coreldraw da soru ve sorunlarınızı burada cevaplayalım..

Durum
Konu kapatılmıştır.
U

User

Misafir
1. çalışmaını coreldraw dosyası olarakta email olarak atabilirisin sadece coreldraw deil tüm formatlarada yollayabilirsin. yalnız yolladıgın kişidede kullandıgın programın ve versiyonun aynı olması gerek. (sıkıstırman lazım dosyayı)
2. coreldraw da ölcü menüsüne 50cm yazarsanda mm yazarsanda yazdıgın ölçüyü açar.
yani milim çalışırken ölçüyerine cm yazıp enter tusuna bastıgında yazdıgın ölçüyü acarsın.
yalnız yukarda verdiğin ölçüler cok farklı ve tam olarak ne dediğini anlamadım. 50x60 yaklasık yarım metrekarden buyuk 1 ölçü. 500x600 cm ile 5 metreye 6 metrelik 1 ölcü.
daha detaylı anlatırsanız sevinirim. tam olarak sorun nedir?
 

yedikule

Üye
Kayıt
28 Ekim 2007
Mesaj
2
Tepki
0
e meil yolladıgım kşide aynı program var ama megabaytı yüksek oldugu için gitmiyomuş
2.sorumda da demek istedigim kısaca şu bana 50x40 cm lik veya mm lik bi iş verildiginde onu direk 50x40 şeklindemi yazayım yoksa 500x40 şeklindemi çünkü kurstayken freehand çalışırken mesela bize 20x10 mm lik bi iş verildiginde hocamız onu 200x100 mm şeklinde yazmamızı söylüyordu kafam bu yüzden karıştı biraz benim
 
U

User

Misafir
@yedikule

şimdi söle 1 gercek var

10 cm 100 mm dir
eger sonuna yazacagın cm yada mm senin tercihine baglı. hangisini istersen onu yaz. programlarda mantıklar hep aynıdır.
bende ölçü verecegim zaman ölcü yazacagım alana hep cm yazarım bugune kadarda hiç bir sorun yasamadım tam tersine daha pratik benim için
yani yukardada dedigim gibi sonuna yazacagın ölçü kısaltması cok önemli ne yazarsan onu acarsın.. yardım cı olacagım baska 1 konu varsa sorabilirsiniz.
 

uffuk

Üye
Kayıt
23 Ekim 2007
Mesaj
16
Tepki
0
arkadaşlar benimde bi sorum var ağırlıklı olarak photoshop kullanıyorum photoshopta space tuşuna basılı tutarak sayfayı sürükleyebilioruz bunu corelde de yapanları gördüm ama hiç sormadım şimdi corelde bi desen çizmem gerek bunu nası yapabilirim şimdiden teşekkür ederim..
 
U

User

Misafir
sayfayı sürüklemek? 1 sayfada çalışma yaparken diger sayfayamı gecmek istiyorsun?
 

uffuk

Üye
Kayıt
23 Ekim 2007
Mesaj
16
Tepki
0
hayır abi öbür sayfaya geçmek deil, sayfada zoom yapmışken resmin dier yerlerine geçiş photoshopta space tuşuna basıp fareyle sayfayı sürüklediğimiz gibi
 
U

User

Misafir
anladım. coreldraw da photoshop gibi space tuşuna basıpta sürükleme yapamazsın. yalnız hand var (el) kısa yolu H zoom yanındadır. H basarsan el cıkacaktır cıkan el ile istediğin yere sayfayı sürükleyebilirsin. ayriyetende f3, f4 tuşlarınıda elini alıştırırsan iyi olur.
 
U

User

Misafir
@ceyhun

tabiki yapman mümkün. photopanit te gitmen lazım. efekltler bölümünde binlerce efekt var. bunu uygulamalı olarak gösteririm. suan iş için dısardayım en kısa zamanda ders olarak eklerim..
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt