Corel'de magnet

mkadzyn

Üye
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesaj
33
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar sorunum biraz acil kusura bakmayın

ilk öncelikle bir magnet basılacak özel kesim tam olarak neye dikkat etmem gerekiyor resim ekliyorum hata varmı acaba dış tarafdan pentool ile çizdim ?

pentol çizgisinin aralığı sizce uygunmu yoksas çalışmaya sıfır mı çiziyim

cvp bekliyorum saygılar
 

hediye54

Üye
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesaj
99
Tepki
22
kenarlara çok yapışık bence sorun çıkar kesimde biraz daha boşluk bırakmalısınız...
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
Dış kontur çizgisi yani (siyah olan) hatalı çizilmiş. Amatör olabilirsiniz ama bazı şeyleri görüyor olabilmelisiniz. Çalışmaya uygun şekilde yeniden daha itinalı ve her bölge de eşit mesafeli bir dış hat çizmelisiniz.
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Magnetin ölçüleri genellikle baskıyı yapan yer tarafından belirtilir.Mesela özel kesim magnet 5x8 der..Bu ölçüde bir alan içine çalışmayı yaparsınız ve kenarlara ,yani pen tool ile çizdiğiniz dış hatların tasarım alanıyla arasına yaklaşık 2-3mm kadar boşluk bırakırsınız.
Genellikle de bu iş matbaaya gönderilirken kesim için çizdiğiniz (pen tool ile çizdiğiniz) bıçak çizgisi çalışmanın yan tarafına ayrıca çoğaltılıp konur.Bunların altına da çalışmanın açıklaması not edilirse iş sağlama alınır.Bıçak çizgisinin altına "özel kesim bıçak çizgisi" gibi..
Tabii işi yolladığınız yerdeki grafikerler de bunu sizin yerinize birkaç saniyede halledebilir, yeter ki işin ne olduğunu net olarak bilsinler.Çalışma da tamamlanmış olsun.
Sizin örnek resme gelince; Boşluk yeterince var gibi gözüküyor ama pen tool güzel kullanılmamış.Resmin sol ayağı dışına yakından bakınca geri dönüp üst üste çizgi bindirme gibi şeyler görülüyor.Bir de resmi çekilen bir magnetin dışına bu hatlar çizilmiş.Baskıya gönderilecek iş bu değildir inşaallah...
Kolay gelsin...
 

mkadzyn

Üye
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesaj
33
Tepki
0
Dış hatlardan çizdğim deneme amaçlıdır baskıya gidecek şekli bu değil, ve elime tasarım kesilmiş hali ile geldi ve bunun aynısı olacak dedi ve bilgi sahibi birine sordum bana dış hatlarından çizmen ve kenara ayırman yeterli dedi ben üstüne basa basa dedim dış hatlardan çizerken 1-2 mm boşluk bırakıyım mı diye bırakmana gerek yok dedi sizce doğrumudur


saygılar

cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
168
Tepki
26
@mkadzyn


Önce magnetin kesileceği şekli belirlemek gerekiyor.

Eklediğim görselden de görebileceğiniz gibi soldaki çizim figürün etrafında belirli bir beyaz boşluk bırakılarak yapılmıştır. Bıçak figürden büyüktür.

Sağdaki ise figürün etrafında hiç boşluk olmadan kesim çizgisi ayarlanmıştır. Sarı çizgi bıçak çizgisidir. Bu durumda gerekli taşırmaları yapmanız icap eder.
 

mkadzyn

Üye
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesaj
33
Tepki
0
Teşekkürler Kürşad bey, soldaki gibi yollasam yeterli olur mu ? yksa sağdaki gibi mi yollayım ?
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Bence siz soldakini tercih etmelisiniz.Hatta bu bir genelleme olarak kabul edilebilir.Her tasarımın, her figürün kenarlarına en yakınındaki rengi çekerek taşırma payı vermek mümkün olmaz, zaten sonuçtan da memnun kalınmayacağı örnek olarak ele alınan magnetin durumundan belli olmakta.
Figür hiçbir tahribata uğramadan beyaz-boşluk bırakılarak bıçak hattı çizilmesi daima tercih edilen, piyasadaki magnetlere de baktığınızda göreceğiniz biçimdir.
Ortada karmaşık bir figür değil de, mesela bir renk arkaplanı üzerine, veya bir desen üzerine basit geometrik kesim ve içinde yazılar olacaksa bu başka.Ama burada karikatürün parmaklarını açıp size el salladığını düşünün mesela, mavi beyaz değil de 6-7 renkli bir iş olduğunu düşünün...
Sorunuzun sadece bu iş için değil de genel anlamda magnet çalışırken nasıl sorunsuz iş çıkarabileceğinize dair olan cevabı verilmiş.Artık sonradan sorduklarınız tercihe göre değişebilecek izafi şeylerdir.
Bir de anlamadığım ,bu hali ile verildi diye işi bu şekilde "magnetten çekilmiş resim" kullanarak vermeyi mi düşünüyorsunuz tam anlayamadım.Şahsen benim tavsiyem, corele biraz hakimseniz şeklin üzerinden giderek yeniden oluşturmanızdır.Doğru olan budur.
Kolay gelsin.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
Magnet veya özel bıçak gerektiren çizimlerde pen tool ile manuel olarak çizim yapmanıza gerek yok. Pratik olarak;
Görseli seçerek ctrl+d yapıyoruz ve görseli klonluyoruz. sonra her 2 görseli de seçip e+c harflerine basarak 2 görseli üstüste getiriyoruz. Sonra bu görselleri seçtikten sonra üst kısımda "create boundary" seçeneğine tıkladığınız zaman tek bir dokunuşla görselin etrafında bir bıçak izi oluşturmanız mümkün. Bu çizgi üzerinden ufak büyültme veya daraltma işlemlerini yapabilir veya bu şekilde kullanabiliriz. Bu her türlü şekil için geçerlidir.
Bu arada işimiz bittiğinde klon yaptığımız 2. görseli silmeyi unutmayalım.

 
Yukarı Alt