coreldraw da soru ve sorunlarınızı burada cevaplayalım..

Durum
Konu kapatılmıştır.

lkmn20

Üye
Kayıt
5 Haziran 2008
Mesaj
16
Tepki
0
Benim bir sorum olacak arkadaşlar! Ben bir katolog hazırlıyorum diyelim.Bıçak payı 5 mm olacak sağdan ve soldan bunu örnek olarak yazıyorum.Ben bunu coreldrawda nasıl ayarlayacağım resimli olrak antılırsa sevnirim.Kolay gelsin

Arkadaşlar soru sorun cevaplayalım diye bir başlık açmışsınız soru soruyoruz üzerinden günler geçiyor cvp veren yok :confused:
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
@lkmn20


@lkmn20

sorunuz netbir şekilde anlatılmadığı için cevap verilmemiş olacak, katalog diyorsunuz sağdan veya soldan bıçak payı diyorsunuz 5mm kadar neye mukabelen diyorsunuz bunu? özel bıçak izimi istiyorsunuz veya düz bir kesim ise sağdan veya soldan nasıl kesim yapılır bu katoloğa bunun diğer sayfaları yokmu nerden dikiş veya cilt olucak bu? yoksa anlatmak istediğiniz bir katolog yaptınız kroslarınımı nereye koyacağınızı bilmiyorsunuz? lütfen sorunuzu daha açık anlatınız aksi taktirde sorunuza cevap bulamassınız bu şekilde veya görsel olarak birşey koyun buraya ne yapmak istediğinizi altına yazınki sorunuza cevap alabilesiniz.
 
Kayıt
13 Ekim 2008
Mesaj
15
Tepki
0
merhabalar
ben 14 kullanıyorum
yardımcı çizgileri sayfa çoğalttığımda diğer sayfalarda görünmüyor bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz
 
Kayıt
9 Temmuz 2008
Mesaj
18
Tepki
0
merhaba
elinde küp bloknot örneği olan var mı?

gönderirmisiniz..
ilginize şimdiden teşekkür ederim..
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
@Kamil Mersin


yardımcı çizgiler derken tam olarak neyi kastediyorsunuz biraz daha açıklarsanız sorunuza cevap bulabilirsiniz
 
Kayıt
13 Ekim 2008
Mesaj
15
Tepki
0
diyelimki dergi yapıyorum sayfalarımı açtım ilk sayfada kullandığım yardımcı çizgiler (klavuz çizgileri) vardır. diğer sayfaya geçtiğimde orda görünmüyor
 
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
16
Tepki
0
merhaba arkadaşlar benim sorum, corelde diyelim ki siyah zemin açtık ve üzerine kırmızı yazı yazdık ama yazının altını boşaltıp, yazıyı şişirmem lazım
bunu nasıl yapıyoruz. yardımcı oluranız sevinirim.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
@Kamil Mersin

Eğer klavuz çizgileri kendiniz çizdiyseniz çıkmamaları çok normaldir. Fakat klavuz çizgiden kastınız gridlerse çıkmaması mümkün değil.

@Feyza Beller

Film çıkışı esnasında zaten renkler birbirini oyacaktır. Siz ekstra bir belirtme yapmazsanız (Siyahlar üste basılsın gibi..) renkler birbirini oyar.

Yazının altının oyulmasını istiyorsanız birşey yapmanıza gerek yoktur. Yazının altının oyulmamasını isterseniz objeye sağ tıklayın ve " Overprint Fill " seçeneğini seçin. Eğer objeye taşma vermek istiyorsanız 0,15 den az olmamak şartıyla bir çerçeve (Strok) verin ve objeye sağ tıklayarak " Overprint Outline " seçeneğini seçin.

Böylece objeye taşma vermiş olursunuz. Görsel olarak görmek için Print Preview ekranında renkleri ayırın.
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt