coreldraw da soru ve sorunlarınızı burada cevaplayalım..

Durum
Konu kapatılmıştır.

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Corel Drawdaki çalışma pencerenizin iztediğiniz ölçüde olup olmadığını kontrol edin birde isterseniz. PDF özellikleri arasında boyutlandırmayı bende göremedim. Bir kaç çeviri yaparak denedim. Hepsi çalışma sayfamın boyutlarında.
 

aslı onus

Üye
Kayıt
17 Aralık 2008
Mesaj
11
Tepki
0
Serkan bey,
Tesekkurler. Suanda bir dergi hazirliyorum. Calisma sayfasinin boyutunu kontrol ettim normal. Benim hazirladigim sayfa boyutu 215x275 Kenara gelebilecek resimler icin sayfa disinda 3 mm lik bir pay var. Coreldaki sayfa boyutu tam. Baktim.
Bu dergi Turkiyede basilacak ve ben orada olup bir seylere mudahale edemeyecegim gerekli oldugunda.. Amacim simdiden olabilecek hatalari kontrol edip duzeltmek. Birazda telas yaptim saniyorum. Cunku ilk kez orada basilacak. Neyse bir iki deneme daha yapayim belki bir sekilde duzelte bilirim. Yada nerden kaynaklandigini bulurum. Olmazsa Matbadaki arkadaslardan yardim isteyecegim.
Iyi gunler dilerim.
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
10
Tepki
0
Uzun süredir sondaj stamplarımı coreldraw 12 ile çiziyorum.Çizimlerimde yaklaşık 250-350 metre arasındaki sondajların determinasyonalrını 20 cm lik hasasiyetle kılavuz çizgileri (guidelines) kullanarak yapıyorum.
Aynı çizimlerimi Coreldraw X4 ile yapmaya çalışınca mouse ile çzigileri kopyalayıp yapıştırma esnasında mouse hep guidelinesleri tutuyor. Ama corel 12 de öncelik guidelinesde değil. bunu nasıl çözerim. Yani kılavuz çizgisini yerleştiirip şekil veya çizgileri taşıdığımda öncelik şekil ve çizgilerde
ama x4 de üst üste olan guidelines ve şekillerden mouse üzerine gelince guidelinesları tutuyo.Benim istediğim mousenin çizgi veya şekli seçmesi önceliği guidelineslere vermememsi.
Galiba sorunumu anlatabildim. Şimdiden teşkler.

 
Kayıt
21 Haziran 2008
Mesaj
149
Tepki
4
@Süleyman Irklı

Snap to Guidelines seçeneğinini deaktif hale getirdiğinizde sorun çözülecektir...
 

aslı onus

Üye
Kayıt
17 Aralık 2008
Mesaj
11
Tepki
0
Merhaba arkadaslar,
Hazirladigim sayfalar icin turkce font yukledim ama sayfayi her acisimda yediden font soruyor. Ve her seferinde bu fontu tanitmam gerekiyor. Bunu nasil cozebilirim. Suanda Coreel X3 kullaniyorum.
Cevaplar icin simdiden tesekkur.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
@aslı onus


aslı hanım font programı kullanıyormusunuz

bir font programı kullansanız sorununuz çözülür.
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
10
Tepki
0
@Ersan BAYCAN
Teşekkürler arkadaşım
galiba sorumu anlatamadım
yaptığım çizimlerimin boyu çıktı aldığım zaman 2 metreyi bulmakta çalıştığımız sondajların drinliği 300 metreyi geçmekte ,ben bu stampları çizereken yaklaşık 20 cm ile 1 metre arası guidelines kullanarak önce yerlerini belirleyip o şekilde çizim yapmaktayım. Dediğin gibi dekatif hale getirirsem zaten guidelines kullanmamış oluyorum o zaman kılavuz çizgilerinin bana ne faydası olucak
Söz konusu çizimlerimi coreldraw12 ile yaptığımda şekilleri rakamları çizgileri her neyse hepsini snap to guidelines diyerek sorunsuz şekilde taşıyıp kopyalıyorum. Ama X4 de üzerine geldiğimde şekili değil kılavuz çizgisini tutup onu kaydırıyor bilmem anlatabildimmi ?
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
süleyman bey bu benimde dikkatimi çekmişti ama bir yolunu bulupta düzeltememiştim
ben alt tuşuna basıpta çizgiyi seçiyorum
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
10
Tepki
0
@Fatih Coşkun
Alt tuşu denedim oluyor ama tam değil yinede teşekkürler
ben bu sorunum yüzünden coreldraw 12 devam edicem galiba
ama bi çözümde bulmıya çalışıcam illaki bi yöntemi vardır.
 
Kayıt
28 Aralık 2008
Mesaj
39
Tepki
0
Arkadaşlar Bana Bir Konuda Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim Corele Bir Resim İmport Ettiğimde resmi Döndürüyorum Resmin Boyutunda Herhangi Bir Değişiklik Olmamasına Rağmen Resim Genişliyor Örneğin Desenli Bir Resmi Döndürdüğümde İçindeki Desenler Genişliyor Cevaplarınız İçin Teşekkürler
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt