Kongre Broşürü

Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
374
Tepki
5
@Sedat Gül


bakın sedat bey ben kimse ile dalga felan geçmiyorum tamam mizahi 2 kelimeyi öyle algılamış olabilirsiniz onun içinde kusura bakmayın ama dalga felan yok ortada tüm mesajlarıma bakın kimse ile öyle dalga geçtiğim yok ama ben 2-3 kelimeye o denli takılacağınızı espiri olsun diye söylenen şeyin bu kadar zorunuza gideceğini düşünmemiştim tekrar kusura bakmayın.

diğer yazdıklarınıza gelince cevap vermeye bile gerek duymuyorum ben hatam için özür diledim
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Sedat Bey, Zeki bey özür dilemiş, bu tartışmayı daha fazla uzatmanın anlamı yok. Zeki bey, sizde bundan sonra uslubunuzu biraz daha ince kullanın lütfen. Siz altın üyelersiniz ve sitede üyelere örnek olmanız gerekir.

@Tuncer Özkan

Bu konuda Tuncer beye katılıyorum. Kendisi bu yorumu anladığım kadarıyla bu çalışmanın daha doğru yorumlanması için yapmış. Yanlış anlamaların önüne geçebilmek için başlık önemli. Bende çalışmaya bir kongrenin duyuru broşürü olduğunu sanarak bakmıştım.

Çalışmaya gelince, sedat bey herzamanki gibi şık ve zarif görünüyor. Ben sadece kapakta kullandığınız görsele biraz takıldım. Çok fazla kullanılan bir görsel, hemen hemen her yerde var değiştirseymişsiniz iyi olurmuş.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
Zeki bey sizinle espiri yapacak kadar sizinle bi sammiyetimiz olmadı, espiri yapacaksanız da cafe bölümüne girin orada gır gır şamata yapın, burası bizlerin emek verdiği ( daha doğrusu para kazandığı ve hayatını idam ettiği ciddi bir bölüm ) bu bölümleri kaldıkı bizim müşterilerimizde takip etmekte şimdi bi düşünün...... bu ne demek ?

diğer bir çalışmamda da aynı uslupla bana akıl vermeye kalkmışsınız.
https://www.grafikerler.org/kapak-amp-dergi-amp-brosur-amp-monu/27025-yufka-ambalaj-calismasi.html
bu işleri yapan kişiyim, müşteri ile konuşan bir kişiyim, ben onu nasıl yaptım, ne amaçla yaptım, siz bunu bilip, bilmeden bana yol göstermeye kalkmışsınız, buda sizin ayıbınız olsun.

ne demişler açtırma kutuyu, söyletme kötüyü
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sedat Bey,

Tabii ki, sadece ismine bakarak film seyretmiyoruz!..

Tabii ki, filmin adı, kitabın adı, tiyatronun adı.... da önemlidir. Çünkü adı, kendisi hakkında ilk fikir veren şeydir. Örneğin "çanlar kimin için çalıyor?" adı veya "Parçala Behçet" adı, eseri okumam veya filmi seyretmem hakkında birtakım fikirler verebiliyor.

Ama, bu bile yanıltabilir. Adı muhteşem bir eserin içi koftiden olabilir.

Öte yandan, sizin eseriniz ile ilgili söyleyecek olursak, eserinizin başlık ile ilgisi yoktur. Eserinizin başlığı da bu değil. Mesajın başlığıdır bu. Bu yüzden ftherdogan rumuzlu arkadaşımızın dediği gibi "başlığa bu kadar takılmayın". Aslolan sunduğunuz eserinizdir.
Yanlış koyduğunuz bir başlık ile eseriniz arasına bağlantı koymayın. Bu yanlış bir davranış. Ben de yanlış bir başlığı düzeltmeniz için uyarıda bulundum.

Tamamen iyiniyetle.


Zaten eserinizi eleştirmedim, sadece tebrik ettim.

Kaldı ki, eğer bu bir şiir kitabı adı veya başka bir edebi eser.. vs. olmuş olsaydı, emin olun acımasızca eleştirirdim. Oysa bu, grafik eser. Başlık da konu başlığı veya mesaj başlığı.


Hepimiz hata yapabiliriz. Küçük bir "pardon yani" diyebilmek yeterli olacaktı.
Eseriniz ile ilgili tek bir olumsuz birşey söylemiş değilim. Üstelik tebrik bile etmişim...

Haklı durumdayken, kendinizi haksız duruma düşürüyorsunuz.
Oysa böyle bir öfkeye hiç gerek yoktu.

"hayatta bir başlıktır ama içinde detaylar vardır, kimisi adına bakar, kimisi onu yaşar." lafınızı üzerime almıyorum. Bu bambaşka bir konudur. Bununla ilgili yazabileceğim epeyce söz vardır. Ama yeri burası değildir.

Son söz:
Samimice ve dostane bir uyarı buralara getirilmemeliydi.

Başarılar dileğiyle.
Tuncer ÖZKAN
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
@Arzu ULUIRMAK



arzu hanım son eklediğim yazımı kaldırdınız, birşey demedim, şimdide konuyu
tekrar neden irdelediniz onu hiç anlamadım ?
kapakta çok fazla kullanılan bir görsel yorumunu
yapmışsınız yukarıda bu çalışmanıın kapağı var herhalde sizde konuyu düzgün takip etmediniz
o yüzden çalışmanın sadece kapağını ekledim.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
@Tuncer Özkan

Özkan Bey, kapanan bir konu üzerine hala neden gidiyorsunuz ?

ayrıca samimi ve dosthane dediğiniz uyarılarınız sadece Zeki Bey ile aranızda geçerken, zeki bey " bir anlayanın olması ne güzel " dediğinde neden bir tepki vermediniz ? bu samimiyetmi size göre ?


işime gelene cevap veririm, işime gelmeyene cevap vermem tavrınızda bana hiç samimi gelmedi
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sedat bey,

Birincisi, bir hatayı kabullenmemekteyi ısrarınızı anlamış değilim.

İkincisi, Zeki Bey'i de sizi tanıdığım kadar tanıyorum. Onun üslubunu daha önce başka bir başlıkta eleştirmiştim. Üstelik yine size ait bir başlık altındaydı. Orada hatası uygarca kabul etmişti. Demek ki "işime gelene cevap veririm, işime gelmeyene cevap vermem." tavrında değilmişim. Üstelik Arzu Hanım'da gerekli uyarıyı yukarıda yaptı.

Üçüncüsü, Zeki Bey burada sizden birkaç defa özür diledi.

Dördüncüsü, bu arkadaşa yönelik söylediklerinizin ucu herkese dokunuyor:

"siz kim oluyorsunuz ? yada siz kendinizi ne sanıyorsunuz ? tavırlarınız ve bu çok bilmiş havanız nerden geliyor ? siz grafik tasarımdan şu ana kadar kaç para kazandınız ? yada konumunuz nedir ?"

Bunları bir forumda yazdığınızı unutuyorsunuz. Yüzlerce kişi bunları okuyor. Eserlerinizi eleştirmek için bir hiyerarşi içinde olmak gerektiğini, belli bir miktar para kazanmak gerektiğini.... nasıl söylersiniz? Bunu Zeki Bey adına söylemiyorum. Bizzat kendi adıma söylüyorum. Çünkü ben de bu forumun bir üyesiyim. Başkalarına yaptığım gibi, aynı şeyi size de söylüyorum. Ortada bir yanlışlık varsa sözümü söylerim.

Siz, hatanızı konu kapanmıştır diyerek mi üstünü örtüyorsunuz?

Artık özür dilemeseniz de olur. Ama konu kapandığını söylerken bile yine araya söz sıkıştırıyorsunuz. Belli ki Zeki Bey'in üslübundan rahatsız olmuşsunuz. O da bundan dolayı özür dileyip hatasını kabul etti.

Ya siz?

Tuncer ÖZKAN
 

Arsenal

Üye
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
155
Tepki
0
kapak güzel olmuş fakat iç tarafdaki resimlerin altındaki gri zemin pek olmamış ya'ni renkten değilde daha farklı bir uygulama yaparsanız çok güzel bir çalışma ellerinize sağlık.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@Sedat Gül

Sedat Bey, benim sildiğim mesajın bu son yazdığım mesajla ne alakası var, hangi konuyu irdeledim?
Öncelikle şunu söyleyeyim arka kapak ile ön kapağı karıştırmışım. Bunu söyleyebilirsiniz, neden bu kadar gerginsiniz?

Şunu görüyorumki asla ve asla eleştriyi kabul etmiyorsunuz. Bakın çalışmanızın ne kadar şık ve sade göründüğünü yazmışım fakat bu sizi ilgilendirmemiş, siz görselle ilgili bir kelimeye takılıp onu dert etmişsiniz. Açıkcası uzun zamandır sizin çalışmalarınıza yorum yapmaktan kaçınıyorum, çünkü eleştri kabul etmiyorsunuz. Sizi eleştiren herkesi yönetime rapor ediyorsunuz, bir süredir sizi savundum ama artık yapacak birşeyim kalmadı, çünkü siz üstüne basa basa tartışmalara devam ediyorsunuz.

Son eklediğiniz mesajı sizin için silmiştim, şimdi geri getiriyorum. Bundan sonra ikili atışmalarla ilgili içerisinde hakaret ve küfür içermeyen hiçbir mesajı yönetime rapor etmeyiniz, silinmeyecek, ve müdehale edilmeyecek.

Kolay gelsin.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
@Tuncer Özkan

Tuncer bey bence siz kendi işiniz yapın, grafik tasarımıda bize bırakın
benim yazdığım her kelime muhatabına yazılır, kimseyi bağlamaz

ayrıca bu saatten sonra bu siteyle olan ilişkimi de kesiyorum, kim sorumlu, kim sorumsuz
kimin neyi savunduğu belli olmayan bir sitede değil paylaşım yapmak, bu saatten sonra bir satır dahi yazı yazmam.

eleştirinin de belli bir dozu vardır sizinki çamur atmaya doğru gidiyor, kimse hatasını kabul etmiyor
çok profesyonel biri bile kapak ile arka kapağı ayırt edemiyor.


şimdi sizi mutlu edeceğim derin bir nefes alın....
 
Yukarı Alt