Arama sonuçları

1. Yasemin Ertosun

Doğum Günün Kutlu Olsun Murat Güler

Doğum günün kutlu olsun Murat Güler... Nice senelere.
  2. Yasemin Ertosun

İsmet Değirmenci'den "Az Zaman" ( 4 kasım - 4 aralık )

İsmet Değirmenci'nin son dönem yapıtları 4 Kasım - 4 Aralık 2010 tarihleri arasında Millî Reasürans Sanat Galerisi'nde izlenebilir Sergi için Türkçe ve İngilizce kitap hazırlandı İsmet Değirmenci'nin "Az Zaman" adlı sergisi 4 Kasım 2010 tarihinden itibaren Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde...
  3. Yasemin Ertosun

Sanat Terimleri Sözlüğü ' B ' Harfi ( Görsel )

Baal : Fenikelilerin tanrısıdır. Fenikelilerde her kentin bir Baal’i vardır. Bağdadi : eskiden ev yapımında kullanılan bir konstrüksiyon tarzı. Bu tür yapılarda duvarların iskeletini oluşturan kalaslar, aralıksız olarak ince çıtalarla kapatılır, üzerine de sıva yapılırdı. Bu usül hem...
  4. Yasemin Ertosun

Göktürkler devrinde sanat

VI.yüzyıl ortalarında Orhun nehri batısındaki yayla bölgesinde (Ötügen) kurulup, Manşurya’dan Karadeniz sahillerine kadar uzanan büyük Türk imparatorluğu, devlet ve millet olarak Türk adına kullanan ilk büyük siyasi kuruluştur. Çin kaynakları Göktürkler’in Asya Hunları soyundan geldiğini açıkça...
  5. Yasemin Ertosun

Son Akşam Yemeği ( Leonardo Da Vinci )

Leonardo Da Vinci'nin “Mona Lisa”dan sonraki en ünlü eseri olan “Son Yemek ya da Son Akşam Yemeği”, 15. yüzyılda (tahmini 1495–1498 yılları arası), Duke Lodovico Sforza'nın isteği üzerine Milano yakınlarındaki Santa Maria Dele Grazie'nin duvarına yapılan fresktir. “Altın Oran”ın başarıyla...
  6. Yasemin Ertosun

Fikret Mualla

Fikret Muallâ, (tam adıyla Fikret Muallâ Saygı) 20. yüzyılın dünyaca ünlü Türk ressamı. Çalkantılı ve bohem yaşam tarzı nedeniyle sadece sanatı değil, yaşamı da resim tarihine adeta bir mitoloji olarak geçmiştir. 1905 yılında İstanbul'un Moda semtinde doğdu. Babası, Düyun-u Umumiye ikinci...
  7. Yasemin Ertosun

Hunlar Devrinde Sanat

Milattan önce birinci binde Kuzey Çin’de görülen ve Çin kaynaklarında Hiyong nu adı ile tanınan Asya Hunları, umumiyetle tarih sahnesinde ilk rol oynayan Türkler olarak kabul edilmektedir. Milattan sonra IV. Yüzyılda Avrupa’da görülen Hunlar bunların bir devamı olup, Atilla ( 434-453 )...
  8. Yasemin Ertosun

Ebru ile 'Sudaki İzler' Sergisi ( 23 Kasım )

Ebruzen Mesiha Cebeci’nin eserlerinden oluşan “Sudaki İzler” sergisi 23 Kasım Salı günü, Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi’nde açılıyor. Bu sergi, öğrencilik yıllarında ebru sanatı ile tanışan araştırma, inceleme ve çalışma süresinin ardından kendi ebrularını yapan Mesiha Cebeci’nin ilk...
  9. Yasemin Ertosun

Ebru Sanatı

Ebru sanatının ne zaman ve hangi ülkede ortaya çıktığı bilinmemekle beraber bu sanatın doğu ülkelerine özgü bir süsleme sanatı olduğu düşünülmektedir. Bazı İran kaynaklarında Hindistan'da ortaya çıktığı yazılıdır. Bazı kaynaklara göre de Türkistan'daki Buhara kentinde doğmuş ve İran yoluyla...
  10. Yasemin Ertosun

Dünya Sanat Tarihine Giriş

İnsanlığın Eski taş çağlarından bu yana eserleriyle çizdiği grafik izlendiğinde, küçük avcı topluluklarından köylere, köylerden site hayatına, site hayatından kent devletlerine ve daha sonraları, imparatorluklar ile diğer çeşitli devlet yönetimlerine varılır. Toplumun yapı ve kültürünü...
  11. Yasemin Ertosun

Sanat Terimleri Sözlüğü ' A ' Harfi ( Görsel )

Abak: Sütun başlıkları üzerine konan ve kenarları başlıktan dışarı taşan plaka. Abakı: İlkel kavimlerde kötü ruhlardan korunmak için evlerin önüne dikilen heykeller. Abanoz: Hindistanda yetişen çok sert , dayanıklı, kesif siyaha yakın bir koyulukta, güzel cila kabul eden, tesbih...
  12. Yasemin Ertosun

Kurban Bayramı Tebrik Kartı

Bayram için kart hazırlanmam istendi... belki sizlerinde ihtiyacı olabilir Dowland: http://hotfile.com/dl/82115036/e22fe05/kurban_grafikerler.org.cdr.html
  13. Yasemin Ertosun

Yasemin Uyar / Yeşim Taşı

Katılan herkese bol şanslar ;)
  14. Yasemin Ertosun

Murathan Mungan

Kırılgan bir çocuğum ben Yüreğim cam kırığı. Bütün duygulardan önce Öğrendim ayrılığı. Saldırgan diyorlar bana Oysa kırılganım ben. Gözyaşlarım mücevher Saklıyorum herkesten. Ürküyorlar gözümdeki ateşten. Ürküyorlar dilimdeki zehirden. Ürküyorlar o dur durak bilmeyen gözü...
  15. Yasemin Ertosun

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Örneği

Üniforma tasarımlarını yaptığım firmanın kurumsal kimlik çalışması, sunum olarak hoşuma gittiği için sizlerede yararlı olabileceğini düşündüğümden paylaşmak istedim ;)
  16. Yasemin Ertosun

Olgunlaşmak...

Olgunlaşmak... Artık eskisi gibi her haftasonu birileri ile dışarı çıkmak istemiyorum. Beni yoran ilişkiler, yeni tanışmalar, yeni yüzler aramıyorum. Eski dostlukların da özetini çıkarmaya başladım. İlişkilerde tasarrufa gidiyorsun her şeyde olduğu gibi ve gereksiz insanları hayatından atmak...
  17. Yasemin Ertosun

Ateş ile suyun hikayesi (Can Yücel)

Ateş bir gün suyu görmüş yüce dağların ardında sevdalanmış onun deli dalgalarına... Hırçın hırçın kayalara vuruşuna, yüreğindeki duruluğa Demiş ki suya: Gel sevdalım ol, hayatıma anlam veren mucizem ol... Su dayanamamış ateşin gözlerindeki sıcaklığa al demiş; Yüregim sana armağan... Sarılmış...
  18. Yasemin Ertosun

Otel üniformalarım...

Executive Chef ( Baş aşçı ) Bir otelin nerdeyse en önemli adamıdır ve tasarım beyendirmekte çok zordur :) ve garsonlar...
  19. Yasemin Ertosun

Fovizm

1898 - 1908 yılları arasında Fransa’da etkili olan dışavurumcu resim üslubu olarak nitelenir. Fovizmin yaratıcısı Henri Matisse’di. Mekanı, geleneksel yorum ve perspektifle değil, renklerin hareketliliğiyle yansıtmayı tercih etti.Saf ve parlak renkli boyalar, başka renklerle karıştırılmadan...
  20. Yasemin Ertosun

Ard İzlenimcilik / Post Empresyonizm

Fransa’da, İzlenimciliğin kurallarına tepkiyle doğdu. Ard İzlenimciliğin temsilcileri olan sanatçılar, sanat yaşamlarına İzlenimcilikle başlamışlardı. Ancak bu akımın kimi sınırlamalarını aşmak ve resimlerine kişiselliklerini katmak istiyorlardı. Zamanla kişisel anlatım resimlerine yansıdı...
Yukarı Alt