Eos Compucon Hakkında Soru ve Sorunlarınız

Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
Merhaba arkadaşlar,
Eos Compucon hakkında sorularınızı, takıldığınız noktaları bu başlıkta sorabilirsiniz.

Saygılar.
 

sarp230

Üye
Kayıt
3 Aralık 2007
Mesaj
71
Tepki
0
parametre / dikiş tipi / long satin
ve asıl değer , yüzdelik değer ne iş görüyor çözemedim yardımcı olusanız sevinirim
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
bu yazdıklarının hepsi faklı menülerde sanırım ben şuan eos 3 kullanmadığım için bakamıyorum.
Bana menüleri ile birlikte yazarsan daha iyi yardımcı olurum.ama anladıklarımı yazayım yine de.

Paremetre desenin yada yaptığın bloğun paremetreleri yani, sıklığı, dikiş adımı, düğümü, çekme payı, dikiş sargı varsa onun genişliği, çin iğnesi varsa onun adım boyu ve sıklığı, alt yürümeler gibi ayrıntıları düzenleyebileceğin yerdir.
Bunu çok sık kullanırız...

Bütün bi deseni seçip paremetlerini değiştirebileceğin gibi sadece tek bir bolğun , parçanın paremetrelerini değiştirebilirsin.

Dikiş Tipi.
Düz bir çizgi halinde çizdiğin yeri nasıl bir dikişle işleneceğini belirlediğin yerdir.
sadece dikiş istersen Normal,
iğne ardı istersen Adım 3
--------------------Adım 5
Sargı istersen sargı,
ileri geri dikiş istersen , geri dönüşlü dikiş,
Motif istersen , dekoratif dikiş gibi
dikiş seçenekleri vardır.

bunları programda bir kaç kurcalama aparak deneyerek daha iyi anlarsın.

Asıl değer ve yüzdelik değerin yerine göre durumu değişri.Eğer desen ebatı ile ilgili bir yerdeyse bu sordukların desenin asıl değerini ve yüzde kaç büyüteceğini belirteceğin yerdir...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar.
 

torukojin

Üye
Kayıt
23 Ocak 2008
Mesaj
32
Tepki
0
Selamlar. eos 2 programını yeni kullanmaya başladım. nerdeyse hiç bilgim yok. kısaca mantığı nedir bu programın? programın kullanımını kısaca özetlermisiniz..(kısa olduğunu sanmıyorum ama) yardımcı olur musunuz??
 

torukojin

Üye
Kayıt
23 Ocak 2008
Mesaj
32
Tepki
0
Eos2 ye yeni başladım öğrenmeye çalışıyorum. Birkaç sorum olacak.
-1-Yapılıp bitmiş bi desenin üzerinde çalışma yaparak renk değiştirmek istiyorum.zemin rengi değiştirebildim yalnız.çizgilerin rengini değiştiremedim.
-2- Eos 2 de yazı deseni çıkartmak istiyorum. içi boş sadece kenarları dikişli olacak şekilde yani harflerin yerini belli edecek dikiş ve harfi dikecek iç tarafta diğer bi dikiş olacak.harfleri parça olarak yerleştirip üzerinden tek dikiş yapılacak.
-3-Atlama ve Manuel atlama hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
@torukojin

merhaba.
çok sık siteye giremiyorum bu aralar..ama yakın zamanda daha çok burda bulunucam sanırım..umarım sorunuzun cevabı için geç kalmış sayılmam.

1. sorunuzu tam olarak anlamadım.renkleri değiştirmek derken ekranda görünen renkleri mi değiştirmek istiyorsunuz..yoksa renk sırasını mı değiştirmeye çalışıyorsunuz..

2..f ye basın.yazınızı yazın..tamam diyin.
ekranın üst menüsünden yazı fontlarını değiştirme menüsüne girin.
şuan kullandığım pc de eos yok bakamıyorum ama sanırım arial stick gibi bir font var.yazdığınız yazıyı kontür şeklinde yapar.
bu fontu seçip tamam dedikten sonra ölçüsünü ayaralayabilirisiniz.kenarlarından tutup yazıyı büyütüp küçültebileceğiniz gibi ekranın üst kısmındaki sayıları değiştirerek de harflerin ebatlarını değiştirebilirsiniz.
..
işlem bittikten sonra.hepsini birden seçip sağ klik yapın.parametre değiştirden düğüm kısmına girin..düğüm ekranındaki herşeyi tıklayıp hepsinin karşılığının ''hayır'' olmasını sağlayın ki her harfte düğüm yapıp kesme yapmasın..dikiş adımı bölümünden de adım boyunu ayarlayabilirsiniz.

3.atlama konusunda söyleyecek pek birşey yok.atlama verdişğiniz yere makina atlar.kesim yapmaz..manuel batış da dikiş gibi değil tek tek battığınız yerlere batmayı sağlar.

umarım yardımcı olmuşumdur..
,Saygılar.
 

unixx

Üye
Kayıt
4 Şubat 2008
Mesaj
19
Tepki
0
bır 1.meselam compucon yaptınız tek renk şimdi compucon yaısının charıc ompucon lara renk vermek istıyorsunuz omcupon un osuna basıp aragir dıceksınız sonrada altda duran renklerden birine basıcaksınız hangi rengi istersenız ona basın ve basdıkdan sonrada END tuşuna basın renk verıldi:))):)
 

torukojin

Üye
Kayıt
23 Ocak 2008
Mesaj
32
Tepki
0
1-Desen seçilmiş durumunda mouse sağ tıklatınca açılan pencerede sıklık ayarı var ben o ayarı değiştirdiğim halde desende herhangi bi değişiklik olduğunu göremiyorum.
2-parametrelein içinde de sıklık var farklı ayarlar mı yoksa her ikisi de aynı şey mi?
3- dikiş adımını da aynı şekilde değiştirdiğim halde farklılık göremedim. bu farklılıkları görebilmek için ne yapmam gerekir.
Yardımcı olursanız sevinirim...
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
desen dışardan gelmişse yani ref li değilse sıklık adım boyu gibi şeyleri değiştiremezsiniz..sadece kendi yaptığınız desenin paraemetrelerini değiştirebilirisiniz.


her iki sıklık değişim yeri de aynı işlemi görür.
umarım yardımım olmuştur.
Saygılar.
 
Yukarı Alt