Arama sonuçları

1. Melih Yongacı

Fikir ve kanaat açıklamaya zorlama hakkında

Selam, Sn. İsmail Ev arkadaşıma, Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum. Rant peşinde koşulması arzusu ve isteği ne yazıkki bazı insanları yeri gelir insanlığından bile kolayca sıyırır. Onları her tür menfaatin peşinden koşabilecek türden bir forma dönüştürür. Buradaki anahtar sözcük...
  2. Melih Yongacı

Selam, Sn. Naci Yavuz'un Dikkatine... Ortaya attığınız bu iddianın ve " Siz " tanımlamasıyla kimleri kastettiğinizi açıklayın. Eğer o " Siz " tanımlaması kapsamına ben giriyorsam bunu bilmeliyim. - Hayır, girmiyorsun. diyorsanız o zaman bu kişi ya da kişiler kimdir onu da bilelim. Muğlak...
  3. Melih Yongacı

Selam, Sn. Burak Güzey... Bu konuya yalnız sizin ilgi gösteriyor olduğunuzu sanmıyorum. Bizim insanımiz genellikle ön plana çıkmayı pek sevmeyen ama sağduyusunu kaybetmeyen bir özelliğe sahiptir. İlgili konuya da bu pencereden baktığımızda konuyu inceleyen ve gelişmeleri merakla ve...
  4. Melih Yongacı

Selam, Sayın muhteremler; yazdığım yazı size yönelik değildi. Bu sitenin birkaç gündür ortaya çıkan bu tür anlamsız yazışmaları kendilerince yorumlamaya çalışan ve arka planda öncesinde yaşanan süreci ve bununla ilgili yazışmaları doğal olarak bilemeyecekleri, yazışmaların eksikliğini...
  5. Melih Yongacı

Selam, İlgili konuların tümünün geneli için oluşan duruma bir saplama yapmak istiyorum. Meslek Birliği oluşumu düşüncesi bu alanda ortaya atılmadı, yaşanan süreçte ortaya çıkan olumlu veya olumsuz bakış açıları bu alanda şekillenmedi. Akışta ortaya çıkan ve ayrıma yol açan düşünceler karşılıklı...
  6. Melih Yongacı

İstanbul 4 nolu FSHM Dosya no: 2008/113

Selam, Yazılanların tümünü noktasına virgülüne kadar okudum. Adaletli bir bakış açısıyla değerlendirmeye çalışmanın ancak tarafların tümünü ortak platformda buluşturarak dinlemekten geçtiğini daha öncesinde başka bir yazışma ortamında da belirtmiştim bu alanda bir kez daha belirtiyorum. Bu...
  7. Melih Yongacı

freehand özel çizim- ödev

Selam, myfacelog arkadaşımıza... Sakıncası yoksa eğer size verilmiş olan ödev konusunun ne olduğunu öğrenebilir miyim..? Saygılar...
  8. Melih Yongacı

Arkaplan sorunu

Selam, Ramazan Sevtekin arkadaşımıza; Rica ederim. Sorun değil. Burada önemli olan bir programda hangi aleti hangi amaçla kullanacağınızdır. Pratik, hızlı ve sağlıklı çalışmanın temel prensibi de budur. Şimdi. Eklemiş olduğunuz görseldeki sanatçımızın dekupe işlemi iki aşamalı olmak...
  9. Melih Yongacı

freehande yardıma ıhtıyacım var

Selam, Bu işlemi yaparken küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmamak gerekiyor... FreeHand programında uygulamış olduğumuz " Raster Effects " seçeneklerinden herhangi birinin eps olarak düzgün kaydedilebilmesi için; 1- File > Document Settings > Raster Effects Settings... menüsüne gidip açılan...
  10. Melih Yongacı

quark xpress en çok kullanulan kısayolları olan varmı türkçe ama...

Selam, Herhangi bir programda tuş kısaltmaları ( keyboard Shortcuts ) kullanımı grafik tasarımcının alışkanlık edinmesi gereken bir çalışma biçimi olmalıdır. Önceden olduğu gibi bugün de bir çok programa tuş kısaltması girilebiliyor hatta ortak platformlara yönelik tuş kısaltması tanımlamaları...
  11. Melih Yongacı

Arkaplan sorunu

Selam, Sn. Ramazan Sevtekin, Photoshop programında arkaplanını sildiğiniz ögeyi ya da fotoğrafı path veya diğer seçim aletleriyle seçtikten sonra kopyalayıp yeni bir layer olarak yapıştırıyor musunuz..? Bu şekilde yapmayıp seçtiğiniz ögenin etrafına beyaz dolgu rengi mi veriyorsunuz. Eğer bu...
  12. Melih Yongacı

İndesıng de sayfanın a 4 olduğunu nasıl anlıcam

Selam, Indesign programında hazırlamış olduğunuz dökümanın boyutlarını File > Document Setup bölümüne girip burada bulunan Page Size bölümüne bakarak görebilirsiniz. Ayrıca sayfaya varsa eğer verilmiş " Bleed " yani Taşma Payı ölçüsünü kapalıysa eğer " More Options " bölümünü tıklayarak açıp...
  13. Melih Yongacı

İnDesin de sırt kalınlığı şartmı proğramın verdiği ayarlardan dergi yapmak sorun çıka

Selam, Indesign programında ( sürümü ne olursa olsun ) herhangi bir derginin, kitabın, broşürün vb. sayfalarının tasarımını hazırlarken sırt kalınlığını dikkate almanıza gerek yok. Hazırlayacağınız herhangi bir çalışmanın cilt şekline göre ( Amerikan Cilt, tel dikiş, iplik dikiş vb. ) iç...
  14. Melih Yongacı

Tasarım bilmeyene Grafiker denir mi?

Selam, 29 Ağustos 2006 tarihinde sitelerden birinde benzer bir konu başlığını açan kişiye aşağıdaki şu yazıyı yazmıştım... Sayın ......... ......... Düşünceniz doğru ama ortaya çıkan sonuç yanlış. Başka bir alanda bu türden ya da benzer durumların sonuçlarının ortaya çıkmasının...
  15. Melih Yongacı

freehandde acık nesnelere dolgu renk vermek (Resimli Anlatım)

Selam, Yaşar hocam verdiğin linkteki açıklamayı okudum. Corel programında o tür bir seçeneğin açıklamasını yapmış Emine Şahin arkadaşımız. Corel denen programı bu güne kadar hiç kullanmadığım için bu tür bir seçeneğin olduğunu da bilmiyordum bu nedenle öğrenmiş oldum. Yalnız bu tür bir...
  16. Melih Yongacı

freehandde acık nesnelere dolgu renk vermek (Resimli Anlatım)

Selam, Yaşar hocam, bildiğim kadarıyla ve sizin de görsel olarak verdiğiniz örnekte yazdığınız gibi FreeHand programı ucu açık ögelere ( Herhangi bir geometrik çizime veya formsuz çizim biçimlerine ) verdiğiniz dolgu rengini tanımlamaz. Object paletinde bulunan " Closed " kutucuğunu...
  17. Melih Yongacı

Freehand'de Otomatik Kros Özelliği (Resimli Anlatım)

Selam, Öncelikle FreeHand programı kullanıcıları için güzel bir paylaşım olduğunu söylemeliyim. Sonrasında ise Yaşar Karadeniz arkadaşımızın bu yararlı init'i tanımlarken yaptığı açıklamalara bazı eklemeler sunmak istiyorum. 1- Lenght : Seçilen çalışmaya atılacak krosların her birinin mm...
  18. Melih Yongacı

2. İstanbul Üyeler Buluşması - 08.02.2009 Pazar

Selam, Erkin arkadaşım geçmiş olsun. Okuyunca üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Umarım bundan sonraki toplantıda görüşebiliriz. Saygılar...
  19. Melih Yongacı

2. İstanbul Üyeler Buluşması - 08.02.2009 Pazar

Selam, İzninizle bu buluşmaya ben de katılmak istiyorum. Bu alanda bir süredir karşılıklı yazıştığımız kişilerden bazılarıyla bir önceki buluşmada tanışmama karşın henüz tanışamadığım diğer arkadaşlarla da tanışmak ve hoş bir sohbet ortamı oluşturmak için... Saygılar... KATILIM LİSTESİ...
  20. Melih Yongacı

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Selam, Sorduğu sorulara karşılık bekleyen Mehmet Kıymık arkadaşımıza; Öncelikle hangi ülkede yaşadığımıza bakarak ve yaşam koşullarımızı, sosyal etkinliklerimizi, düşünce biçimimizi, bakış açımızı, yaklaşım biçimlerimizi yeniden en başından ele alıp değerlendirerek konuya yaklaşmamız...
Yukarı Alt