Arama sonuçları

1. GürhanErkal

İndesign de ölçü ayarı

Photoshoptan farklı olacak tabi indesign baskıya ve webe yönelik tasarımlarda/mizanpajlarda kullanılır. Hiç bir döküman açık değilken edit/prefrencese gir ve orada units kısmına girersen sayfa ölçülerini picas'dan mm'ye getir. okeyle.
  2. GürhanErkal

Club & Dj Afişleri - AO Design ( Sürekli Güncellenecek)

Erkana katılıyorum çalışmalarda bir çekicilik, renklilik olduğu kabul etmekle beraber en basit tasarım kurallarına hiçe sayıldığını veya bilinmediğini görüyorum. Yalnız bu bir seçim değil hatadır. HErhangi bir insan sırf çok yanar dönerli diye bir afişe, yolda durupta dakikalarını ayırmaz...
  3. GürhanErkal

Sanayide 7 boyutlu sinema yaptı

Çok güzelde bunun denemeleri yıllardır yapılıyor. Belki 10 yıl önce okumuştum böyle bir makaleyi. Sorun seyircilerin üstüne su sıçratabilmek değil zaten, seyircilerin ıslanmak isteyip istememeleri. O yüzden ciddi bir şekilde bu sistemler piyasaya giremiyor. Kaç kişi ayaklarının dibinde yılan...
  4. GürhanErkal

mac alacağım tavsiyeleriniz

MAc alırken işletim sistemi ve bilimum programı ile gelir. Sonradan driver yada temel işlemler için bir şey yüklemezsiniz. Yani fişe takarsın düğmesine basarsın çalışır. Hiç bir ayar istemez. Öylse Pcdeki gibi daha performanslı çalışsın diye yapılan ince yazılım ayarları yapmanıza da gerek...
  5. GürhanErkal

Windows 7 ye Freehand kurulumu( soru )

Windows 7 bugüne kadar gördüğün en sorunsuz windows işletim sistemi aynı zamanda en kararlı ve düzgün çalışanda diyebilirim. Xp deki sorunları 7 de yaşamazsınız. Freehand bende kurulu hiç sorunum olmadı.
  6. GürhanErkal

After effect yada benzeri bir programla jenerik yapımı

Konuyla ilgileniyorum feylosoft@hotmail.com (Özel mesaj atamıyorum)
  7. GürhanErkal

İzmirde yetiştirilmek üzere yada stajyer grafiker aranıyor

Stajyerlere, yardımcılara ne kadar veriliyorsa o kadar:)
  8. GürhanErkal

Macromedia Freehand Mx Gorsel Egitim Seti

Bunu indirenler taihi eser niyetine saklasın sonra çok para eder belki:) Hala mı freehand eğitimi yahu:)
  9. GürhanErkal

venüs reklam ve duba kartvizit % logo çalışması

Arkadaşlar lütfen matbaa, duba, tabela işleri ile tasarımı karıştırmayın birbirine. Çömezlikle alakası yok konunun. Hiç bilgi sahibi olmadan bir işe girmekle alakası var. Lütfen program öğrenip reklam çalışmaları yapmayı bırakalım. Çünkü program öğrenmekle tasarım yapmak arasında direk bir...
  10. GürhanErkal

Profesyonel bir grafik ajansının tanıtım dergisinin içeriği nasıl olmalıdır?

Benim bir eleştirim yok zaten sadece şaşırdım. Hiç yardımcı olmadıklarını anlayıca. Zaten o ajansın ne yaptığınız biz bilemeyiz hangi sektörlerde çalışıyor. Atıyorum prodüksiyon bölümü büyük ajanslarda bulunur ve genelde lokomotif olan bölümdür şimdi bunu vurgula desek var mı yok mu? Onu da...
  11. GürhanErkal

Pen toolda path stroke sorunu

@chyrenkaamos Renklerin değişimi layerin değişimi ile ilgili. Hangi layerdeyse nesnen layerin rengini alır. Yani bir şekilde layerleri değiştirmişsin. Asıl soruna gelirsek. Eski sürümlerde bile Ai yada eps kaydedip açsanda normal şartlarda bu olmaz. Büyük ihtimalle yanlışlıkla expand yada...
  12. GürhanErkal

Profesyonel bir grafik ajansının tanıtım dergisinin içeriği nasıl olmalıdır?

Ajansın o kadar büyükse zaten kurumsalı ve tüm başlıkları hazırdır üstadım öylesine onları değiştiremezsin. Vardır yazıyordur bi yerlerde web sitesinde falan. Kimse yardımcı olmadı mı? Garip hakkatten.
  13. GürhanErkal

İzmirde yetiştirilmek üzere yada stajyer grafiker aranıyor

Firma ismi: Doğamedya / Avtutkusu ve Balık Dergileri Çalışma şartları: Stajyer / yardımcı / yetiştirilmek üzere Özellikleri: Video, web, baskı/tasarım alanlardan en az birine meraklı, heyecanlı, kendine güvenen, gözlem yapmayı bilen, tasarıma ilgisi olan az da olsa yazılım/baskı bilgisi...
  14. GürhanErkal

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

@baykoc Bu tanıma göre herkes grafikerdir hiç bir özelliğimiz yok o zaman. Herkes bir yazılım öğrenip indirdi mi internetten vektörleri ohh mis gibi:)
  15. GürhanErkal

Logo Nasıl Yapılır Yardım!!!

Logo nasıl yapılır: Olayın fotoşop bilmekle hiç ilgisi yoktur. Hayal gücüde gereken elemanlardan sadece birisidir. Sonuçta yağlı boya serbest resim yapılmıyor çok kuralları ve tekniği olan zor konudur logo yapmak. Çizim yeteneğinin gelişmesi, tipografi bilgisi, stilize edebilme bilgisi...
  16. GürhanErkal

Tipografi Çalışması Yardım ???

@alptekinenes Aslında hocam en başta illustrator başlığı altında bu başlık yanlış dediğiniz gibi bu bir tipo çalışması olacak sonuçta istediğiniz yerde yapabilirsiniz. Tipografi projesinden kastınız gerçekten bir tipo projesiyse bu durumda tipografi biraz da mizanpaj becerenizin/tekniğinizin...
  17. GürhanErkal

Kendi işyerim için logo tasarladım.. Yorumlarınıza acil ihtiyacım var.

hocam fikir güzel, tipo güzel. Tek sorunun pusula iğnesi renkleri ile diğer unsurların renk uyumu. Pusulanın iğnesinin renklerinden mi vazgeçersin diğerlerinin mi orasını bilemicem çok zor:) Belki pusula iğnesini yada kendisini o harfi ile sdaha stilize etmeyi deneyebilirsin. Ama genel olarak...
  18. GürhanErkal

Dergi Kapağı çalışmam

@C@GL@R Bende şimdi baktım. Sanırım arkadaş denge için yapmış. Lopez hanımı full renkli düşündümde o soldaki font stiliyle lopez lehine bir ağırlık sorunu olacakmış gibi geldi. Sanırım arkadaş bu yolla bu denge kaymasını önlemiş. Hoş da olmuş yani.
  19. GürhanErkal

İLK paylaşımlar

Çalışmalarınızı fotoşop çalışması diye nitelendirip küçültmeyin. Bu ünlü bir ressamın, kendi çalışmaları için samur fırça çalışması diye nitelendirmesine benzer. Bunlar Bunlar oldukça iyi posterler/manipüle ve kolaj çalışmaları. Elinize sağlık.
Yukarı Alt