Hasan bey işleriniz güzel, elinize sağlık ama düşüncenizdeki işyeri, işlerinizin ilerlemesine ket vuracaktır emin olun:)
Şöyle düşünün dediğimiz şey iyi grafik uygulama yapan kişinin yeteneği değil. Markanın yaratılması güçlendirilmesi. Örnek vereyim vodofone reklamlarını düşünün zaten güçlü...
@Hasan Güner
Yorum için sağolun. Ama sizin tarifinizdeki işyeri benim köşe bucak kaçtığım türden bi yer:). Kısaca o tanıma giren iş yerinin piyasa karşılığı merdivenaltı ajansı. Konsept fikir üretmeyen, marka yaratıp müşteri yönlendiremeyen sadece bi nevi çantacının, iş yeri olan versiyonu...
Bu konunun reytinginin yüksek olacağını düşünmüştüm. Çünkü herhangi bi grafikerin mutlaka eninde sonunda bir yer açma düşüncesi vardır. Üstelik bir çoğu bunu gerçekleştirmiş, bir bölümüde şansızlık sonucu işyerini kapatmıştır.
Art direktörlük, creative direktörlük vb gibi ünvanlarında neredeyse...
Merhaba arkadaşlar
Eminim sektörde belli bir zamanını doldurmuş her tasarımcı ve operatörün bir ajans açma düşüncesi vardır kimi başarır, kimi başaramaz.
Aslında bir yer açmak çok zor da değil bunu biliyoruz Önemli olan bir yer açıp kalıcı olabilmek. Çoğu ajansın ve ajansımsının 1 senesini...
@joesh
Hayır farklı bir sistem istemiyor, büyük olasılıkla bir medyadan değil hardisk üstünden kurulmak istiyor o şekilde genelde bu sorun aşılır. Birde ücreti ile almadıysanız illegel oluyor tabi.
@Süleyman Köklü
Süleyman bey sanki sizin matbaa hakkında konuşmuşum gibi yorum yapmışsınız:)
O yüzden biz yapmadık demeniz yersiz bolca yapan var biliyorsunuz. Ben de sizin gibi ayırım yapmayanlarla çalışmaya çalışıyorum.
Birde zaten reprocu gibi görev yapan grafik bölümleri olan matbaalar...
Buna oldum olası takılırım bir kere matbaacının programla ne işi olabilirki. Matbaanın işi kalıpla, filmledir. Ha bi iş gelir düzeltme tamir gerekiyordur bir nevi reprocu gibi çalışan bölümü vardır o zaman tamam ama yine bir sorun var, durum öyle bile olsa bu defa program seçmemeli, hepsini...
Elinize sağlık uğraş vermişsiniz.
Tüfeğin modellemesinde özellikle kabzasında genel bir sorun var gibi. Sağ ve sol taraflar arasındaki birleşimde köşeler oluşmuş. Sanki 2 boyutlu bir çizimi çekip bevel verip sündürmüşsünüz gibi.Sanırım bunun sebebi referans resminizin kenarlarını altını üstünü...
70'lere, popart kültürüne, renkli disco devrine bir gönderme. Tamamen vektör bir çalışma kadında bi bölüme referans kullanıldı. Sert gölgelerle/disconun renkleri bir arada kullanıldı.
Ama sonuçta öylesine bir çalışma. Portfolyama koymak istiyorum, tabi buraya kadar illustratorde yaptım bundan...
@Erkan_Nehir
1. *'den başlıyım. Tipoda hazır oynanmışı kullandım demişsiniz. Bu birşeyi değiştirmiyor.
2. * tamamen vektör olması da algıyı değiştirmiyor. Sadece transform işlemlerinde bozulmayı önler. Tasarımsal açıdan vektör olmasının hiç bir katkısı yok aksine trace edilmiş gibi gözüküyor...
@Xai
Sanırım arkadaşın dizgiden kastı mizanpaj/sayfa düzenlemesi, bazen yanlışlıkla dizgi, sayfa düzenlenmesi anlamında kullanılıyor. Yoksa dizginin günlük anlamda karşılığı basitçe daktilo, bilgisayar yardımı ile yazı vb yazmak.
Onun dışında ben rastgelmesem de bir kaç sene öncesine kadar...
@ihtimalist
Haklısın bulutlar biraz daha çalışma istiyor. Bu arada ingilizcem biraz zayıf tipoda "life"dan önce for gelmeyebilir diye düşünmüştüm acaba şartmı gelmelimi?
Kolay gelsin
Aynı soruyla daha önce karşılaşmıştım gerçi o soru illustrator üstüneydi. Freehandde ben brushlarla denedim dediğinizi (grafik açısından bir sorun yok yüzlerce yol denenebilir, ama konu led olunca dairelerin eşit büyüklük ve aralıkta olması gerektiğini biliyorum) ama tam düzgün bir sonuca...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.