Bir reklam müşteri tarafından nasıl berbat edilir...

booo

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
6 Temmuz 2012
Mesaj
15
Tepki
0
madem müşteri haklı :clap2:
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
bazen inanması zor ama gerçek bir olay olduğuna inanıyorum.
çalıştığım yere bir kişi geldi 2 kapaklı broşür yaptıracak. tiyatro için devlet memuru. broşür hazır sadece adamın istediği yazı yazılacak sadece
mübarek adamda bir yazı var doktor yazısı hiç kalır. bunu yazın dedi gitti iş benim değildi ama arkadaş çin yazısını söktü yazdı o gündür kendisine hayranımdır zaten. neyse adam hergün bir sayfalık yazı için geliyor 1 satır ekliyor ertesi gün bir satır çıkartıyor. üstelik isimlerde yanlışlık olduğundan onları düzelttiriyor. tamam demeden dijital baskısından alıp gidiyor müdüre.

ertesi gün gelip müdür talimatıyla sil baştan.hepsi toplam 1 sayfalık yazı için 50 defa geldi ve bir bilgisayarda yazsa metni uğraşılmaz. üstelik afişi hazırlatırım hemen diye arabayı ana caddede ortaya parketmiş. ceza yedi. grafiker kızda fırça yedi bu arada hızlı yapmadı işi diye.
garibimin hiç sesi çıkmıyor. ben zaten acemiyim yeni işim film gibi seyrettim.
adamın hergün gelip uğraşmasına, kızında sabrına şapka çıkartıyorum.
 

Cengiz Duhan

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
4 Ocak 2009
Mesaj
314
Tepki
23
Nezaman düzlüğe çıkarız:
Koca koca ajanslar vatandaşı aptal yerine koyup bunlar düşünemezler, anlayamazlar anladıkları dilden konuşalım,
bi aganigi naganigiyle işi bitirelim paramıza bakalım mantığından vazgeçip,
bu ülke insanının aslında sanıldığında daha zeki ve konuda geçen o tek çakının o alet çantasına bedel olduğu fikrinin, yurdum insanı tarafından da algılanabilir, değerlendirilebilir ve yorumlalanabilir olduğununun bilincine varıldığı gün,

bizimde ulusal kanallarımızda avrupada yada amerikada imrenerek izlediğimiz düşündürücü, etkileyici, bilmece tatında reklamlar ancak bu aşağılık kompleksi zincirlerimizden kurtulduğumuz gün olabilir düşüncesindeyim.
 
Yukarı Alt