Arama sonuçları

1. GürhanErkal

Logo Çalışmalarım | [Günceldir]

Tipografi öğrenmelisiniz, logonun temel kıstas ve kriterlerinin ne olduğunu öğrenmelisiniz. Bunlar eleştirilerim. Yaptığınız çalışmalar renkli ve çekici durmasına rağmen dediğim temel sorunları var. Grafikle uğraşan insan çok okumalı çok bilmelidir en azından ne yaptığını bilmek zorundadır...
  2. GürhanErkal

Logo Çalışmalarım

Her nekadar internette kullanacak olsa da pek logo tarifine uymuyor çalışmanız. İnternet bazlı bir iş olduğu için tamam bir yere kadar efekt kullanabilirsiniz. Ama bir başkasının çizimini alıp bir yazıya yerleştirip üstüne beyaz blurlu noktalar koyarak bir iş olurşturmamalısınız bence.
  3. GürhanErkal

2012 Takvim Çalışmamız

Tamam matbaa işi tasarım bir yere kadar olacaktır. Ama biraz olsun tasarım kurallarına riayet edilseydi keşke. Açıkcası bul psd/vektör nesneyi çak geç gibi duruyor.
  4. GürhanErkal

DUR demenin zamanı gelmedi mi?

5-6 sene önce illustrator ve Indesign bilgimi ilerletmek için Ankarada bir kursa gitmiştim. Dersanedeki kursun ismi masaüstü yayımcılık eğitimiydi. Hoş ben durumun farkındaydım ama böyle bilinçli bir yerde birşeyler öğrenmek hoşuma gitmişti. İnsan en azından ne öğrettiğini bilmeli. Sanırım...
  5. GürhanErkal

imzamı kullanarak kendime logo yapmaya çalıştım

Design kelimesi ile el yazısı arasında aşırı bir uyumsuzluk var. Onu dengeli ve mantıklı bir şekilde el yazınızla kolajlamalısınız.
  6. GürhanErkal

Png Renk Değiştirme

Merhaba Normal şartlar altında ai ve benzeri vektör yazılımlarda fotoğrafların temel özelliklerini değiştirmeye çalışmayız. Çünkü o yazılım bunu yapabilse dahi bir fotoşop gibi bu işi kaliteli yapamayacaktır. Herneyse bir bitmap resim için gerekli araçlar görev çubuğunda edit/edit colors...
  7. GürhanErkal

grafikerlik kursu

Bildiğimiz kadarıyla grafikerlik kursu Türkiyede yok. En iyi ihtimalle bazı kalbur üstü bir kaç program kursunda biraz spot bilgi verirler. Özellikle ucuz olan program kurslarında ise hiç tasarım bilgisi verilmez. Grafikerliğin ciddi anlamda eğitimini alacan yerler lise, üniverstelerdir. Yada...
  8. GürhanErkal

ID'de hazırlanmış gazete tasarımlarım. (Yayınlanmış Hürriyet DN çalışmalarım)

Gerçekten iyi. Tipografi ve sayfa düzeninde iyi iş görmeyeli bayağı olmuştu. Seninkiler ise örnek olacak çalışmalar.
  9. GürhanErkal

jenerik için yardım

Avid diyor yahu. Yılların kurgucuları için bile dehşetli bir yazılımken sanki 5 dakikada çözüverecekmiş gibi.:)
  10. GürhanErkal

Corel Draw Vs İllustrator Farkları Nelerdir ?

Baskı almak gibi temel işlevlerde programların bir eksiği yoktur. Eğer bir sorun varsa bu bizim bilgi eksikliğimizden kaynaklanır. Forumda çoğu yerde yazıyorum. Corel ile ai'yi aynı şeymiş gibi tartışanlara kızıyorum. Ai bir çizim/illustrasyon programıyken, Corel Draw ise çok amaçlı bir...
  11. GürhanErkal

Freelancer AE uzmani araniyor

Merhabalar çalışma örneklerime bakabilirsiniz Çizim, animasyon ve motion graphic alanlarında hizmet veriyorum . Kolay gelsin. video linkim: http://vimeo.com/29559866 Sitem: www.gurhanerkal.com
  12. GürhanErkal

freehand dersleri ayrıntılı anlatımlı PDF döküman

@asiz35 Kardeşler gençler freehandde ölü bir program link ölse nolacak, yeni bir yazılım öğrenecekseniz ai, id veya corel öğrenin. Freehandin devri 8 sene önce kapandı.
  13. GürhanErkal

Avcı nuri iz peşinde (animasyon reklam)

@danisman Teşekkürler sayın danışman. Benzer eleştiriler aldım. Ama ben dergi hem kuş gibi (biraz kelebek gibi olsa da) derginin havalanıp görünmesini de istedim biraz şimdi kanatlarda eklem yerleri olsa hiç okunmazdı kapak diye düşünüyorum. Ama bundan sonraki bölümlerde bitmap/resim...
  14. GürhanErkal

indesign preflight hakkında soru ?

@filipiti Online olarak yardımcı olabilirim benim için sorun olmaz.
  15. GürhanErkal

Teşekkürler Erkan
  16. GürhanErkal

Coreldeki CTRL + K özelliği indesignde de var mı ?

@selametalkan O tür garip özellikler sadece Corelde olur. İllustrator veya Indesignda benim bildiğim kadarıyla yok
  17. GürhanErkal

Merhaba arkadaşlar, 3 - 4 gün kadar uğraşarak türlü eksikleri ile bile olsa bu animasyon web reklamını hazırladım. animasyon, kurgu ve arkaplan çizimleri bana ait. Kara kalem çizimi: Burak Tuylek yazılımlar: İllustrator, after effects, premiere http://vimeo.com/31896407 31896407
  18. GürhanErkal

Beach Beach Logo

Bu bir logo değil lütfen bilgilerinizi gözden geçiriniz. Buraya koyduğunuza göre yaptığınız işin eleştirilmesini dolayısıyla daha iyiye ulaşmasını istiyorsunuz. Tekrar dener ve temel tasarım ilkeleri, logo nasıl yapılır gibi konular üzerinde durursanız logo sayılacak çalışmalar...
  19. GürhanErkal

indesign preflight hakkında soru ?

@filipiti Preflight konusunda videolar mevcut. http://www.adobegunlugu.com/indesign-cs5-preflight-ve-links-panelleriyle-rgb-gorsel-tespiti/ Preflight ayarları zaten ofsete yönelik baskı yaptıracaksak oradaki genel geçer ayarlara göre yapılmalı. Söz gelimi renk: Gray, CMYK Çözünürlük...
Yukarı Alt