Tuncer Bey,
40 yaş üstü grafikerlerin durumu hakikaten ibretlik bir olaydır. İşini kaybeden bir daha iş bulmakta zorlanıyor. Senior olmanın getirdiği avantajları ve ücret durumunu gözardı etmesi durumunda iş sansı yükseliyor. Ama bir çok arkadaşım gururuna yedirip bunu yapamıyor.
Bir çok...
Sayın Faruk Çağla,
Bu başlık altındaki ana konuya ilişkin sorunuzun cevabını verdim. Yetinmiyor, üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Hoş üste çıkacak bir durum da yok. Ama kendi yarattığınız tatsız durumu bu şekilde demagojiyle örtmeye çalışıyorsunuz.
Bir kere hata yaptığınızı kabul etmiş olmanız...
"Fogbird Naci Yavuz"
"Fogbird rumuzlu Sayın Naci Yavuz"
------
Sayın Faruk Çağla,
Yukarıdaki hitapların ikisi de size ait. İkisi arasında dağlar kadar fark var.
2. ve son hitabınızdaki üslubu yazının devamında da sürdürmüş olsaydınız keyifli bir fikir alışverişi yapılabilirdi.
Yazımın...
Birilerinin biti kanlanmış yine.
Kanlanmış da nasıl hitap edileceğini hala öğrenememiş.
Öğrenememiş demiyeyim. Haksızlık olur. Biliyor da, özellikle yapıyor diyelim.
...
Nick name yanlış bir şey değildir.
İsteyen kullanır isteyen kullanmaz.
Kendi adını yazan bir kişiye "nick name" özürlüsü...
Bir işyeri tam anlamıyla sendikal olarak örgütlenememişse, işveren istediğini sendikal ana sebeple ama yazılı olarak ilgisiz bir gerekçeyle işten çıkarır. Bunu isterse sendikal gerekçeyle de yapar. Bütün maliyeti ödemeyi göze almışsa, bugünkü ortamda her şeyi yapar. Burada amaç gözdağıdır. Bir...
Yukarıda verilen örnekler esinlenme başlığı altında değerlendirilecek örnekler değildir.
Esinlenme, adı üzerinde, gördüğünüz bir çizgi/obje/renk/sembol vb çalışmanın size başka bir çağrışım yaptırmasıdır. Ziraat bankasının başağı sadece o bankaya özgü bir sembol değildir. Başak uluslararası...
@pasija
Bakarak mı üzerinden mi?
ikisi çok farklı şeyler.
Eğer çizdiğiniz ya da ortaya çıkardığınız çalışma bu fotoğrafa çok benziyorsa, andırıyorsa olmaz.
Bunu eser diye ortaya sunamazsınız. Yarışmaya gönderemezsiniz.
Bir çalışmaya -fotoğraf-vector satış siteleri- telif, lisans ücreti...
Daha önce yazdığım gibi karışık bir yol izlemişsiniz.
Ceza davası yolunu izlemişsiniz.
Savcılık incelemiş, kişisel ya da kamu davasını gerektirecek bir durum olmadığına karar vermiş. 15 gün içinde ağır ceza mahkemelerine itiraz hakkın var.
Boşuna itiraz etme, bu yoldan bir şey elde...
Yasalarla belirlenmiş deneme süresi 60 gündür. Bu süre içinde sigortalı giriş işlemlerinin yapılması yine yasayla zorunludur. Yani 60 günlük deneme süresi boyunca çalıştırılanın sigortalı yapılması zorunludur.
Bu kötü niyetli işverenlerce suistimal edilen bir uygulamadır.
İşveren bu yolla az...
Süleyman Bey,
çok canalıcı bir soru sordunuz. Bu sitede bu konu altında onca toz duman içinde bu konu atlandı.
Dediğiniz gibi mahkemelere varan bir takım durumlar oldu.
Bu olaylar hakkında yorum yaparak cevap hakkı doğurmak istemiyorum.
Direkt sizin sorduğunuz soruya yöneliyorum...
Strata 3d CX sadece bir plug in değildir.
Başlı başına bir grafikerin ihtiyacına karşılayacak ölçüde, basit arayüzlü ve kullanımı kolay bir 3 boyutlu programdır. Programı kullandığınız zaman Photoshop için plug ini bir işe yarar.
Yoksa tek başına photoshop içinde olması işe yaramayan bir...
Elinize sağlık Fatih Bey.
Türk halkının, bizlerin bu kadar silik ve kişiliksiz davranmasının temelleri 12 darbesiyle birlikte atıldı.
Yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve dernek darbeyle kapatıldı.
3 kişiden fazla kişinin biraraya gelip sohbet etmesi örgütçülük sayıldı ve gözaltına alındı...
TMSF bir devlet kuruluşudur.
AKP iktidarı tarafından atanmış delegelerden oluşur.
Bu TMSF Sabah gazetesinde ortaya çıkan sendikal örgütlenmeye engel olma çabası göstermiş olsa da kayıtlara geçecek bir yasadışı eyleme imza atmaktan uzak durmuştur. (Sabah ve ATV'den iki sendika temsilcisinin...
Linke tıklama zahmeti gösterilmeyeceği varsayılarak, linkte, resmi gazetede yayınlanmış halini kopyalayıp yapıştırdım.
------
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
3 Eylül 2009 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 27338
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı ...
3 Eylül 2009 PERŞEMBE Bakanlar kurulu kararı ile “Türk Tasarım Danışma Konseyi Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 22/5/2009 tarihli ve 948 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 5/8/2009 tarihinde kararlaştırılmıştır...
http://www.shutterstock.com/pic-10325821/stock-vector-hagiasophia.html
çeşitli açılardan silüetleri burada var.
Satın almanız gerekiyor.
Silüet değil de tam detaylı illüstrasyon arıyorsanız, istediğiniz açıdan, bir gün içinde teslim edilir. Fiyat detayları için özelimden yazınız.
Ben başka konuda bir şey söylüyorum, Levent Elpen başka.
Cevap yazarken aynı kefeye koyup yazmak doğru değildir.
Son yazım yine muhalefet olarak değerlendirilmiş.
Halbuki ne yapmaya çalıştığım yazıyordu orada ve ne demek istediğim.
Size kolay gelsin.
bye
NY
Emine Hanım,
Muhalefet ettiğimi düşündüğünüz yazıların içinde konuya nereden baktığım çok açıktı.
Su kadar berrak, ajitasyonsuz, ama en önemlisi yanlış olmayan şekilde.
Yasaların belirlediği çizgideyim.
Yasaların kullanılmadığını söylüyorum.
Rapidshare'den fırsat bularak bir zahmet iş kanununu...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.