Selam,
Pantone renk seçimi için;
Window > Swatches paletini açın. Paletin sağ üst köşesindeki açılır menüden " New Color Swatch..." tıklayın. Açılan renk penceresinin " Color Mode " bölümüne tıkladığınızda karşınıza renk listesi çıkacaktır. Buradan PANTONE solid to process EURO olanı...
Selam,
Markzware yazılım firmasının ürettiği bir plug-in mevcut ama ücretli. İsterseniz aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz. Quark dökümanlarını Indesign uygulamasında sorunsuz açabiliyorsunuz.
http://www.markzware.com/q2id/http://www.markzware.com/q2id/
Saygılar...
Selam,
Sizin saydığınız bu " Yapmalı mıyım " durumundan önce dikkat etmeniz gereken bir kaç şeyin olduğunu bilin ve bu saydığınız şeyleri renk ayrımcı arkadaşlara bırakın. Onlar bu çalışmayı otomatik montaj programında yaparlar.
1- Çalışmada kullandığınız varsa zeminlerin ve fotoğrafların...
Selam,
Size öncelikli olarak önerim hemen bir FreeHand MX kitabı satın alıp uygulamalı olarak programı öğrenmenizdir.
Logo tasarımı konusuna ise hiç değinmek istemiyorum.
Hangi kitabı alacağınızı bu linkten görebilirsiniz...
Selam,
FreeHand programından sonra Illustrator programına geçmek için yanılmıyorsam herhangi bir ön araştırma yapmadığınız;
- Eğer FreeHand'i kullanıyorsam bunu da kullanırım...
türünden ani bir girişimle Illustrator programına başladığınız anlaşılıyor. Bu iki programın aynı amaca...
Selam,
Arzu arkadaşımızın yapmış olduğu açıklamayı biraz daha genişletelim isterseniz...
FreeHand programda herhangi bir ögeye vermiş olduğunuz " Raster Effects " programın default ( Fabrika standartı ) değeri gereği 72 ppi ( Per point inç- İnç başına düşen nokta sayısı ) şeklinde...
Selam,
Stajyer olarak çalıştığınız işyerinde yapmış olduğunuz bu kartvizit çalışmasını 15 dakikada hazırladığınızı belirtiyorsunuz ve buna ek olarak acımasız bir şekilde eleştiri yapmayın ben daha yeniyim sözünü vurguluyorsunuz.
Bakın kendimden örnek vermek gerekirse ben ilk çalışmamı...
Selam,
FreeHand MX 11.02 programı çizgi kalınlıklarını punto cinsinden verir.
1 punto = 0.3528 santimetredir.
Object paletinde Stroke; basic 1 pt. olarak standart gelir. Çizgi kalınlığını değiştirmek istiyorsanız bu palet üzerinde bulunan Pop-up ( açılır ) bölümden punto karşılığı...
Selam,
Öncelikle yanlış programı seçtiğinizle başlamak istiyorum. Illustrator programı ismi üzerinde bir illüstrasyon programıdır. Bu programda çoklu sayfa desteği ve FreeHand programındaki pratik çalışma tarzı aramak yanlıştır. Siz bence grafik tasarımlarınızı Indesign programında...
Selam,
Kartvizit üzerindeki logo çalışması sanırım arkadaş yapmamış. Arkadaş hazır olan ilgili logoyu alıp kartvizit ölçüleri içerisine yerleştirmiş.
Semerkand Aylık bir dergidir. Kartvizit üzerine uygulanan renkler de derginin kurumsal renkleri.
İlgili derginin internet sayfasına...
Selam,
Capital dergisinin bu yazısı konuya doğru bir bakış açısı getirmiş olması nedeniyle güzel ve anlamlı bir yazı olmuş. Marka veya ürünü direkt olarak çağrıştıran sloganın ilgili marka veya ürünle bütünleşmesi kadar doğal bir şey olamaz.
Uzun yıllar öncesinden bu güne gelen sloganlara...
Selam,
Güzel bir tasarım. Poster olabilecek niteliğe yaklaşmış bir grafik tasarım çalışması.
Patenli silüet biraz sağa kaydırılsa sol üst köşeye yukarıdan aşağı bir kaç satır slogan olarak;
İstanbul Yarışıyor... 08
Uluslararası İstanbul Sokak Pateni Yarışması
türünden hemen aklıma...
Selam,
Tasarlamak zor, eleştirmek kolaydır... düşüncesinde olmadan konuya mümkün olduğunca objektif bakmak adına bir kaç söz yazabilirim.
İşin Adı : Film Posteri (ya da Afişi )
Tema : Ruhların Dansı üzerine grafiksel ve tipografik anlatım
İş Disiplini : Grafik Tasarım
Yorum :
Hazırlanan...
Selam,
Dosya kulak bıçağı ile ilgili size örnek bir bıçak izi sunuyorum inceleyebilirsiniz.
İlgili bıçak izinin http://rapidshare.com/files/139950324/DOSYA_KULAK_BICAGI.ai.zip.html buradan indirebilirsiniz.
Saygılar...
Selam,
Indesign programında klavye kestirmelerini (keyboard shortcuts) yeniden düzenlemek biraz karışık ve zor.
Ben yine de denemek istiyorum diyenler için şöyle bir yöntem önerebilirim.
1- Edit > Keyboard Shortcuts menüsünü tıklayın.
2- Karşınıza çıkacak olan Keyboard Shortcuts...
Selam,
www.adobe.com sitesinden FreeHand programının Trial ( demo ) yazılımını eğer adobe hesabınız yoksa indiremezsiniz. FreeHand programının demo sürümünü indirebilmek için ilgili sitede bulunan New an Adobe Account bölümündeki formu doldurmak zorundasınız.
Bilginize,
Saygılar...
Selam,
Bu konu başlığı altında arkadaşımız hazırlamış olduğu poster tasarımlarından iki tanesini bize sunmuş.
Bir de kendisi bizim hakkında bilgi sahibi olabilmemiz için tasarımlarını bizim yorumumuza açtığını belirten yazıyı da örneklerin üzerine eklemiş. İyi de yapmış.
Öncelikli olarak...
Selam,
İlaç firmaları genellikle çok fazla atraksiyonlu tasarımlara gitmezler. Genellikle ve çoğunlukla ürüne ( packshot ) işaret etmek ya da ürünü kullanacak kitleyi ön plana çıkartmak üzerine kurgulanmış tasarımları yeğlerler.
Bu anlamda 1. taslak bence daha anlamlı ve konuya işaret eder...
Selam,
Örnek çalışma güzel olmuş. Yalnız dikkatimi çeken ve sizin belirtmediğiniz bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum.
Background'un çoğaltılmasından ve " Rectangular Marquee Tool " aletiyle dikdörtgen seçilmesinden sonra yaptığınız Filter > Stylize > Tiles işlemi sonrasında oluşan...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.