Grafiker kursu mu? Grafik tasarım eğitimi veren üniversiteler mi?

Leaf

Üye
Kayıt
12 Temmuz 2012
Mesaj
4
Tepki
0
@farukcagla


Mükkemel bir anlatım cok etkilendim harika ellerinize sağlık:)))
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@BüMu
kurslar dersaneler sana keman çalmayı öğretir beste yapmayı öğretemez..
peki okullar ne öğretir? okullar da keman çalmayı öğretirse; okul ile kurs arasında ne fark var o zaman?
Senin içinde varsa keman çalmayı kendi kendine de öğrenirsin , kursa niye gidiyorsun o zaman? İçinde varsa iyi bir subay da olursun, askeri okula niye gidiyorsun? İçinde varsa iyi bir şarkıcı da olursun nota, solfej, şan dersleri almaya ne gerek var? İçinde varsa iyi inşaat ve bina da yaparsın niye mühensislik okuyorsun? İçinde varsa iyi şoför de olursun, niçin ehliyet alıyorsun. İçinde varsa iyi maragoz olursun niçin martangozhanede çıraklık yapacaksın ki? İçinde varsa... iyi bir doktor olursun, tpı okumana ne gerek var... içinde varsa iyi bir avukat olursun, hukuk okumana gerek yok... içinde varsa, bunu daha uzatalım mı?
İçinde varsa... bütün okulları kapatalım, okullar niçin var o zaman?

Dersaneler sınavla öğrenci alır mı almaz? Niye; çünkü besteci yetiştirmek değil, kemancı yetiştirmek ister.

Oysa kemancı yetiştirmek için bile enstrüman çalmaya yatkın mı diye sınav yapması gerekir. Dersane, alacağı öğrencinin içinde var mı yok mu diye bakmaz, cebinde var mı yok mu diye bakar. Bunu anlayacak kadar akıllı olun bu bir.

İkincisi; okullar, özellikle ciddi okullar, mesela konservatuarlar, tıpkı dersanelerdeki gibi her cebinde parası olanı yakalayıp içeri almaz, gerçekten içinde müzük yeteneği var mı diye bakar, sınav yapar, gerçekten içinde varsa; var olanları alır, önce yok olanı alıp sonra içinde varsa deyip piyasaya salmaz.

Önce içinde yetenek olanı alıp yeteneğini eğitimle geliştirir. Yoksa odun gibi olup yeteneksiz birini yontmaya çalışarak yetenekli yapmaya çalışmaz. Sınav yapmanın amacı budur.

Sınavsız girilen yerler yeteneğe değil, cebe bakar, bunu unutmayın.

Biraz akıllı olun. Size uygun gelen her kulaktan dolma söylenti, ne kadar işinize gelirse gelsin, her zaman doğru değildir.

İçinde yoksa, bu yazıyı da anlamazsın! Bu yazıyı anlamak için cebinin dolu olması gerekmiyor, kafanın içinin dolu olması gerekiyor!
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Kurs'un üniversite'ye tercih edildiğini, ve bu kısımda yönlendirmeler aldığını gördük ya.. Artık sorunu nerede ararsak arayalım bulamayız.. Herkes üniversite tercih etmeyebilir lakin üniversiteyi kursa eşdeğer görmek bile büyük sıkıntıdır..
 
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
598
Tepki
17
@tümen

Uzun zaman önce yazılmış bir mesaj fakat cevap yazma gereği duydum.

Sektörün en fazla ihtiyaç duyduğu eleman teknik elemandır. Meslek liseleri ve meslek yüksek okulları da teknik eleman yetiştirmek için en uygun eğitim kurumlarıdır.

Ben meslek lisesi ve teknik bilimler meslek yüksek okulu mezunuyum. Lisede mesleğim hakkındaki (web tasarımı/ web programcılığı) neredeyse tüm teorik bilgileri öğrendim. Staj ile tasarım alanındaki bilgilerimi pekiştirdim. Sonra önlisans eğitimimi şartları pek de iyi olmayan bir devlet üniversitesinde tamamladım. Fakat işin teorisini de pratiğini de öğrendim. Ülkemin teknik donanım itibari ile en iyi ve en kötü matbaalarında çalıştım. Üniversiteyi bitirdikten sonraki ilk günümde iş buldum ve çalışmaya başladım.

İşin özü; gereksiz dediğiniz eğitim kurumu sektörümüzün yapı taşlarındandır. Söylentilere kulak asmayın, gidip görün ondan sonra yorum yapın.
 
Kayıt
3 Ağustos 2012
Mesaj
191
Tepki
1
@tümen

Ben okumayı istemeyen biriydim, sonra bilge adam'a kayıt oldum. Kurslarda sana program öğretiyorlar, tasarım yönünü geliştirmiyorlar. Okulu bıraktığım için pişmanım. İşe gireceğimiz zamanlarda da bu okul hayatı karşımıza çıkıyor, diplomaya bakıyorlar. Bende açıköğretimden liseye gidiyorum ve üniversiteyi güzel sanatlarda okumayı düşünüyorum, tabi o bölümü kazanırsam. Sen okulunada git, okulda gördüğünlede kalma, kendini geliştir. Yetersiz kaldığını düşünüyorsan kurslara başvurursun.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Ben açıkçası internet ortamının geldiği şu noktada bir program kullanmayı öğrenmek için Bilge Adam'a veya diğer kurslara verilen paralara acıyorum...
Belki tek avantajı "Madem para verdim, kursa gitmeliyim" psikolojisi olabilir.
 

muratata

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2012
Mesaj
44
Tepki
1
@tümen

Arkadaş kafasına koymuş illaki bir kursa gidip para verecek :) para vereceksen paralı bir üniversiteye git o zaman hem diploman olmuş olur hem de o çok istediğin kursa gitmiş gibi para vermiş olursun :)
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Yazı ve makalelerimde kullanmış olduğum "dersaneler" kelimeleri niçin silindi?
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
@farukcagla

Faruk bey; Yazı ve makalelerinizde bahsi geçen kelimeler duruyor, kimsenin müdahalesi söz konusu değildir.

Saygılarımla
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
@Ömer YILDIZ
Ömer bey, ben de ihtimal veremedim, fakat görünce çok şaşırdım. Şöyle ki; "dersane" yazdım ve arattım. 5-6 konu çıktı. O konulardaki makalelerde yer alan tüm dersane kelimelerinin olduğu yerler boş çıktı. O zaman kelimelerin silinmiş olabileceği fikri oluştu. Yoksa kimsenin günahını almak istemedim. Beni yanıltan olay budur.Yoksa niçin böyle bir iddiada bulunayım, size ne kastım var. Ben o kelimenin olduğu yerleri niçin boş görüyorum? Gözümde renk körlüğü de yok. Böyle bir durum nasıl olabilir?Sevgi ve selamlarımla.
 
Yukarı Alt