CMYK yaparım, resimlere US Web coated profilini uygularım falan filan, fazla profil varsa silerim acımam :)
P.S. Profiller Raster images yani Resimlerde olur
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@aybekdes

Proofilleri PDF'nin içine gömüp gömmemek size kalmış birşey bunun dokümanın High Quality veya Press Quality olmasıyla bir alakası yok. Color Conversion eğer renk yönetim sistemi kullanıyorsanız bilgisayarınızdaki sizin oluşturduğunuz herhangi bir renk profilini veya mecut profillerden birini PDF'nin içine gömer ve böylelikle bu dokümanın işleneceği yerde (CTP veya Renkayrım) bu profillerin ayarlarıyla baskı yapılmasını sağlar ama tabi bunun olabilmesi için işi yolladığınız yerde de profillerinizin olması gerekir. Renk yönetim sistemi ne yazık ki standart bir uygulama haline gelmediği için ve çalışılan servis bürolar bu konularda çokta yetkin olmadıkları için gönderdiğiniz PDF'lerin içine herhangi bir profil gömmemek en doğrusudur.

Ayrıca bu renk profilleri ile ilgili olarak bu sektördeki birçok insan yüklediği programı (photoshop, illustratör, Freehand vb.) hâlâ yüklendiğindeki default ayarlarla kullanmak yanlışına düşmektedir. Photoshop örneğini vermek gerekirse ilk yüklemede US web coated renk profiliyle gelmektedir ki bu zaten tamamen yanlış bir profil seçeneğidir. Yapılması gereken ister photoshop olsun ister başka bir grafik uygulama programı olsun yaptığınız işlere en uygun profil ayarlarını oluşturmaktır. Örnek vermek gerekirse benim photoshop için oluşturduğum profil ayarları ekteki resimdeki gibi.

http://img822.imageshack.us/img822/127/picture1id.png
 

aybekdes

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2011
Mesaj
27
Tepki
0
Arkadaşım konu: İndesign PDF yaratma bu bir, iki: ben ayarların ne yapcağını değil ayarların bazı sekmelerini çevirdim, ve fark VAR.

Ayrıca adobe programcıları o kadar aptal değil ya oraya iki tane ayrı isimli profil (ayar ismi) koysun, mantık.

Önce bi denedikten sonra konuşalım lütfen...
 
Yukarı Alt