Hocam yalnız bu pencere komp penceresi değil layer penceresi. Komposizyonunuzu izleyeceğiniz yer orası değil.
Bir işlem yapmadığın için orasının öyle gözükmesi normal. Orası özel bir paneldir söz gelimi rotobrush vb gibi işlem yapacağın zaman orası aktif hale gelir.
Senin işlerini göreceğin...
Büyük ihtimalle driver saçmalamasıdır Sedat bey. Ekran kartınızın son çalışan driverini internetten indirin bir de öyle deneyin.
Monitörünüzün sorunsuz bir 16-9 yada 16-10 ekran olduğunu varsayıyorum.
Acrobatta daha basit bir şekilde convert olayı hallediliyor tek yapmanız gereken master sayfalarına sayfayı kaplayan %0.1 gibi bir saydamlıkta bir diktörgen çizmek (içi dolu beyaz renkle) daha sonra acrobattan yaptığınız ayarla hepsi convertleniyor. İlgilenirseniz şu an aklımda olmayan son...
@Tuncer Özkan
Çok güzel bir yazı olmuş anlattıklarınız 9 - 10 yıl önceki halim aynen:) Yazdıklarınızı yaparak bu işlere girecek adama kimsenin sözü olamaz. Ama işin püf noktası burada işin eğitimini alacak kadar şanslı değilsen kendi kendini eğiteceksin.
Ekstradan birşey söyleyeyim arkadaşların dediği gibi okul önemli ama iş daha önemli lakin ben okula bakan işyerleri de gördüm çok ama çok müthiş çalışmaların varsa elbet sorun etmezler ama okulu yeni bitirmiş birinden de o denli iş beklenmez zaten.
Daha önemlisi evvel sene acaba deyip 2 senelik...
Default olarak beyaz geliyordur.
Yeni bir kompozisyon açarken çıkan panelde (ctrl+n) En altta bacground color bulunmakta oradan istediğiniz rengi seçebilirsiniz.
Ya da kompozisyon açılmışken comp önizleme penceresinde altta tuşlar görürsünüz. Active camera'nın yanında toogle tranparency grid...
Çizgiden kastınız objenin sınırlarından oluşan hayali bir rehber çizgi mi?
Öyleyse görev cubuğu/view/show edges deyiniz.
Eğer başka bir özelliği kastediyorsanız cevabı yine aynı panel içindedir.
En alt seviyelerde Minumum kalite ve sayıda, en az kişi ile yapılacak bir derginin maaliyeti bile sayı başına 5000 Tl'yi çok rahat bulur.(kar gözetmeden yapılırsa)
Mobil platformlar düşünülmeden pdf yada benzer şekilde yayınlarsanız. Yayınlama maaliyetiniz olmayacak, sadece kaliteli içerik...
Formalama için hiçbir eklentiye gerek yok. Forma planına göre traseler oluşturun. Sayfa numaraları vererek şablon diktörgenler (sayfalarınızın ölçeğinde) lar oluşturun. Daha sonra orj işin pdflerini bu diktörgenlerin içine çağırın. Bildiğiniz klasik yöntem.
@gizemli56
Para verip deneme maksadıyla dosyayı indiremeyeceğim için ayrıntılar birşey diyemem. Amma dosyada da belirtildiği gibi özel pluginsiz iş halledelirmiş.
Büyük ihtimalle bir ayarında problem vardır diye düşünüyorum. Sözgelimi adjusment layerına renk düzeltme uygulamaları yapılmıştır...
Selamlar tasarımın güzel. Sadece tipografiye biraz daha dikkat etsen ve özellikle sayfa üstlerindeki dalgalanmalı bantlardan hemen kurtulsan daha da güzel olacak.
Bunun sağlıkla ilgili bir dernek işi olmasından dolayı kolaylık gösteriyorsan bilemem ama 400 TL fazlasıyla az. Bunun düzeltmesi...
Aynen dediğiniz gibi bunlar alışkanlıklardan ibaret sorunlar. Ben kendi geçişimi hatırlıyorum da (2007) yürütülen kampanya ve dersler sayesinde çok kolay atlamıştım bu sorunu. Ama öncelikle bilmek gerekir ki mantık ve taban açısından macromedia programları ile adobe arasında büyük uçurumlar...
Arkadaşımızın dediği çok doğru. İlla pratik bir açıklama yapmak gerekirse motion graphics (hareketli grafik) tasarım esaslarının; animasyon esaslarına uygun bir şekilde uygulanmasından ibaret. Bir "motion graphics artist" aynı zamanda iyi bir grafik tasarımcı olmalı desek yanlış olmaz. Özellikle...
Merhaba arkadaşlar.
Evimde yada bana yakın kafe tarzı bir yerde ders vermeye niyetim var.
Ders için düşündüğüm müfredat şöyle
Giriş- Renk bilgisi, kısa tarih bilgisi, brief nasıl alınır vs
1- Tasarım ve temel tasarım ilkeleri
2- tipografi
3- Adobe illustrator
4- Temel çizim teknikleri...
Çok komik askında!
Bu başlığı 3 seneden fazla zaman önce açmışım. Ve tekrar birşeyler yazmak istedim.
Benim içimde aslında komik bir ofis fetişizmi var. Parlak ikea mobilyaları, sade ama şık şekilde düzenlenmiş içinde pahalı bilgisayarların bulunduğu işyerlerini çok seviyordum. Tabi olay...
İlan hala geçerlidir. Freelance olarak birçok firmya hizmet vermekteyim. Ayrıca isteyen öğrencilere evimde yada evime yakın kafe tarzı biryerde ders verme düşüncem var. (Buca-İZMİR) ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilir.
Aslında Emre Çetiner'in düşüncesine ben de katılıyorum. Lisanslı kullanım geldiğinde belki az belki çok sektöre kalite farkı gelecektir.
Bir de bahsi geçen bulut ücretleri özellikle batı dünyası için komik sayılabilir. Ama Bizim alım gücümüz düşük olduğundan, tasarım işlerinde de fiyat kırarak...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.