Arama sonuçları

1. Curse

Autocad Pratik Komutlar

bloklarda x,y,z scale: bir blok seçip, özelliklerine bakarsanız, burada xscale, yscale ve zscale olduğunu göreceksiniz. (bunu zaten çoğumuz biliyoruz) ancak bu kendi amacından farklı olarak ne şekilde bizim işimize yarar? örneğin bir cephe çiziminde bir duvarı açılı olarak görüyoruz. (bu bir...
  2. Curse

Autocad Pratik Komutlar

* Snapang ile açılı çizimlerde cursor a çizime göre açı verebiliriz. İşimizi biraz daha kolaylaştırır, tekrar eski haline getirmek içinde değeri 0 yaparız. * Chamfer veya fillet yapmak istediğimiz iki çizgi birleşmiyorsa (z değerlerinin 0 olmasından olabilir) Z değerini çoklu seçimlerde flatten...
  3. Curse

Autocad Pratik Komutlar

solprof> ekranda görünen katının resmini çeker hangi ucs de olsun farketmez ve 3 boyutlu nesneyi 2 boyutlu yapar..Ancak önemli ayrıntı layoutta view açıp orda komutu uygulamak gerekir. shell> katı cismin içini boşaltır (bir ceviz kabuğu gibi) ----------------------------------------...
  4. Curse

Autocad Pratik Komutlar

express/layers ayiso: seçili objenin katmanı dışındaki tüm katmanları görünmez yapar. layon: tüm katmanları görünür hale getirir. layoff: seçtiğiniz objenin katmanını görünmez yapar. laythw: tüm katmanları "unfreeze" eder. layfrz: seçtiğiniz objenin katmanını "freeze" eder. layulk: seçtiğiniz...
  5. Curse

Autocad Pratik Komutlar

File menüsünden Etransmit komutu: Dosyanızı ve içindeki herşeyi (imajlar, xrefler, fontlar, ctb) bir zip dosyası ya da bir klasörde toplar. Wipeout: Bloklarla birlikte kullanıldığında çok işe yarar. Örneğin lavabo bloğunuzu altında wipeout oluşturarak redefine edin. Islak zemine yaptığınız...
  6. Curse

Autocad Pratik Komutlar

Autocad Pratik Komutlar Arkadaşlar, bu başlık altında sizlerin kullandığı, çok fazla bilinmeyen, işimizi oldukça kolaylaştıran komutları paylaşalım istiyorum. Açılışı ben yapayım tabi ki 1- Properties: benim için vazgeçilmez, sürekli açık sayılır. Ctrl+1 ile açıp...
  7. Curse

AutoCad Derslerİ(>>vİdeolu Anlatim<<)

AutoCad Derslerİ(>>vİdeolu Anlatim<<) VİDEOLU AutoCad DERSLERİ: BU VİDEOLARLA AutoCad'i DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ 1. DERS Genel tanım<<<< 2. DERS Koordinat Yöntemi<<<< 3. DERS Line,Constuction<<<< 4. DERS...
  8. Curse

Tüm AutoCAD Komutlarının Tanımları Ve Kısa Yolları

Tüm AutoCAD Komutlarının Tanımları Ve Kısa Yolları !!
  9. Curse

AutoCAD 2007 TüRkÇe Görsel Eğitim CD si

AutoCAD 2007 TüRkÇe Görsel Eğitim CD si AutoCAD 2007 TüRkÇe Görsel Eğitim CD si autocad 2007 ile hazırlanmış görsel eğitim CDsi çok işinize yaraycakttır 660 MB boyutu İmaj olarak sunuyorum isteyen cd ye yazarak izlesin isteyen iso imaj edit programları ile çıkarıp izlesin Not: Filmi...
  10. Curse

AutoCAD Nedir?

AutoCAD Nedir? AutoCAD Nedir? CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım); Bilgisayarın en yaygın kullanıldığı alanlardan birisidir. Çünkü hız, hassasiyet, komplike parçaların tasarımı ve bunların kaydedilerek, istenildiğinde istenilen ölçekte kağıda aktarılması yalnız...
  11. Curse

AutoCAD İpucuları

Fillet ve Chamfer komutlarını çoklu çizgi seçimleri ile kullanmak Fillet veya Chamfer komutlarında, komuttan çıkmadan birden fazla kenarda kullanabilmek için, seçenekler arasında bulunan Multiple seçeneğinin seçilmesi gerekir. Command: chamfer (TRIM mode) Current...
  12. Curse

AutoCAD İpucuları

Kayıt ve Açma ekranını komut satırında görme (filedia seçeneği) AutoCAD' de çizim kaydetmek veya açmak istediğiniz zaman bazı durumlarda ekrana bir pencere açılmaz onun yerine komut satırında yazar gerekli işlemleri. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız yapmanız gereken komut satırına filedia...
  13. Curse

AutoCAD İpucuları

Butonların şeklini değiştirmek <H3>Butonların şeklini değiştirmek<H3>Toolbars menüsü açıkken değiştirmek istediğimiz butona mosenin sağ tuşuyla tıklarsak ekranın sağ alt köşesinde Bu menüdeki "Name:" imleci butonun üzerinde bekletiğimiz zaman görünen adını, "Help:" yine...
  14. Curse

AutoCAD İpucuları

2006 da Dinamik Giriş AutoCAD 2006 da gelen yeni özellik "Dynamic Input" ile komut satırı artık işaretleyiciniz bulunduğu yerde. AutoCAD durum çubuğuna yerleştirilmiş "DYN" düğmesi ile, dinamik veri girişi kolaylıkla açılıp kapatılabiliyor. Durum çubuğunda bulunan "DYN" düğmesinin üzerinde...
  15. Curse

AutoCAD İpucuları

Delete tuşu çalışmıyorsa... Çoğumuzun başına gelmiştir. Delete ile bazen nesneleri silemeyiz. Delete tuşunu tekrar aktif hale getirmek için, Tools/Options seçilir. Açılan pencereden "Selection" kısmına geçilir. "Selection Modes" bölümündeki "Noun/verb selection" seçilir. hepsi bu...
  16. Curse

AutoCAD İpucuları

AutoCAD İpucuları Seçilmiş nesneleri tekrar seçmek bazı komutlarda nesneleri seçip işlem yaparız. ancak aynı nesneleri tekrar seçmemiz gerektiğinde bu işlem çok sıkıcı olur. bunu şu yolla çözebiliriz. copy için örnek kullanım.. Command: COPY Select...
  17. Curse

Freehand Dersleri Görüntüleme Seçenekleri

Freehand Dersleri Görüntüleme Seçenekleri Dosyalarınızı sonunda basılacakları biçimde görmek zorunda değilsiniz. Bu seçeneklerin bazıları çizimi daha ayrıntılı gösterir ama görüntülenmesinin de daha uzun sürmesine neden olur. Preview kipi, çiziminizin nasıl basılacağının...
  18. Curse

Freehand Ders Notlari

DOLGULAR Temel Dolgularla Çalışmak En yaygın kullanılan dolgu, Basic Fill’dir. Bu nesneyi solid bir renkle doldurmaya karşılık gelir. Freehand temel dolgu uygulamak için size çok sayıda yöntem sunar. a) Fill Inspector kullanarak Basic Fill uygulamak için, nesneyi seçin. Fill...
  19. Curse

Freehand Ders Notlari

XTRA RENK KOMUTLARININ KULLANILMASI Color Control Xtra, seçili nesnelerdeki renkleri aşağı kaydırmanızı sağlar. Color Control iletişim kutusunu kullanmak için, ayarlamak istediğiniz nesneleri seçin. Xtras à Colors à Color Control komutunu verin, iletişim kutusu açılır. Renklerin...
  20. Curse

Freehand Ders Notlari

KATMANLAR VE KATMAN OLUŞTURMA Düzenleme Komutlarının Kullanılması Nesneler, oluşturuldukları sıradaki katmanlarda düzenlenirler. Gerçi nesneler yan yanayken bunu görmezsiniz ama üst üste bindiklerinde belirginleşir. Nesneleri bir katmanın en önüne taşımak için , çiziminizdeki bir...
Yukarı Alt