Arama sonuçları

1. fogbird

Grafiker İŞ İSTASYONU mudur?

Dezenformasyon konusunda şahane bir örnek sergilediniz! Dünden beri kendime kızıyordum, neden ciddiye alıyorum diye. Ama söz verdim bir daha kızmayacağım kendime. Yarattığınız dünya içinde size mutluluklar dilerim.
  2. fogbird

Grafiker İŞ İSTASYONU mudur?

Kömür işçisi kömür madeninde çalışmaya girerken neyle karşılaşacağını biliyor zaten. Çalışma şartlarının zorluğu sonradan ortaya çıkan bir sürpriz değildir. Ama grafiker olarak işe giren birine "iş istasyonu" absürd örneğindeki gibi koşullar sunulursa bu sürprizdir. Bu sürpriz karşısında...
  3. fogbird

Ücretimi Alamıyorum - Ne yapmam Lazım

Maddi alacaklar için 10 yıla kadar saklı hakkınız vardır. Dolayısıyla maddi alacağınız için noterden ihtarname çekebilirsiniz. Verdiğiniz bilgiler çok eksik olduğu için size sağlıklı bir şekilde yardım etmem mümkün değil. Savcılık şikayetinizi kendiliğinden iş mahkemesine sevk eder mi...
  4. fogbird

Sayın Celal Bey, Başınıza geleni ayrıntılı yazmamışsınız. Ama tersten işlem yapmışsınız. Anladığım kadarıyla savcılığa gidip şikayet etmişsiniz. Savcılık ön soruşturma için karakola haber salmış. Karakol gelmiş işyerinize; ne sormuş, ne sormamış bilemem. Sonra dilekçenizi savcılığa geri iade...
  5. fogbird

Tasarımda Ruh. - Makale 01 -

Aras Bey, İsteğiniz sevindirici ama konuyu henüz aydınlatmadım. Teşekkürünüz için erken. Belki aydınlatamayabilirim. Önce bu başlık altında yazılmış ilk bilgilerin "yanlış olduğunu iddia ettiğim" ve cevabını beklediğim cümlenin arkasında durmalısınız. İyi niyetle kaleme alınmış makalenin...
  6. fogbird

Sayın Ahmet Güçlü, Öncelikle maskot değil "sembol" demek daha doğrusudur. Grafik tasarım çerçevesindeysek böyle bakmalıyız. Bir animasyon stüdyosunda çalışıyorsak "karakter" demek doğrudur. Maskot yarı bilgili/bilgisiz piyasa ağzıdır. Sizin öncelikli olarak desen çalışmaya ihtiyacınız var...
  7. fogbird

Sayın Animatör; Güzel bir şey anlatmaya çalışıyorsunuz, çalışıyorsunuz ama anlatırken Türkçe'ye pek dikkat etmiyorsunuz. Anlattığınız konudaki bütün Türkçe facialarının bir dikkatsizlik sonucu olduğunu varsayıyorum. Yazacağınız ilk metinde benzer bir hata olması durumunda fikrim değişecek...
  8. fogbird

1 Mayıs kavramı

Çözüm son derece basit Fatih Bey, (bu arada geçmiş olsun) Disk'in bugün ara sokaklardan gelenlere verdiği tepki çözümün birinci ayağıdır. Ben sendika başkanıyım diyelim. Alt kademelere ve bana üye bütün işçilere "kesin ve tartışmasız" şu talimatı veririm: "Biz eğlenmeye gidiyoruz, kesinlikle...
  9. fogbird

1 Mayıs kavramı

Dikkat edilirse genel işçi kitlelerini temsil eden gruplar Taksim'e çıktılar. Polis ara sokaklardaki, yüzü özellikle maskeli grupların peşindeydi. 1 Mayıs'a atfedilen kavram ve ideolojiler aşırı marjinal grupların ekmeğine yağ sürüyor. Bu ve benzeri günlerde kendilerini ifade ve varlıklarını...
  10. fogbird

1 Mayıs kavramı

Ben rahatsız değilim Süleyman bey. Olmadım, olmayacağım da. Anlatmak istediğim başka bir şey olduğu için en hassas yerden örnek verdim.
  11. fogbird

1 Mayıs kavramı

Konuya diğer başlık altında yorum yazacaktım konu kitlenmiş. Kısa bir görüş eklemek isterim. 1 mayıs siyasi bir kavram değildir. Dolayısıyla bu konu ile yazılan ve yazılacakların "siyasi" çerçevede algılanması Türkiye'ye özgü bir durumdur. Ayrım yapılmadan bütün çalışanların katıldığı bir...
  12. fogbird

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

İsmail Bey, Tam yatmak üzere toparlanırken düştü yorumunuz. Gelecek konusundaki inancım yitirilmiş değil. Varolanın devamı konusunda yaptığım tespittir. Sistemin böyle devam edemeyeceğini düşünüyorum. Yazımı tekrar okuyunca edindiğiniz izlenimi ben de edindim. Bunu düzeltmek ve ne demek...
  13. fogbird

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Bu kapitalizm varolduğu sürece hep konuşulacak bir konudur. Bütün grafikerlere "mektepli" olma koşulu getirilse de piyasa şartları mekteplileri de bu hizaya sokacaktır hiç kuşkunuz olmasın. Bu gün 5 yıl ya da 10 yıl öncesinden daha fazla çalışmak zorundasınız. Daha fazla çalışarak 5 ya da 10...
  14. fogbird

Fikir ve kanaat açıklamaya zorlama hakkında

E sıkıldım ben bu seyirden. Hep aynı geyik, malum şahsın ikinci gölgesinden dile getiriliyor. Toplantı moplantı... E yap. Engel olan mı var? Ne boğuyorsun, ve höykürüyorsun "canına okurum" diye. Sadede gelin. Açıyor musunuz GMB yönetim yazışmalarını, açmıyor musunuz? Denizfeneri davasına...
  15. fogbird

İsime gerek yok. Adres belli. Aynı adresi kullananlar varsa; bu benim sorunum değil. ,,, Tehdidiniz gayet takdire şayan. Sizin gibilerle neden aynı havayı solumak istemediğimin bir kanıtı. Bunu kanıtladığınız için sizi tebrik ediyorum. Bravo. Devam edin. Canlara okuyun. Yakışıyor. ...
  16. fogbird

Bence GMB yönetim kurulu yazışmalarının tamamını okumalısınız. (Ki bu durumda buna hakkınız var görünüyor) Benim için sorun değil, bir "copy-paste"ye bakar. Çok da sevinirim herkesin oradaki yazışmaları okumasından, ne gibi didişmelerle çıkmaza girdiğini öğrenmesinden Ama bu yazışmaların ortaya...
  17. fogbird

Bu konunun açılma sebebi olan benim tespitimdir. (Bakınız en üstteki yazı.) Avukatın cevaplaması istenen yazı. Sorunun muhatabı olan arkadaş sendikaya üye olacağını yazmış olmasına rağmen ısrarla sorulmaya devam edildi. Ben de bunun suç olduğunu yazdım. "Soru da mı soramayacağız" geyiğine...
  18. fogbird

2 gündür olduğu iddia edilen tartışmalarda savunma durumunda kalan bir davadan vazgeçtiğini açıklayanla, gördüğü iki yanlışı düzelten şahsım sözkonusudur. Levent Elpen dava süreci özetini koymuş onun üzerine gelişen provakasyona açık yazışmalar ortaya çıkmıştır. Son 2 günün özeti kim haklı kim...
  19. fogbird

Devam ediyorum, noter ihtarnamesine işveren yasal olarak yazılı cevap vermek zorundadır. Yazılı cevap vermek işverenin işine gelmez. Çünkü cevabi yazısında "şundan şundan dolayı ücret vermedim" türünden bir açıklama olması gerekir ki bu suç teşkil eder. Çünkü işverenin ücret ödemeyeceği...
  20. fogbird

Eğer şirkette 6 aydan daha uzun bir süredir çalışıyorsanız, 3 aylık ücret ödenmemesi çalışan tarafından haklı sebeple sözleşme fesih nedenidir. Haklı sebeple sözleşme feshi size çalıştığınız süre kadar kıdem tazminatı ödenmesini de gerektirir. Ancak Ağustos 2008'de olmuş bir olayın üzerinden...
Yukarı Alt