coreldraw da soru ve sorunlarınızı burada cevaplayalım..

Durum
Konu kapatılmıştır.

Canan ERDE

Üye
Kayıt
19 Ekim 2007
Mesaj
502
Tepki
19
Yalnız Corel Bazı Renkleri Baskıda Bozuk Çıkarır Bana Göre Renk Verme İşlemini Photoshop İle Yapıp Daha sonra Corel'de baskıya Verseniz Daha iyi Olur.
 

Maxix

Üye
Kayıt
13 Mart 2008
Mesaj
10
Tepki
0
Corel renkleri bozuk çıkarır diye birşey yok sadece ekran görüntüsünü baskıda beklemek yanlıştır.Sonuçta ortada renk değerleri denilen birşey var ve makinada ona göre renkleri verebilir.Baskı olayına bakarsanız her kağıtta ve her farklı makinada baskılarda farklılar oluşur.
 

aylut

Üye
Kayıt
30 Mart 2008
Mesaj
3
Tepki
0
selam bugünden itibaren corel öğrenmeye çalişiyorum sizin içn çok basit bi soru olabilir ama yapamadım bi türlü :( Siyahtan kahveye doğru 90 derecelik bir açı olarak gelmesini istiyorum ama yapamadım bi türlü :S
 

ehli_z_a_n

Üye
Kayıt
4 Mart 2008
Mesaj
10
Tepki
0
@st_anger_turk


ya olmuyo olmuyo olmuyo arkadaşlar.. lütfen bunu bana öğretinnn..daha belirgin olmalı, bu çok hafif kalıyo..

bi ricam daha olcak :confused: corel draw ın ---texture fill dialog--- daki desenlerine artı olarak daha güzel desenler ekleme gibi bi şansımız var mı? varsa lütfen onun yolunu da öğrenmek istiyorummmm:(
 

Spesifik

Üye
Kayıt
1 Nisan 2008
Mesaj
5
Tepki
0
Uzun zamandır bir çok forumda soruma cevap aradım - fakat görüyorumki bu foruma üye olan arkadaşlar daha bilgili - bu nedenle sorunumu buradan sizinle paylaşmak istedim - yardımcı olan bir arkadaşımız çıkarsa çok sevineceğim.

Corel de bir kalp şekli veya herhangi bir cisim çiziyorum - boyutu önemli değil - 14cm x 14 cm olabilir - bu kalp şeklinin içini çapı 3mm olan dairelerle, minimum boş alan simetrisiyle doldurmak istiyorum - bunu yapabileceğim basit bir yöntem olmalı diye düşünüyorum - şuan bunu el ile manuel olarak yapmaya çalıştığımda hem dairelerin birbirlerine olan uzaklıklarını istediğim gibi ayarlayamıyorum - hemde istediğim simetriyi veremiyorum... bilgisi olan arkadaşlar sizden yardım bekliyorum - eğer bunu corel ile yapamıyorsam corel formatlarını destekleyen başka bir program varsa bildiğiniz lütfen yardımcı olun...
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
@aylut


toolboox ta bulunan (sol taraftaki alet çantamız) fill (dolgu) menusu altında Gradient (degrade) menusu altında istediğiniz renkler arasında geçişi istediğiniz biçimde ayarlamız mümkündür.


@Spesifik


sorunuzu inanın tam anlamayadım desem kızmayın. pattern oluşturarak istediğiniz bir nesneyi her hangi bir alan içerisine döşemeniz mümkündür. yapmak istediğiniz tasarımla ilgili bir örnek resim koyabilirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

kolay gelsin.
 

Spesifik

Üye
Kayıt
1 Nisan 2008
Mesaj
5
Tepki
0
@aDoBe

adobe kardeşim ilgilendiğin için çok teşekkür ederim - ekteki resimde görmüş olduğun gibi - bu kalp desenini el ile tek tek doldurmaya çalıştığımda ok ile gösterdiğim yerler gibi boşluklar oluşuyor - - boşluk oluşması önemli değil ama bu boşlukların gelişi güzel yerlerde oluşması desenin görüntüsünü bozuyor ver antisimetrik bir görüntü oluyor - bunu kalp desenin içini daha basit bir yöntemle doldurmak mümkün mü - dediğim gibi tek tek doldurmak zaman alıyor... illa kalp deseni değil - kalp deseninin yanındaki şekile benzer bir çok şekilin için doldurmak zaman alıyor... şimdiden teşekkür ederim...
 

sexen6

Üye
Kayıt
21 Şubat 2008
Mesaj
24
Tepki
0
selam arkadaşlar. çok acil ihtiyaç. metrelerce baskım var ama kaldım. benim sorunum şu. siyah rengini maknam bozuk basıyor. benim de siyah rengini değiştirmem gerekiyor düzetebilmem için. acaba çalışmayı seçtiğimde sadece bütün siyah renkleri kolayca değişterebileceğim bir yöntem var mı. yani çalışmanın tamamını seçicem. ama içlerinden sadece sihat olanını değiştiricem. diter türlü tek tek değiştirmeye çalışsam aylar sürer. çünki iş çok parçalı.
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
@sexen6



üstteki menulerde Find & Replace yi biraz kurcalarsan kolaylıkla yapabilirsin.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt