Avatar çalısmam

Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
598
Tepki
17
Her eleştiriye "Daha 13 yaşındayım." diye tepki vererek yaşının arkasına sığınmak yerine tavsiyelere uy ve kendini geliştirmeye bak. Ağaç yaşken eğilir, unutma.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
@grafikerrrrr


Merhaba kendisini Öğretmen ilan etmiş arkadaşım;
Cevap veriyorum yazdıklarınıza, sıkı okuyun:


-nasıl bir yorum bu nasıl bir izah karşınızdaki 13 yaşında daha ergenlik sıkıntıları yaşayan kendin keşfetme yolculuğuna yeni çıkmış bir genç .

Ne alaka anlayamadım sevgili ÖĞRET(EMEYEN)MEN?
Biz arkadaşımıza: "Hadi olgun ol, sigara içme, eve geç gelme, alkol kullanma, bak AAAA kişisi kötü ondan uzak dur, derslerine çalış, adam ol" falan mı yazdık? Yani bu nasıl bir algılayış tarzıdır anlayamadım.

-ben bir öğretmenim. resim öğretmeniyim. böyle korkunç yorumların böyle yok eleştirilere katlanacaksın söylemleriyle hoş görüleceğini ummanız hatta.

-Bu satırda ÖĞRETMENİMİZ ne anlatmak istemiş anlayan şöyle gelsin.


-elbetteki yanlış olabilir gencin savunması ama işine gelirse buraya eklemişsin bizde yorum yaparız yoksaa..... iki gün sonra karşımıza grafiker diye çıkarsın tarzında bir yorum hiç yapıcı değil.

-Peki bu satırda ne anlatılıyor anlayan birileri açıklasın.

-bırakın çocuklar denesin öğreşsin söyleyin eksiklerini böyle olmamış değilde böyle olsa daha iyi deyin yüreklendirin.

-Bu forumda bunun aksinin olduğu kanaatine neye göre vardınız?
Hataya düşmüşsünüz bakın.
Yoksa "Ölçme ve değerlendirme" eğitimi almadınız mı Üniversitede Resim Öğretmenim?

-bir 10 yıl sonra sen 23 yaşına geldiğinde çok iyi işler yapabilirsin

Yukarıdaki yorumlar da zaten bunun için yapılmış, basit bir görüşten ibaret.


Sonuç:

Şimdi öncelikle Öğretmenim yazmışsınız fakat yazdıklarınızı incelediğimde, gerek yazımlarınızın gerek yürüttüğünüz mantığın gerçek bir öğreticiden çıkmadığı değerlendiriliyor, ya öğretmen değilsiniz ya öğretemeyensiniz.

Diyelim ki öğretmensiniz, siz öğrencilere bize tavsiye ettiğiniz gibi mi davranıyorsunuz okullarda? Bırakın ödevini yapmayan öğrenciyi, yanındakiyle konuştu diye öğrenciye tekme tokat giren öğretmenlerin zihniyeti henüz yeni yeni kalktı ülkemizde, sıra dayakları, öğrenciye tebeşir fırlatmalar çok uzakta kalmadı henüz. İşte asıl bu davranışlar tam bir BEN ÖĞRETMENİM BENİ DİNLEYECEKSİN kompleksi ile bağdaşmaktadır.

Oysa biz sadece arkadaşımıza yazılarla yön göstermeye çalışmışız.

Kaldı ki bize bu kadar satır "gereksiz yorumlar yapmışsınız,ayıp etmişsiniz,yanlıştasınız" yazana kadar bizden farklı olsaydınız ve o bizim yapmadığımızı, yazmadığımızı arkadaşımıza siz yazsaydınız, bu zor mu geldi RESİM ÖĞRETMENİM?

***

Gelelim son olarak sizin algı meselenize.

-söyleyin eksiklerini böyle olmamış değilde böyle olsa daha iyi deyin yüreklendirin.
tam bir sanatçı kompleksi

Öğretmenim siz gelişim psikolojisi, öğrenme psikoloji vs eğitimlerinizi almadınız mı Üniversitede?
Bu koskoca forumda sadece basit bir konu altındaki iki mesajı okuyup yukarıdaki yorumu yazabilecek bir amatörlüğe sahipseniz tavsiyedir Diplomanızı Yırtın.

Saygılar.
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
@Fatih D.

Sevgili kardeşim ''daha 13 yaşındayım olduğu kadar'' demen hiç hoş değil burada kimse senin
çalışmalarına kasıtlı olarak ağır yorum yapmaz, yapılan tüm yorumlar senin gelişimin içindir.
Saygı çerçevesinde eleştirilere yorum yapmanı öneririm, bu şekilde hem antipati toplamazsın
hem yapıcı eleştirilerle kazanan sen olursun.
Bu arada çalışmana yapılan eleştiriye tamamen katılıyorum, umarım hatalarını görmüşsündür.
Başka çalışmaların varsa onlarıda foruma yükle hatalarını ve doğrularını gösterelim.
Grafikerlik hayatında sana başarılar dilerim.

@grafikerrrrr.

Öğretmenim size yapılan tüm yorumlara katılıyorum ve siz bir öğretmensiniz,
ögrencilere birşeyler öğretecek insansınız. Fakat yazım hatalarınız ve anlatımınız
oldukça kötü umarım öğrencilerinizede bu denli bir eğitim vermiyorsunuzdur.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@grafikerrrrr
Forum üye ismi: "grafiker". (hatta grafikerrrrrrrrrr) Profil bilgileri meslek: "mimar"... Konuda yazan meslek: "Resim öğretmeni"..... Evet sanırım siz de "kendin keşfetme yolculuğuna yeni çıkmış bir genç"siniz....
 
Kayıt
30 Kasım 2012
Mesaj
6
Tepki
1
ben gazi üniversitesi resim bölümü grafik ana sanat dalı mezunuyum. 17 yıllık öğretmenim. 40 yaşındayım. ankara'da 2 yıllık bir ajans tecrübem oldu sonra öğretmenliği tercih ettim. yazı yazmayıda en az resim kadar severim. bir şiir kitabım üzerinde 3 yıldır çalıştığım bir romanım var. bir kaç tane makalem kültür bakanlığının dergilerinde yayınlandı. yıllarca anadolu lisesinde çalıştım bir çok öğrencim sayemde resim öğretmeni oldu. bir kaç gün öncede güzel sanatlar lisesine tayinim çıktı. Bu siteye yeni katılmıştım. Tüm bölümlerine girdim hemen hemen tüm çalışmaları inceledim. “avatar çalışmam” yazısı ilgimi çekti ve resimlerine yorumlarına bir göz attım. İmla hatalarım olabilir ki ben yorum yazarken düşüncelerimin yoğunluğundan bazen yanlış tuşa basabiliyorum. İlk alıntı yaptığınız bölümde “t”sesine ilim iki defa değmiş, cümlem anlamsızlaşmış olabilir. Ama garip dimi?ana düşünceyi sorgulamak yerine imladan eleştiriye girmeniz oldukça çocuksu kalmış. Olsun sanırım burada hoşgörüyü temsil eden benim…
Sonra öğretmenliğimi de yazdığınız tüm eleştirileri de iki satır yazımla değerlendirme gafletine düştüğünüzü varsayarak sadece “öğrencilerim emin ellerde içiniz rahat olsun ”demekten kendimi alamıyorum. Oradaki çıkışım çalışmaya yahut sanatına uygulama şekline tekniğine değildi. Sizden daha yapıcı yorumlar yapmanızı istedim. Kaldı ki ben yıllardır bu piyasadan uzağım öğretmenlik yapıyorum benim çalışmaya afilli yorumlar yazmam doğru olmaz başkaları gibi haddini aşan bilmediğine yorum yazan biri durumuna düşmeyi hiç istemem. Ben oradaki gencin psikolojisine göre konuştum. Bu yorumlar onları bu konuda kamçılamıyor bilakis resim yapmaya bir şeyler denemeye küsüyorlar. Sonra onları sanatla barıştırmak okullarda bizlere düşüyor.
Eğitim psikolojisi, eğitim felsefesi, ölçme değerlendirme gibi saydığın tüm formasyonu Türkiye’nin çok başarılı öğretmenlerinden aldım. Bu konuda da için rahat olsun.
Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Dersinde bağıran çağıran komutlar veren tehdit eden tebeşir atan ki bu yorumlarına çok güldüm gerçekten çok karikatürize olmuş, biri hiç olmadım. Derslerim çok keyifli geçer hatta hafta sonu kurslarımda yığılmalar olur.
Uzun uzun yazmama gelince yazmayı seviyorum dilerim sen okumayı seviyorsundur…

(unutmadan profil bilgilerim gerçekçi değil. prensibim değil. ama illa tanımak isterseniz bir çaresine bakarız gençler)
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Otobiyografi için teşekkür ederiz RESİM öğretmenimize,böylece akademik kariyerini anlatmış oldu velakin bu satırlarda geçen hiçbir cümle yukarıda yapmış olduğum analizi ilgilendirmiyormuş.
Sadece savunma güdüsüyle yazılmış birkaç satırdan ibaret.
Yani bireysel yaklaşımlar, oysa biz daha ilk mesajlarımızda daha çok mesleki -sanatsal yargılar ve ahlak üzerinde durmuştuk yukarıda.
Yani üstteki sorguların hepsi yine havada.
Yani etraf buram buram "BEN" kokuyor.

Ayrıca bu son yazısından da yine birçok yeni sorgu oluşturulabilir ama yormayalım hocamızı, meslekte eskiymiş ne de olsa, e bunun yıpranma payı var bilmem nesi var, neyse.
 
Kayıt
30 Kasım 2012
Mesaj
6
Tepki
1
Emin olun ben yorgun falan değilim. Yıllardır böyle çok sohbetlerim oldu takdir edersiniz ki 14 – 19 yaş arası gençlerle geçti yıllarım. Çokta seviyorum onları.
Yorumunuza gelince ısrarla sizin ana fikri görmenizde ısrarcıyım. Elbetteki sanatsal yargılarda bulunacaksınız. Bu çok doğal. 13 yaşındaki gence ilk yaptığınız sanat adına yargılarınıza değildi tepkim. Tepkim “13 yaşındasın bunun arkasına saklanma” cümlesindeki insanın içine kapanmasına bir özgüvenle sunduğu çalışmadan utanma ve böylesine bir duruş sergilemekten korkmasındaydı. Bunu yapın elbette bilgilerinizi paylaşın bu bir erdemdir. Ama bunu doğru yollarla yapın dedim. İşte buda benim işim.
Ben ben ben demek zorunda bırakan sizdiniz dikkatinizi çekerim eğer kimliğim ve yaptıklarımı reklam etmek isteseydim, Blogumu ekler profilimde döktürürdüm. Ve sizde oraya yazılmış sanal kişiliğe inanırdınız. Beni siz zorladınız beni kötü bir öğretmen olmakla itham ettiniz. Klavye hatalarım yüzünden imla yoksunu dediniz, hatta kendini gerçekleştirmeye çalışan genç dediniz. Oysa ben size sadece genç arkadaşa karşı üsluplu olmanız için uyarmıştım. Sizi çok iyi anlıyorum. Binlerce öğrencim oldu benim hangi cümlenizin hangi imanızın ne anlama geldiğini anlayacak tecrübedeyim.
Cevap yazmasam bu saçma dialogda siz haklı görüneceksiniz değil mi. Beni küçümseyerek ne kadar haklı görünebilirsiniz. Lütfen yazdıklarınızı bir okuyun. Saldırılarınızın ne kadar kaba ve küstah olduğunu dilerim farkedersiniz…
 

muratata

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2012
Mesaj
44
Tepki
1
Konu kilitlensin bence ve farklı başlık ile açılsın. Konu amacından sapmış iyice !
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Üşenmeyip yazıyı okuyacağınıza eminim Hocam.

kimliğim ve yaptıklarımı reklam etmek isteseydim, Blogumu ekler profilimde döktürürdüm. Ve sizde oraya yazılmış sanal kişiliğe inanırdınız.
Ben sizin yazdıklarınıza,eklediklerinize neden inanırdım ki? Blogunuzu ,vs nizi yayınlasanız size inanacakmışım, siz bir şeylere hemen inanır mısınız hocam? Sizi neden özü sözü sahih,gerçekçi bir kişi olarak algılamalıyım? Blog'unuzu değl neyi yayınlarsanız yayınlayın, burada bu çalışma benim diyerek oradan buradan çalıntı çalışma hatta yazı ekleyen çok insan gördük biz . Kaldı ki ben sizin mesleki kariyerinizle ilgilenmiyorum ki söz konusu dahi değil, şu an sadece sohbetiniz ve fikirlerinizle ilgileniyorum.
Artı ben imla kurallarını bozduğunuza dair tek bir cümle dahi kurmamışken siz iki mesajdır aynı uyarıda bulunuyorsunuz, hatta konuyu tamamen bu noktaya çekmeye çalışıyorsunuz.
Ben ne yazmışım tekrar okuyalım:

gerek yazımlarınızın gerek yürüttüğünüz mantığın gerçek bir öğreticiden çıkmadığı değerlendiriliyor
Söz konusu insanlara doğru şekilde yardımcı olmak ise "hocam bu forumda bir konuda okuduğunuz iki mesajın ardından kalkıp bizlere o ithamlarda bulunmak yerine forumu adamakıllı inceleseydiniz Türkiye'de hiçkimsenin kimseye yapmadığı o her mesajda dile getirdiğiniz yardımların (grafikerler.org'a ait birçok farklı konuda eğitim seti) alasının bu forumda olduğunu görürdünüz zaten.
Ha bir de siz iki mesaj okuyup bizlere o ithamlarda bulurken tutup sonradan bizlere , "benim iki mesajımı okuyup bana mesleki ithamda bulundunuz" yazmışsınız ya, hocam zaten aynısını ilk başta siz yapmışsınız yaa.

Yorumunuza gelince ısrarla sizin ana fikri görmenizde ısrarcıyım
Ben de size diyorum işte aynısını, forumu şöyle bir kolaçan edip forumun ANAFİKRİNİ bir belleseydiniz ilk mesajınız şu ankinden çok çok farklı olacaktı.

Tepkim “13 yaşındasın bunun arkasına saklanma” cümlesindeki insanın içine kapanmasına bir özgüvenle sunduğu çalışmadan utanma ve böylesine bir duruş sergilemekten korkmasındaydı.
Bir yerlere bir diyeceğiniz var ise bunu açıkça dile getirin o halde, genel konuşursanız genel cevaplar alırsınız ve belki (size göre) muhatap olunmaması gereken konulara girmemiş olurdunuz.

Beni siz zorladınız beni kötü bir öğretmen olmakla itham ettiniz
Siz bizleri ilk yazınızda iki mesaja kanıp zaten kötü birer insan olmakla suçladınız ya,unuttunuz mu Hocam? Kaldı ki ben bireysel bir cümle bile kurmadım, öğretmenlerden bahsettim, siz öyle bir öğretmen olmayabilirsiniz ama bütün öğretmenleri toplayınca ortaya o GERÇEK profil çıkıyor. Yani gerçek değişmiyor, bu dayakçı öğretmen olayına karikatürize demek ise sadece ütopyadan ibaret.

Klavye hatalarım yüzünden imla yoksunu dediniz
Bunu ben mi yazdım?
Bakın sizin en baştan beri hatanız nedir biliyor musunuz sevgili hocam, neyi kime yazmanız gerektiğini boşluğa bırakmak. Mesela ben öyle bir cümle kurmadığım halde onu buraya yazmanız düşündürücü .

Cevap yazmasam bu saçma dialogda siz haklı görüneceksiniz değil mi
Hocam siz hala olayın başka tarafındasınız, bakın burada kimse "BAK LAFI NASIL YERLEŞTİRDİM SUSTU" derdinde değil, olsa zaten size bir şeyleri açıklayabilmek için bunca yazıyı kimse yazmaz. Adam üşenir.
Benim derdim Grafikerler.org'da insanlara adam gibi faydalı olabilmek için ter döken insanların hakkını, o yazdığınız mesaj ile gaspettiğiniz ve dışarıya karşı (guest şu bu) forum hakkında olumsuz hava sergilediğiniz savaşı ile mücadele etmek, yoksa ben beni ilgilendirmeyen bir konuyu muhatap dahi almam. Ama bu forum sizin sandığınızdan çok çok farklı, bir kere çok ama çok yardımsever, hem de çok, inanın buraya insanlar gelip tek mesajla yardım istiyor,yardımı cevaplanıyor, teşekkür bile etmeden çekip gidiyor, artık yardımı eden arkadaşımıza biz teşekkür mesajı yazıyoruz ayıp olmasın, hakkı araya gitmesin diye. Bunu bildiğimiz halde hala yardım konusunda insanlara elimizden geldiğinin fazlasını yapıyoruz.

Yine diyorum, o mesajı yazmak yerine önce forumu inceleseydiniz belki şu an farklı sohbetlerde olacaktık.


Beni küçümseyerek ne kadar haklı görünebilirsiniz.
Estağfurullah, ben kendi adıma kimim ki sizi küçümseyeyim? Herkes gibi basit bir insanım en nihayetinde, sadece ilk yaklaşımınız doğru değildi, tek sorun da buydu zaten.

Saldırılarınızın ne kadar kaba ve küstah olduğunu dilerim farkedersiniz
Hocam, dilerim bundan sonraki yaşamınızda aceleci kararlar ile hareket etmezsiniz, gördünüz ya, acele yargılar insanı hep yanıltır...

***

Şimdi size göre biz hata yapmışız ve öyle davranmayıp aşağıdaki şekilde davranmamız gerekiyormuş ,öyle yazmışsınız, aşağıya:

Bunu yapın elbette bilgilerinizi paylaşın bu bir erdemdir. Ama bunu doğru yollarla yapın dedim.
Bakalım siz hata yaptığını düşündüğünüz insanlara bu hatanın doğrusunu hangi doğru olduğuna inandığınız yol ile anlatmışsınız, inceleyelim:

a)bu nasıl bir yorum bu nasıl bir izah karşınızdaki 13 yaşında daha ergenlik sıkıntıları yaşayan kendin keşfetme yolculuğuna yeni çıkmış bir genç . ben bir öğretmenim. resim öğretmeniyim. böyle korkunç yorumların böyle yok eleştirilere katlanacaksın söylemleriyle hoş görüleceğini ummanız hatta. elbetteki yanlış olabilir gencin savunması ama işine gelirse buraya eklemişsin bizde yorum yaparız yoksaa..... iki gün sonra karşımıza grafiker diye çıkarsın mazallah

b)tam bir sanatçı kompleksi.
1) Hocam hata olarak gördüğünüz bir şeyin doğrusunu o hatalı bulduğunuz insana anlatış yolunuz bu mudur?


Bunu yapın elbette bilgilerinizi paylaşın bu bir erdemdir. Ama bunu doğru yollarla yapın dedim.

2) Bu bahsettiğiniz şeyin bu forumda zaten alasının yapılmış olduğunu, tekrar tekrar yazıyorum acele etmeyip forumu inceleseydiniz anlardınız ve zaten o ters tepki dolu mesajı yazmak için parmaklarınızı hiiç rahatsız bile etmemiş olurdunuz, artı gülen gözleriniz de yorulmamış olurdu. Malum, öğretmenlerimiz bayanların Baştacı erkeklerin Gönül Sultanı.

Hoş sohbetiniz için teşekkürler.
 
Yukarı Alt