Arama sonuçları

1. Melih Yongacı

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Selam, Mehmet Kıymık arkadaşımıza; Sorduğunuz soruyla ilgili olarak kişisel düşüncelerimi yine bu alanda en kısa sürede yazmak istiyorum. Bugün veya en geç yarın. Siz de biliyorsunuz ki bizler aynı zamanda düzenli olarak bir yerlerde çalışan ve bu çarkın içerisinde yer alan kişileriz. Bu...
  2. Melih Yongacı

Selam, Ömürsün üstad. Sen çok yaşa emi. Akşam akşam yazını okuyunca hem ağladım, hem güldüm. Bakın iki işi aynı anda yapabiliyormuşum. Buna da kendimce tanık oldum. Babamın buna benzer bir durum için uzun yıllar önce bana söylediği bir söz vardı. - Kulağına küpe olsun sakın aklından...
  3. Melih Yongacı

Selam, Değerli dostum, hocam; Sanırım rahatsızlık bizde. Biz de bir çoğu gibi; - Ürkütmeyelim fincancı katırlarını... politikasızlığını yapamıyoruz. Başımızı önümüze eğip, esen rüzgara gövdemizi dönüp asrın nimetlerinden yararlanmak yerine her fırsatta sürekli oluşan durumlara...
  4. Melih Yongacı

Selam, Yasin Kaya arkadaşımızın yorumuna hayran olduğumu belirtmek istiyorum. İnanılmaz etkilendim. Etkilenme düzeyimi belirtecek sözcükleri seçmekte zorlanıyorum. Hangi yaklaşımını ele alarak başlasam bilemiyorum. - Hayal gücünün ne olduğundan mı..? - Okumanın anlamsızlığından mı...
  5. Melih Yongacı

reklamcılık sektörü niye kötü insanların elinde

Selam, Konu dönüp dolaşıp yine " Grafik Tasarımcılar Meslek Birliği " oluşumuna geliyor. İşin bu noktaya gelmesini de normal karşılamak gerekiyor. Düşünün ki; Bir işveren ihtiyaç duyduğunda herhangi bir yere ilan verdiğinde veya eş dost arasında söz ettiğinde kapısına günlerce adına...
  6. Melih Yongacı

Mac mi? Pc mi?

Selam, Ayrıntılarda boğulup konunun özünü kaçırmak yerine temel kavramlarda soruna çözüm getirmek adına önceden sorduğum soruyu tekrarlıyorum... - Bir bilgisayarı birlikte çalışılabilir kılan nedir..? Sistem yazılımı mı yoksa donanımı mı..? öncelikle önceden sorduğum bu sorunun...
  7. Melih Yongacı

Adobe InDesign CS4 Kullanma Kılavuzu Türkçe

Selam, Erkin arkadaşım aslında ben konuya başka bir bakış açısıyla bakmışım. Şu an yeniden bakınca kendi kendime gülmeye başladım. Doğru, verdiğiniz link Indesign programının CS4 sürümünü anlatan Yardım dosyası... Hay allah. Kusura bakmayın ben de direkt olarak program logosunu görünce...
  8. Melih Yongacı

Mac mi? Pc mi?

Selam, Yıllardır tartışılan ve herhangi bir sonuca ulaştırılamayan " Mac mi..? Pc mi..? " konusunun yeniden gündeme gelmesi ilginç. Anlaşılan o ki bu sorun önümüzdeki süreçte de gündemde kalmaya devam edecek. Şimdi sizlere sormak istiyorum..? - Bir bilgisayarı birlikte çalışılabilir...
  9. Melih Yongacı

Tartışma : Grafik Tasarımcı Denince Aklınıza Ne Geliyor?

Selam, Türkiye'de Grafik Tasarımcı kavramı diğer iş kollarında hizmet veren insanlarda olduğu gibi ne yazık ki yanlış anlaşılmaktadır. • Grafik tasarımcı kimdir..? • Grafik tasarımcı nasıl düşünür..? • Grafik tasarımcı nasıl yaşar..? • Grafik tasarımcı ne iş yapar..? • Grafik tasarımcı...
  10. Melih Yongacı

Adobe InDesign CS4 Kullanma Kılavuzu Türkçe

Selam, Erkin Karataş arkadışıma; Kusura bakmazsanız eğer size bir şey sormak istiyorum. Siz bu alana göndermiş olduğunuz Indesign çalışması ile bu programın biz grafik tasarımcıların hizmetinde birlikte çalıştığımızda güzel tasarımlar üretebileceğimizin bir göstergesi olarak mı...
  11. Melih Yongacı

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

Selam, Caner Berrun arkadaşımıza; Herhangi bir kişinin avukatlığını üstlenmeden ( örnek: Faruk Çağla ) tümüyle kendi kişisel görüşlerimi belirtmek adına yazıyorum ön girişiyle düşüncelerimi sunmak isteği oluştu her nedense... - Matbaacılık olmasa grafikerlik olur muydu..? sorusunu...
  12. Melih Yongacı

Sektörde Kadın Olmak.

Selam, Bizim gibi ülkelerin tümünde genel bir sorun olarak ortada duran bu duruma kendince yorum getiren Kezban Turan arkadaşımız bence aslında az bile yazdı. Konuyu yazmaya başlamadan önce kendisiyle konuştuğumuzda; - Konuyla ilgili olarak erkek egemen toplumu eleştirmeyi düşünüyorsan...
  13. Melih Yongacı

Film Afişlerimiz (Devam2)

Selam, Rica ederim... Ben yanlış anlamam siz merak etmeyin. Amaç doğruyu bulmaksa eğer hepimiz bu anlamda araştırma sürecindeyiz. Yapılan yanlışlıkların ya da istemeden oluşan hataların sorumluluğu kişilerin üzerine kambur olarak yüklenemez. Yöntem sunmak ya da yön göstermek en azından...
  14. Melih Yongacı

Selam, Hüsnü Atik Arkadaşımıza; Sizin çalışmalarınızın taklit olduğu konusunda herhangi bir imada bulunmadım. Eğer o tür bir şey düşünmüş olsam ima etmek yerine direkt olarak " Taklit bir çalışma beğenmedim " türünden bir yazı yazardım. Bu noktada herhangi bir çekincem yok. Amacım bu...
  15. Melih Yongacı

Selam, Konu film afişi olunca bu konuda usta olmuş bir arkadaşımızda söz etmek sanırım yerinde olacak. http://www.emrahyucel.com/movieposters.html Lütfen bu linki tıklayıp " Emrah Yücel " in film afişlerini inceleyin. Özellikle hazırlamış olduğunuz 1. tasarımdaki kompozisyon için aynı...
  16. Melih Yongacı

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

Selam, Bu alanda yazılmış olan 4 sayfaya yayılmış yazıların neredeyse tümünü noktasına virgülüne kadar okudum. Yıllardır içerisinde yaşadığım sektörün geldiği bu son durumu ibretle ve hayretle izliyorum. Hatta izlemenin çok ötesine geçip kişisel tepkilerimi herhangi bir alan, birim, yapı...
  17. Melih Yongacı

Illustrator Sorularınızı Bu Başlığın Altında Toplayalım

Selam, Illustrator CS4 ( Version 14 ) sürümünü yeni incelemeye başladım. Önümüzdeki günlerde yine bu alanda bu programın yeniliklerini aktarmaya çalışıcam. Seda Başer arkadaşımızın sormuş olduğu bazı soruların cevaplarına işaret etmek adına hemen bir kaç konuya değinebilirim. 1-...
  18. Melih Yongacı

bizimelma.com Geleneksel Cumartesi toplantıları.

Selam, Bir süredir düşüncemde döndürdüğüm bir bakış açısını şekillendirmenin sonrasında ortaya çıkan durumu arkadaşlara bildirdiğimde hemen herkesin beğenerek sahip çıktığı; " Kardeş Site " bakış açısının ürünü olan ve aynı sektör içerisinde yer alan insanların ortak sorunlarına ortak...
  19. Melih Yongacı

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

Selam, Sn. Ömer Ayar arkadaşıma; Yukarda yazdığım yazıyı herhangi bir kişiyi konuya direkt taraf gördüğüm için yazmadım. Burada sözü edilen konu bence kişisellikten uzak genel eğitim politikasının topluma yansımasının sorgulanması olarak ele alındığı zaman anlamını bulacaktır. Kişilerin...
  20. Melih Yongacı

Grafikerlikte usta çırak ilişkisi nasıl olmalı, alaylı mektepli ilişkisi nasıl olmalı

Selam, Burada önemli bir nokta var. Bu noktayı ya ben göremedim ya da sizler değinmemişsiniz... - Sözde grafik tasarım eğitimi verdiğini belirten kursçu vatandaşlar öğrenci alımında " Genel Yetenek Sınavı " yapıyorlar mı..? - Fakülteye girecek olan grafik tasarımcı aday adayı bu...
Yukarı Alt