Selam,
Bu sitenin politik bir arena olmadığı düşüncesinden hareketle ilgili konuya yönelik birikimlerinizi paylaşmanızda herhangi bir sakınca görmüyorum.
Sitenin yöneticisi değilim ama bu tür alanlarda temas etmeler dışında sosyo-ekonomik ve politik düşünce biçimlerinin yoğun bir şekilde...
Selam,
Grafik tasarımcılar genellikle ve çoğunlukla hazırladıkları tasarımlarda zamanla yarış içerisindedirler. Türkiye gibi bir ülkede adına müşteri denen kişinin plansın, programsız hatta düzensiz bir çalışma mantığına sahip olması nedeniyle herşey son anda aklına gelir. Çalışmanın tasarım...
Selam,
Sayın Tuncer Özkan'a,
Sapla Samanı, İple Kemanı birbirine bu kadar karıştırıp ortaya eşine ender rastlanacak türden tanımlama karmaşasını yaratma becerisini nasıl ve ne şekilde kazandığınızı merak etmedim desem yalan olur.
Yaptığınız tanımlamaların adına reklam ajansı denen...
Selam,
İsterseniz yazıyı sondan başa doğru kısaca değerlendirelim.
- Onarılması mümkün olmayan hataları yapmamak lazım...
Evet bu söze kesinlikle katılıyorum. Bireysel ve kurumsal bir rotaya girdiğini belirten bir kişinin bu tür ölümcül hataları kesinkez yapmaması gerekiyor. Ama sen...
Selam,
Günümüz toplumunda sektöre yönelik işyerlerinde günlük işlerini yürüten grafik tasarımcılar sanırım kendilerine şu soruyu sormuşlardır.
- Grafik Tasarımcı ne işe yarar..?
sormayan kişiler olabileceği, soranların ise kendilerine sordukları bu soruya şu ana kadar cevap...
Selam,
- Yanınıza oturan müşteriden emir almaktan memnun musunuz..?
Türkiye gibi bir ülkede en temel sorunlarda bile üç kişinin bir araya gelip anlaşamadığı hatta devletin en tepesinde şu an bulunduğunu düşünen kişilerin kazma, kürek, balta o an ellerine ne geçirdilerse onunla...
Selam,
Hazırlanan " Kapak Tasarımı " nı yorumlamaya gerek yok. Bu çalışmayı tasarım olarak düşünmek ve yorumlamak yanlış olur. Arkadaşımız sanırım tasarım ilkelerini ve tasarımcı bakış açısını henüz bilmiyor.
Ben asıl şu yorumu yazan diğer arkadaşımızın yazım şekline takıldım.
" bncede...
Selam,
Rıfat Özkan isimli arkadaşın yazısını ben mi yanlış okudum yoksa orada duran yazı mı yanlış..!
- kuru fasülye sevmem ben hemşerim...
İlginç ve tuhaf bir yaklaşım.
Saygılar...
Selam,
Arkadaşların Temmuz ayına ait yarışma konu başlığı hazırlanan brifteki yanlışlık nedeniyle sürekli ikilem içerisinde kalınmasına yol açıyor. Şöyle ki;
................................................
Müşteri : Fast Turca Restaurant
İş disiplini : Kurumsal Kimlik Tasarımı...
Selam,
Sayın Kriptonik arkadaşımıza,
Yazınızın sonunda ismini hatırlamadığınız yazarın sözü dikkatimi çekti. Öncelikle o yazarın sözünü kendimce yorumlayarak başlamak istiyorum.
Grafik Tasarımcı olmak bireyin aynı zamanda iyi bir kaptan, iyi bir tayfa, iyi bir çımacı, yağcı hatta iyi...
Selam,
Adını şu an anımsayamadığım bir düşünüre sormuşlar…
- Bu kadar ayrıntılı düşünmeyi neye borçlusunuz..?
- Çocukluğuma…
Aslında konuya genel bir düşünce ve bakış açısı ile bakıldığında çocukluğunu merak ve nedensellik üzerine kurmuş ama yaptığını bilinçli olarak yapamayan hatta o...
Selam,
İsmail Ev arkadaşımızın bu noktada işaret ettiği durumu da içeren ve bununla birlikte kurumsal kimliğin ne oduğuna dair kişisel düşüncelerimi bundan bir süre önce başka bir alanda yayınladığım yazımı bir kez de burada konuya açıklık getirmesi anlamında sunmak istiyorum.
Buyrun bir...
Selam,
Sayın Burçin Hanım'a,
Önümüzdeki yaşam sürecine dair sizden bir ricam olacak.
Şöyle;
Lütfen bundan sonraki süreçte yazdığınız yazıların anlaşılmayacağını da düşünerek ya da yanlış anlaşılmalara yol açmamak adına gerektiği yerlere ilgili açıklamalarını da iliştirerek yapın. Bu tür...
Selam,
Sayın Burçin Damla Yeten;
Düşünceme takıldığı için size sorduğum soruları cevaplandığınız için teşekkür ederim. Sorularım sizi rahatsız etmesin. Grafik tasarımcı olmanın temel kurallarından birisi de kişinin yeterli derecede meraklı olmasıdır. Merak öğrenmenin şartlarından birisidir. Bu...
Selam,
Burçin Hanım'a,
- Tasarımda kullandığınız renklerin Pantone numaralarını merak ettim. Öğrenmem mümkün mü..?
- Hazırladığınız zarf tasarımının basımını bu tasarımla nasıl yaptırmayı düşünüyorsunuz..?
- Bunun yanında aşçıbaşı çinli mi yoksa ben mi öyle algılıyorum...
Selam,
Söz sırası bana geldi sanırım. Öncelikle yarışma ve koşullarından söz etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu tür bir yarışmanın bu sitede yapılacağını Ömer arkadaşımızdan öğrendiğim ilk an kendisine şunu söylemiştim.
- Ömer güzel bir düşünce yalnız bu düşünce, katılacak kişilerin konuya...
Selam,
Rica ederim. Şimdi sizden bir şey rica etmek istiyorum…
Özellikle grafik tasarımcıların gelip girdiği ve gerek sorunlarını gerekse de ilgili sorunlara çözüm yollarını aramaya çalıştığı bu ve buna benzer sitelerdeki bu tür nitelikteki kişilerin ortak bir sorunu vardır.
Adına...
Selam,
Bu forum başlığı ile ilgili olan yazıların neredeyse tümünü üşenmeden okudum. Haklı olunan noktaların yanında haksız olunan noktaların da varlığı düşünüldüğünde ve bazı durumlarda kişilerin genel durum nedeniyle çekimser hatta etkisiz kalmalarının gerektiğini düşünmelerinin yanında bir...
Selam,
Ali Tekin hocamın yazısını okuyunca aklıma başarılı ama biraz eskilerden kalma nostaljik kıvama erişmiş bir reklam geldi.
- İzocam
Bu reklam filmi döneminde oldukça tutmuş izleyenleri ekrana kitlemeyi başarmıştı. Tekerlame niteliğindeki reklam sloganı hemen herkesin ağzında dolaşır...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.