@ekinoks76
Aslında başta zor da görülse okadar zor değil. Sizin de çok daha iyi işler çıkarmamanız için hiçbir sebep yok.
Logoların siyah olmasına gelince;
Her logo mutlaka siyah beyaz çalışılır. Daha sonra renklendirilir.
nedenine gelince;
Eğer bir logo siyah beyaz olarak istenen ifadeyi...
Photoshopta logo yapılır. Nasıl yapılır?
Aslında editlenir.
Bir logo illustrator, freehand, corel vs ile yapılır, daha sonra efekt eklenerek kullanım için PS'da editlenebilinir. Ama ham hali mutlaka vektör olmalıdır. Arzu Hanımın anlatmak istediği de budur.
İnternet ortamında rastladığımız...
Arzu hanımın da dediği gibi, boyut kullanılacak bir çalışma da; (kapı, tabela, araç, bina vs.) görselin fotoğrafı çekilir. (elden geldiğince cepheden ve net) sonra görselin gercek boyutları görsel üzerinde ölçülerek not alınır. En boy vs. Sonra yapılacak tasarım fotoğraf üzerine örnek olarak...
Benim yorumum videoyu paylaşan size değildi zaten. Bu videoyu yayınlayan kişi çeşitli bankaların reklam kampanyalarını yürütmektedir. O yüzden böyle bir fikre kapıldım. Tabii yanlış olabilir bu fikrim.
Güzel paylaşım...
Lütfen foruma kayıt olurken "kuralları okudum ve kadul ediyorum" diyerek tıkladığımız kutucuğun üzerindeki kuralları GERÇEKTEN okuyalım. Tamamı bold, büyük ve renkli yazı yazmamaya özen gösterelim.
Merhaba. Bunun birçok yolu mevcut. Tablet ile. Pen tool ile. Kare, elips, daire vs gibi sekilleri shape tool ile editleyerek (Convert to curves yaptıktan sonra)
@aspirin_00
Tasarımcı brush kullanır. 7 GB brush kullanmaz... O brushu nereye yüklicek? PS'ye yüklediği zaman o PS kaç saatte açılacak? Eğer yüklemeyip her tasarımda klasörden tek tek ararsa daha çok zaman kaybedecek zaten eğer tasarımcı ise. Ama acemi ve efektlerle arası pek iyi olamayanların...
Arkadaşlar burda tartışılan kabiliyet olayı değilki. Logo kuruma uygun mu değil mi olayı. Sonuçta arkadaş iğne deliğinden fil atlatmamış veya 5 parmağında 5 tabak çevirmemiş. Bu mantıkla gidersek; 3 çizgiyi yanyana koymak kabiliyet mi? (adidas), sıradan bir fontla sadece isim yazmak logo...
@Altan Buca
Şimdiye kadar düzenlenmiş ulusal yarışmalara bir göz atarsanız, her yarışmanın briefinde böyle açıklamalar vardır olmak zorundadır. "Bize logo lazım hadi yapın" diye bir brief kurumsal olarak zaten olamaz. Bir tasarımcı en başta beklentileri bilmek durumundadır. her alanda. Zaten...
Bu arkadaş da yeni öğreniyor galiba logonun ne demek olduğunu veya nasıl yapıldığını. Ama şans işte. kazanmış yarışmayı... Oysa kimse beğenmemiş. Belki de iptal edilir kimse beğenmedi diye kimbilir? :)
Bu arada ben çok beğendim. Belki de benim de acemi olmamdan kaynaklanıyor. :)
@nacierol
Yarışma konusuna site Admini karar vermekte ve görüşmeleri kendisi yapmaktadır.
Bu bakımdan cevabı Site Admininden beklemek daha mantıklı olacaktır.
Katalog olarak önerim ise yüzlerce sayfalık bir katalog yarışmaya nasıl girer bilemiyorum. Belki teklif usulü örnek birkaç sayfa ve...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.