Arama sonuçları

1. Yasemin Ertosun

Küresel Isınma Yarışma Sonuçları

@necoti Lütfen seviyesizleşmeyin sayın Necoti, üslubunuza dikkat edin. Siz beyenmemiş olabilirsiniz en doğal hakkınız ama bu şekilde bunu ifade etmeye ayrıca ithamda bulunmaya da hakkınız yok...
  2. Yasemin Ertosun

Küresel Isınma Yarışma Sonuçları

Dereceye giren arkadaşları tebrik ederim... hepsi birbirinden güzel ve anlamlı çalışmalar.
  3. Yasemin Ertosun

İlk corel çalışmam =))

ben çok beyendim :) güzel bir illüstrasyon olmuş, edebiyat yönün kuvvetli ise Şaziye'ye hikaye bile yazabilirsin bence:) Eline sağlık....
  4. Yasemin Ertosun

Fikret Mualla

Olağanüstü bir insan Fikret Mualla, hayatı, yapıtları ve yaşam tarzı... etkilenmemek mümkün değil hele birde Picasso'nun tablosunu bir içki masasında kaybettiğini düşününce gülümsemeli mi yoksa ağlamalı mı bilemiyorum :) Bu güzel yorumun için asıl ben sana teşekkür ederim :)
  5. Yasemin Ertosun

Fikret Mualla

Fikret Muallâ, (tam adıyla Fikret Muallâ Saygı) 20. yüzyılın dünyaca ünlü Türk ressamı. Çalkantılı ve bohem yaşam tarzı nedeniyle sadece sanatı değil, yaşamı da resim tarihine adeta bir mitoloji olarak geçmiştir. 1905 yılında İstanbul'un Moda semtinde doğdu. Babası, Düyun-u Umumiye ikinci...
  6. Yasemin Ertosun

eğitim şart | yasemin uyar 1

Fontu burdan indirebilirsin.... Agentorange Hotfile.com: One click file hosting: AGENTORANGE.TTF
  7. Yasemin Ertosun

Hunlar Devrinde Sanat

Milattan önce birinci binde Kuzey Çin’de görülen ve Çin kaynaklarında Hiyong nu adı ile tanınan Asya Hunları, umumiyetle tarih sahnesinde ilk rol oynayan Türkler olarak kabul edilmektedir. Milattan sonra IV. Yüzyılda Avrupa’da görülen Hunlar bunların bir devamı olup, Atilla ( 434-453 )...
  8. Yasemin Ertosun

Dünya Sanat Tarihine Giriş

@Hasan Güner Teşekkür ederim Hasan bey... @Yaşar Karadeniz Teşekkür ederim Yaşar bey...
  9. Yasemin Ertosun

Sanat Terimleri Sözlüğü ' A ' Harfi ( Görsel )

@Hasan Güner Kesinlikle :) Çünkü ne internet ortamında ne de basılı yayında böyle bir kaynak yok @semira Rica ederim..., umarım faydalı olur :) @Tuncer Özkan Teşekkür ederim Tuncer bey..., yorumlarınız benim için çok önemli. En kısa zamanda ' B ' ve alfabenin diğer harfleri...
  10. Yasemin Ertosun

Ebru ile 'Sudaki İzler' Sergisi ( 23 Kasım )

Ebruzen Mesiha Cebeci’nin eserlerinden oluşan “Sudaki İzler” sergisi 23 Kasım Salı günü, Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi’nde açılıyor. Bu sergi, öğrencilik yıllarında ebru sanatı ile tanışan araştırma, inceleme ve çalışma süresinin ardından kendi ebrularını yapan Mesiha Cebeci’nin ilk...
  11. Yasemin Ertosun

Ebru Sanatı

Ebru sanatının ne zaman ve hangi ülkede ortaya çıktığı bilinmemekle beraber bu sanatın doğu ülkelerine özgü bir süsleme sanatı olduğu düşünülmektedir. Bazı İran kaynaklarında Hindistan'da ortaya çıktığı yazılıdır. Bazı kaynaklara göre de Türkistan'daki Buhara kentinde doğmuş ve İran yoluyla...
  12. Yasemin Ertosun

onur reklam afiş çalışması | hasan güner

:) renkli bulutlar ve yağan renkli yağmur... çok güzel bir çalışma olmuş, elinize sağık
  13. Yasemin Ertosun

onur reklam logo çalışması | hasan güner

Çok güzel ve anlamlı bir çalışma olmuş Hasan bey... olması gerektiği gibi bir logo çalışması. Elinize sağlık :)
  14. Yasemin Ertosun

kumas uzerine çizdigim bır mevlana resmi

Elinize sağlık Halit bey, güzel bir çalışma... ışığa doğru bakışı güzel anlamlar uyandırıyor baktığında... yalnız diğer çalışmalarınızıda inceledim imzanız biraz büyük gözü rahatsız ediyor bence yeteneğinizi ordada yansıtmanız lazım... Başarılarınızın devamını diliyorum..
  15. Yasemin Ertosun

Dünya Sanat Tarihine Giriş

İnsanlığın Eski taş çağlarından bu yana eserleriyle çizdiği grafik izlendiğinde, küçük avcı topluluklarından köylere, köylerden site hayatına, site hayatından kent devletlerine ve daha sonraları, imparatorluklar ile diğer çeşitli devlet yönetimlerine varılır. Toplumun yapı ve kültürünü...
  16. Yasemin Ertosun

Akım: Fovizm, kübizm ya da sürrealizm gibi sanat görüşleri. Akik: özellikle Yemen’de çıkan sert bir taş. Mühür, fincan, kutu gibi eşyaların yapılmasında kullanılmıştır. Eski Yunan’da ve Roma’da mühür olarak üzerine çeşitli rölyefler kazınır ve sonra yüzük halinde parmakta talınırdı...
  17. Yasemin Ertosun

Açık kompozisyon: resmedilen şeylerintüm olarak tablo sınırı içine sığmadığı kompozisyon türü. Özellikle barok ve çağdaş resimlerin birçoğu açık kompozisyonludur. Açık-Koyu: Resimde belirtilecek önemli yerlerin açık koyu lekeler zıtlığı içinde anlatımı. Işık-gölge sözcüğü de aynı...
  18. Yasemin Ertosun

Abak: Sütun başlıkları üzerine konan ve kenarları başlıktan dışarı taşan plaka. Abakı: İlkel kavimlerde kötü ruhlardan korunmak için evlerin önüne dikilen heykeller. Abanoz: Hindistanda yetişen çok sert , dayanıklı, kesif siyaha yakın bir koyulukta, güzel cila kabul eden, tesbih...
  19. Yasemin Ertosun

Ödev için yardım ( soru )

Merhaba xoxo_jojo Birinci soruna cevaben; Sokakta sanat ile alakası bile olmayan insanların bildiği isimleri yapmamalısın bence... Yoksa herkez yazar Salvador Dali'yi ve ya Pablo Picasso'yu... Bence daha tanınmamış isimleri konu alman öğretmeninin daha çok hoşuna gidecektir, mesela Diego...
Yukarı Alt