Yerine göre bir tasarımcı da bir mühendis kadar kazanabilmekte. Fakat bu durum ülkemizde son derece nadir olan bir durum.
İnşaat ve makine sektörü şu anda ülkemizde büyük gelişme göstermekte ve iş olanakları her geçen gün artmakta. sakın ha grafiker olmayın demiyorum fakat mantıklı yaklaşmak...
CS veya Illustrator ile vermek mümkün. photoshop ile düşünüyorsanız forum içerisinde veya web de "actions" konularını ve kullanımını araştırabilirsiniz.
Merhaba.
Öncelikle çiziminizden bahsetmek istiyorum. Bu çizim seviyesi ile yetenek sınavında başarılı olacağınızı sanmıyorum. Oran, perspektif, gölgeleme vs. birçok hatalar mevcut. İlk bakıştaki bir tahminle bu seviyeyi geliştirmeniz 1-2 senenizi alacaktır.
Meslek seçiminize gelince, ailenizin...
"3 farklı ağaç resminin çıkması 3 ayrı bakış açısından kaynaklanır." demiştim sanırım. Farklı bişey mi demek oluyor benim dediğim?
Yoksa farklı gezegenlerde yaşayıp farklı bir dil mi konuşuyoruz?
Yok bana nasip olmaz. Yaklaşık 25 senedir süren sanat hayatım ve nerdeyse sizin 2,5 katınız kadar fazla olan yaşım sanırım bende gerizekalılık belirtileri göstermeye başladı. :)
Sizin gibi bir dahinin yanında haddim bile olamaz yorum yapmak.
Ama atalarımız çok güzel söylemiş.
Ne kadar...
Karşınıza bir bardak koyun ve elinize bir kağıt kalem alarak o bardağın resmini çizin. Bu süreç içerisinde de bardağın uğramış olduğu evrimi bir yere not edin.
Bizler de bu engin bilginizden faydalanalım...
Bekliyorum...
@deveningozu
Yaptığım açıklamaya rağmen halen bu sözün ne anlama geldiğini anlayamamışsınız. :)
Bunu yaşınıza ve bu sektördeki acemiliğinize bağlıyorum.
Anlatılmak istenen şey "Bir cismin çizim yaparken farklı yorumlanması, o cismin çizim esnasında değişime uğradığı anlamına gelmez." Konu...
Her programda logo kenarlarında pay olmasını istiyorsanız mutlaka çerçeve atmanız gerekir. Bunu yapmadan jpeg sayfaya ortalamak imkansız çünkü ortada bir sayfa olmamış olacak.
Eğer çerçeve görünmesin istiyorsanız çerçeveyi tıkladıktan sonra üst menüden outline/none yapabilirsiniz.
Üşenmeyip araştırmışsınız. Tebrikler.
Ama şunu da unutmayalım ki bir tez veya bir söz ünlü bir kişi tarafından söylendi diye illa doğrudur diye bir kavram son derece yanlıştır. :)
Konumuza gelince;
Verdiğiniz cevaptan, bu sözü anlamamış olduğunuz anlaşılıyor...
Bu kadar irdeleyip araştırıp...
BAZLAMİZZA
"Her türlü grafik tasarım hizmeti verilir. Fakat slogan konusunda şıkıştığım zaman başka grafikerlerden destek alınır. Karşılığı teşekkürle ödenir. Oysa ki bu işi aynı zamanda reklam danışmanı olarak yapan ve slogan, hikaye, espri vs. konularında işinin ehli ve profesyonel insanlar...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.